Vacature voor administratief medewerker financiën

De stad Herentals zoekt een administratief medewerker voor de dienst financiën. U werkt mee aan het ontwerp van het meerjarenplan en beheert dossiers voor zowel het stadsbestuur als het OCMW-bestuur. U bent uiteraard goed met cijfers: inkomsten controleren, ontvangsten registreren, bestelbonnen en facturen verwerken, ... u voert het allemaal correct en met de grootste zorgvuldigheid uit. Solliciteren kan tot en met 16 september 2018. Meer bijzonderheden over de aanwervingsvoorwaarden en de selectieprocedure vindt u op www.herentals.be/vacatures.

Stad ondersteunt jaarlijkse haagplantactie

In het najaar organiseert IOK, samen met de gemeenten en natuurverenigingen, opnieuw de actie 'Behaag onze Kempen!'. U kunt dan streekeigen haagplanten, fruitbomen, bloembollen en bloemenzaad kopen. Met de opbrengst kopen en beheren de natuurverenigingen waardevol natuurgebied in de Kempense regio. Bestellen kan tot 31 oktober via het bestelformulier op www.iok.be/bok. Een papieren bestelformulier vindt u aan het onthaal van het stadsloket. U kunt het plantgoed afhalen op zaterdag 17 november in de stedelijke werkplaats op Hemeldonk.

Samen naar herbestemming voor Olympiadelaan en omgeving

Het is u vast niet ontgaan dat het gezicht van de stadskern van Herentals de laatste jaren grondig veranderd is. Projecten zoals Hellekens, Begijnhofpark en Stadspark zijn daar mooie voorbeelden van. Vanuit Vlaanderen, de provincie, de stad, haar burgers en de brede maatschappij komen telkens opnieuw vragen naar ontwikkeling en versterking van de stedelijke omgeving.

De provincie Antwerpen doet daarom op dit moment een onderzoek naar de Nete en de Olympiadelaan. Dit onderzoek moet leiden naar een Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan (PRUP), een juridisch vastgelegde visie op deze omgeving. De bedoeling is om de troeven van de mooie Nete aan te wenden om de leefbaarheid en de woonkwaliteit in onze stad te verbeteren.

De aanleiding is dubbel. Enerzijds ziet de provincie de stad Herentals meer en meer evolueren naar een stedelijk gebied waar mensen op goed bereikbare plaatsen wonen en werken. Anderzijds zoekt de provincie naar oplossingen voor de noodzakelijke waterhuishouding. De provincie wil de Herentalsenaar graag informeren over en betrekken bij dit PRUP.

Op zaterdag 29 september om 14 uur is iedereen welkom op het info- en inspraakmoment in Chapelle Impérial (Wolstraat 27). Bevestig uw aanwezigheid via een mail naar ruimte@provincieantwerpen.be.

Infoavond voor landbouwers over project {beek.boer.bodem}

Het project {beek.boer.bodem} wil de uitdagingen op vlak van water en bodem in het afstroomgebied van de Aa aangaan. Door het toepassen van vrijwillige maatregelen zoals stuwtjes, peilgestuurde drainage en het gezamenlijk beheer van de teeltvrije zone krijgen landbouwers meer invloed op de waterhuishouding in hun percelen. De maatregelen leveren tal van voordelen op voor de landbouw en de maatschappij.

Om de landbouwers binnen het afstroomgebied van de Aa kennis te laten maken met het project, organiseren de projectpartners twee infoavonden. De infoavond in Herentals vindt plaats op donderdag 20 september om 19.30 uur in het administratief centrum (Augustijnenlaan 30).

De projectpartners van {beek.boer.bodem} zijn Boerenbond, Algemeen Boerensyndicaat, stad Herentals, de gemeenten Kasterlee, Lille en Vorselaar, de provincie Antwerpen en een aantal andere organisaties.

Youca Action Day

Op donderdag 18 oktober is het Youca Action Day. Duizenden jongeren engageren zich om een dag te gaan werken in plaats van naar school te gaan. Hun loon van 50 euro staan ze af aan een jongerenproject in Ecuador. Het stadsbestuur doet opnieuw mee aan deze actiedag en stelt dit jaar zes studenten te werk. Werkgevers die dit unieke project willen ondersteunen, kunnen hun jobs posten via jobbank.youca.be.