U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
11.09.2018 - 14.34u
Door: Herman Gezelle

Europese Week van de Sport

Golfclub Witbos, Sport Vlaanderen en het stadsbestuur nodigen u op zaterdag 22 en zondag 23 september uit op het golfterrein in Noorderwijk voor de Europese Week van de Sport.

Van 10 tot 18 uur kunt u er kennismaken met lokale sportverenigingen. U vindt er sporten als hockey, turnen, zwemmen, footgolf, badminton, golf en judo. Daarnaast kunt u deelnemen aan initiaties en genieten van muziekoptredens, demonstraties, foodtrucks, een springkasteel en een klimtoren met deathride. Ook enkele bekende Vlaamse sporters zijn aanwezig voor een panelgesprek over het boek Sportouders. De toegang is gratis.

De Europese Week van de Sport is een initiatief van de Europese Commissie om alle Europeanen, jong en oud, ongeacht achtergrond of sportief niveau op regelmatige basis aan het bewegen te krijgen.

Week van de Duurzame Gemeente

Op 25 september viert de hele wereld de derde verjaardag van de ondertekening van Agenda 2030 van de Verenigde Naties. Dat is een langetermijnagenda met zeventien doelstellingen die van de aarde een duurzamere plaats moet maken tegen 2030. Deze doelstellingen worden de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of Sustainable Development Goals (SDG's) genoemd.

Om deze verjaardag te vieren doet Herentals, samen met meer dan zestig andere Vlaamse steden en gemeenten, mee aan de allereerste Week van de Duurzame Gemeente.

Van 18 tot 25 september hangen we de SDG-vlag uit aan het administratief centrum en zetten we onze eigen Duurzame Helden in de kijker. Deze helden zijn Herentalse burgers, scholen, organisaties, bedrijven of andere groepen die op hun manier bezig zijn met duurzame ontwikkeling. Zij worden de lokale gezichten van de zeventien mondiale doelstellingen.

Op zaterdag 22 september vanaf 19 uur kunt u komen speeddaten met de duurzame helden in de pop-upbar Chapelle Impérial (Wolstraat 27). U kunt meedenken en suggesties doen over toekomstdoelen die de verschillende helden op tafel leggen. Verder kunt u gratis genieten van een onemanshow van Joeri Cortens, een zoogdierenexpert uit Herentals.

Seniorenfeest op 8 en 9 oktober

Op maandag 8 en dinsdag 9 oktober vindt in cc 't Schaliken het jaarlijkse seniorenfeest plaats. De Bonanzas gingen voor u op zoek naar hits uit de jaren zestig die vandaag de radio helaas niet meer halen. Ze tonen aan dat er zoveel meer was dan The Beatles en The Stones. Met hun bekende aanstekelijke enthousiasme en de nodige humor laten zij u wegdromen naar wonderlijke sferen.

Tickets kosten 7 euro en zijn te verkrijgen bij het cultuurcentrum (Grote Markt 35, tel. 014-28 51 30, www.schaliken.be). Senioren uit Noorderwijk en Morkhoven kunnen gratis meerijden met de stadsbus.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto