U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
02.10.2018 - 19.27u
Door: Lex Verellen

Shop in Thals op 13 en 14 oktober

Op zaterdag 13 en zondag 14 oktober vindt de herfsteditie van Shop in Thals plaats. Op zondag zijn de winkels in het stadscentrum open van 13 tot 17.30 uur. De winkeliers verwelkomen u met open armen en zorgen voor animatie in de winkelstraten. Tussen 13.30 uur en 16.30 uur zijn er doorlopend modeshows in de Zandstraat. Bij elke aankoop krijgt u een bonnetje dat u aan de Lakenhal kunt inruilen voor een kom pompoensoep.

Om alles vlot te laten verlopen, past het college van burgemeester en schepenen de verkeerssituatie in het centrum tijdelijk aan. In de Zandstraat is er geen autoverkeer toegestaan en geldt er een parkeerverbod op zaterdag 13 oktober van 11 tot 18 uur en op zondag 14 oktober van 12.30 tot 18 uur. De doorgang Collegestraat-Nieuwstraat blijft open.

Meer informatie: schepen Jan Michielsen, gsm 0468-18 00 33

Merci, van Recupel

Recupel wil de inwoners van de stad Herentals bedanken. We behoren immers tot de beste inzamelaars van lampen in België. In ruil voor alle oude lampen die we hebben ingeleverd, schenkt Recupel ons een nieuwe lamp. En daar hoort ook een feestje bij. Op donderdag 11 oktober om 18 uur is iedereen welkom in het nieuwe parkje achter zaal 't Hof. Er is eten, drank en muziek. Ook de lampenmannetjes uit de reclamespots zijn van de partij. Recupel filmt het evenement en gebruikt de opnames later om promotie te voeren.

Meer informatie: burgemeester Jan Bertels, gsm 0478-26 14 54

Met de handicar naar het stembureau

Senioren en mensen met een handicap die zich moeilijk naar het stembureau kunnen verplaatsen, kunnen op zondag 14 oktober meerijden met de handicar van het dienstencentrum. Een ritje van en naar het stembureau kost 2,50 euro. Dien uw aanvraag in vóór vrijdag 12 oktober om 12 uur bij Convent2 (Augustijnenlaan 26/1, dienstencentrum@ocmwherentals.be, tel. 014-28 20 00).

Meer informatie: schepen Anne-Mie Hendrickx, tel. 014-28 50 59

Welkom in het nieuwe Spaanshofpark

De heraanleg van het Spaanshofpark is klaar. De hekken aan het park gaan weg op vrijdag 5 oktober. De officiële opening volgt op zaterdag 6 oktober. De stad heeft het nieuwe Spaanhofpark ontworpen in overleg met de buurtbewoners, scholen, sportverenigingen en de jeugd van Herentals.

Het is een plek voor sport, spel en ontspanning met een veilige speelzone voor de kleinsten, een jogparcours van 350 meter, een uitdagend klim- en glijtoestel op de heuvel, een avontuurlijke kabelglijbaan, een speelzone in het water bij de wadi's en een plaats om te ontspannen (of chillen) langs de Kleine Nete.

Meer informatie: schepen Bieke Baeten, gsm 0479-72 89 53

Stem op uw favoriete project en geef Herentals een duurzaam duwtje in de rug

Het stadsbestuur diende twee duurzame energieprojecten in voor de campagne Stroomversnellers van het Vlaamse Energieagentschap. Een van de projecten is de verbouwing van het oude Belgacom-gebouw in de Molenvest tot de nieuwe Kunstencampus.

Het tweede project is het vervangen van de openbare verlichting door ledverlichting. Tot en met zondag 7 oktober kunt u op www.stroomversneller.be stemmen op uw favoriete project. Als het project genoeg stemmen haalt, ontvangt de stad een startkapitaal van de Vlaamse Overheid om het project mogelijk te maken.

Vergeet onze huisdieren niet!

Vanaf nu kunt u bij de stad een huisdiersticker bestellen die u op uw raam of voordeur kunt kleven. Op de sticker kunt u aanduiden hoeveel en welke huisdieren er in uw huis aanwezig zijn. Op die manier weten de hulpdiensten naar welke dieren zij op zoek moeten gaan bij een woningbrand.

De huisdiersticker is gratis en wordt door de Vlaamse overheid verdeeld via de steden en gemeenten. Wilt u graag een huisdiersticker ontvangen, laat het weten via www.herentals.be/huisdiersticker of kom tijdens de openingsuren langs bij het onthaal van het stadsloket.

Grote Prijs Plassendonk-Hezewijk

Op zaterdag 13 oktober vindt de zevende Grote Prijs veldrijden Plassendonk-Hezewijk plaats. Om 12.30 uur is er een jeugdinitiatie en om 14 uur start de aflossingswedstrijd voor recreanten. Om het evenement veilig te laten verlopen, geldt er van 12 tot 24 uur eenrichtingsverkeer in een deel van Plassendonk. Het verkeer kan vanuit de Acacialaan in de richting van Hezewijk rijden. Van 10 tot 24 uur geldt er ook een parkeerverbod.

Aangepaste verkeerssituatie tijdens afbraakwerken in Wasserijstraat

De stad laat drie garages en een bijgebouw afbreken in de Wasserijstraat. De werkzaamheden vinden plaats van dinsdag 2 tot vrijdag 12 oktober. Om alles veilig te laten verlopen, is de Wasserijstraat van huisnummer 1 tot aan huisnummer 3A volledig afgesloten. Het eenrichtingsverkeer wordt opgeheven zodat plaatselijk verkeer de straat kan in- en uitrijden via de Molenvest.

Nacht van de Duisternis

Op zaterdag 20 oktober is het Nacht van de Duisternis. Deze jaarlijkse actie wil de mensen ervan bewustmaken dat te veel nachtverlichting storend kan zijn voor mens en natuur. Het stadsbestuur neemt deel en dooft de openbare verlichting en de monumentenverlichting in de omgeving van het Stadspark.

ASH-Polaris, de Herentalse vereniging voor amateursterrenkundigen, verwelkomt u vanaf 19 uur in het Stadspark om een blik op de maan en de sterren te werpen door een telescoop. In het Koetshuis is er een kleine tentoonstelling en vertelt Koen Geukens over de Apollo 7, die vijftig jaar geleden een eerste stap richting de maan zette. De toegang is gratis.

Leerlingen kOsh vernieuwen knuppelpad in de Hellekens

Op donderdag 4 oktober starten leerlingen van het kOsh aan de vernieuwing van het knuppelpad in de Hellekens. Het knuppelpad is een houten overbrugging over een amfibieënpoel en maakt deel uit van het wandelpad tussen het Begijnhofpark, de Nete en de ring.

De leerlingen vervangen het huidige knuppelpad door een metalen constructie waarop houten planken worden gemonteerd. Door opnieuw samen te werken met het kOSh wil de stad de betrokkenheid met het gebied vergroten. Bovendien is het een zeer leerrijke praktijkoefening voor de leerlingen

imageMeer nieuws

Na een ongeval toch kunnen communiceren in het ziekenhuis

Geel | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 30.06.2022 - 08.58u

Zwemmer (26) komt om in Netekanaal in Ranst

Zwemmer (26) komt om in Netekanaal in Ranst
Kempen regio | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 30.06.2022 - 00.54u

Vorselaar zoekt partner voor padel

Neteland | Vorselaar 30.06.2022 - 00.46u

Akkerbouwbedrijf uit Laakdal levert groene stroom voor The Slope op Rock Werchter

Akkerbouwbedrijf uit Laakdal levert groene stroom voor The Slope op Rock Werchter
Kempen regio | Laakdal regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 29.06.2022 - 16.35u

De Biezenhoeve voegt als eerste Belgische melkveebedrijf nitraat toe in koeienrantsoen

EU | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 29.06.2022 - 16.07u

TW Classic 2023 met Bruce Springsteen in minder dan één uur uitverkocht

 TW Classic 2023 met Bruce Springsteen in minder dan één uur uitverkocht
Internationaal | Nationaal | Vlaanderen 29.06.2022 - 15.08u

Rechter beveelt internering voor vrouw die Natalia bedreigde

Geel | Kempen regio | Vlaanderen 29.06.2022 - 14.56u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto