Vermijd wachtrijen in het stembureau

Op zondag 14 oktober moet iedereen zijn stem uitbrengen voor de gemeenteraads- en provincieraadsverkiezingen. Soms kan het druk worden in de stembureaus en ontstaan er wachtrijen. Kijk voor u vertrekt even op de Facebook-pagina van de stad, Twitter of www.herentals.be/verkiezingen. U kunt er live volgen in welke stembureaus er wachtrijen zijn.

Schoolstraat aan Freinetschool Ibis

Freinetschool Ibis wil haar leerlingen en hun ouders aanmoedigen om te voet of met de fiets naar school te komen. Daarom richt de school dit schooljaar één keer per maand een schoolstraat in. Dit betekent dat er bij het begin en het einde van de schooldag geen autoverkeer is toegestaan in de omgeving van de schoolpoort. Ibis krijgt de toestemming van het stadsbestuur om de Acacialaan af te sluiten voor het gemotoriseerd verkeer op 8 november en 6 december 2018 en op 10 januari, 7 februari, 14 maart, 5 april, 2 mei en 6 juni 2019, telkens van 8.30 uur tot 9 uur en van 15 uur tot 15.30 uur.

Dag en nacht van de Jeugdbeweging

Op vrijdag 19 oktober is het Dag van de Jeugdbeweging. Kinderen en jongeren die 's morgens in Herentals, Noorderwijk en Morkhoven in uniform naar school komen, krijgen een lekker fairtradeontbijt.

Het ontbijt staat tussen 7.30 uur en 8.30 uur klaar aan JC2200 op de Grote Markt en aan de Dorpshuizen van Noorderwijk en Morkhoven. Tijdens het ontbijt organiseert de jeugdraad een fotowedstrijd. De jeugdvereniging die de leukste foto post op de facebookpagina van Jeugdraad Herentals krijgt een prijs. Om 21 uur start de Nacht van de Jeugdbeweging in JC2200. Jongeren die in uniform van de jeugdbeweging komen, mogen gratis binnen.

Huldiging wereldkampioen Bernard Fonck

Herentalsenaar Bernard Fonck en zijn paard What a Wave werden tijdens de wereldruiterspelen in het Amerikaanse Tyron wereldkampioen in de discipline reining. Het is de eerste keer dat een Europeaan deze titel behaalt. Bernard werd ook samen met het Belgische team vicewereldkampioen. Het college van burgemeester en schepenen huldigt de wereldkampioen op vrijdag 26 oktober om 19 uur in de Lakenhal.