U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
23.10.2018 - 09.37u
Door: Herman Gezelle

Allerheiligen en Allerzielen op de begraafplaatsen

In de periode rond Allerzielen en Allerheiligen is het altijd druk op de begraafplaatsen. De begraafplaatsen van Herentals, Noorderwijk en Morkhoven zijn elke dag te voet toegankelijk van 8 tot 18 uur. Mensen die slecht te been zijn, mogen op vrijdag van 13 tot 15.30 uur en op zaterdag van 13 tot 17 uur met hun wagen op de begraafplaats van Herentals. Alleen op vrijdag 26 oktober, zaterdag 27 oktober en vrijdag 2 november is dit, voor de veiligheid van de vele bezoekers, niet toegestaan.

Om de drukte aan de begraafplaats in Noorderwijk op te vangen, geldt er van woensdag 31 oktober om 15 uur tot maandag 5 november om 9 uur eenrichtingsverkeer in de Groenstraat en de Bremstraat, in de richting van de Servaas Daemsstraat naar de Keinigestraat.

11 novemberviering

Op 11 november 1918 om 11 uur eindigde de Eerste Wereldoorlog. Honderd jaar later, op zondag 11 november, wordt deze historische gebeurtenis wereldwijd herdacht. Naast de bijzondere eeuwherdenking, herdenken we ook de gesneuvelden van de Eerste en de Tweede Wereldoorlog. Iedereen is welkom om de plechtigheden in Herentals, Noorderwijk of Morkhoven bij te wonen.

De dag begint om 9 uur in Morkhoven met een herdenking in de Sint-Niklaaskerk en een kransneerlegging op de begraafplaats. Na een koffiepauze in de sacristie is er om 10.20 uur een herdenking bij het monument aan Berteneinde. Om 11.15 uur is er een afsluitende receptie in de Sint-Niklaaskerk.

In Noorderwijk zijn er vanaf 10.15 uur kransneerleggingen aan de Sint-Bavokerk en op de graven van de oud-strijders van de Eerste Wereldoorlog. Om 11 uur luiden de kerkklokken ter nagedachtenis van het einde van de Eerste Wereldoorlog. Daarna is er een optocht naar de nieuwe begraafplaats waar er kransneerleggingen zijn op de graven van de oud-strijders van de Tweede Wereldoorlog en aan het monument voor de oud-strijders. De herdenking wordt om 11.45 uur afgesloten met een receptie in café Sportwereld.

In het centrum van Herentals is er om 10.30 uur een bijeenkomst aan café Den Beiaard. De plechtigheden beginnen om 10.50 uur met een bloemenhulde aan het monument van de Boerenkrijg op de Grote Markt. Na een misviering in de Sint-Waldetrudiskerk, is er om 11.45 uur een kransneerlegging aan het monument voor de gesneuvelden op de Molenvest, gevolgd door het lossen van saluutschoten door het 82nd-101st US Airborne Division. De herdenking wordt om 12.15 uur afgesloten met een receptie in de Lakenhal.

Infoavond fietsostrade Lier-Herentals

De provincie Antwerpen heeft de verschillende trajectmogelijkheden voor de fietsostrade F103 Lier-Herentals onderzocht. Hieruit kwam een voorkeurstraject dat de provincie op dinsdag 6 november graag aan u voorstelt. Iedereen is tussen 18 en 20.30 uur welkom in de tuinzaal van 't Hof (Grote Markt 41). U krijgt er de kans om het trajectonderzoek en het voorkeurstraject meer in detail te bekijken, vragen te stellen en opmerkingen te geven.

De fietsotrade F103 Lier-Herentals loopt langs de spoorweg van aan het station in Lier door Kessel, Nijlen, Bouwel naar het station in Herentals. Deze fietsostrade sluit aan op de fietsostrade F11 Antwerpen-Lier, de fietsostrade F5 Antwerpen-Hasselt en de fietsostrade F105 Herentals-Balen.

Aankomst Sinterklaas

Op zaterdag 17 november verwelkomen we Sinterklaas in Herentals. Om 14 uur meert de Sint met zijn Pieten aan in de jachthaven. Een halfuurtje later trekt een grote Sinterklaasstoet door de straten van Herentals. Om 15.30 uur komt de stoet aan in sportcomplex De Vossenberg, waar de clowns Dirky en Sientje de kinderen vermaken met een show.

De aankomst van Sinterklaas is een organisatie van vzw Kinderdroom. Hebt u speelgoed dat nog bruikbaar is? Breng het mee naar de jachthaven of De Vossenberg. Vzw Kinderdroom maakt er minderbedeelde kinderen blij mee.

Toekomstlaan afgesloten op vrijdagavond 23 november

Op vrijdag 23 november vindt er een groot bedrijfsfeest plaats in de Toekomstlaan. Het college van burgemeester en schepenen geeft toestemming om het deel van de straat tussen de Herenthoutseweg en het rondpunt met Veldhoven te gebruiken als parkeerterrein voor de bezoekers. Hierdoor is er van vrijdag 23 november om 18.30 uur tot zaterdag 24 november om 7 uur geen doorgaand verkeer mogelijk. De organisatie zorgt er wel voor dat de bedrijven steeds bereikbaar blijven voor plaatselijk verkeer.

De Toekomstlaan geldt momenteel als omleidingsweg door de werkzaamheden in Veldhoven. Tijdens het bedrijfsfeest wordt het doorgaand verkeer tijdelijk verder omgeleid via de Atealaan en de Diamantstraat.

imageMeer nieuws

Na een ongeval toch kunnen communiceren in het ziekenhuis

Geel | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 30.06.2022 - 08.58u

Zwemmer (26) komt om in Netekanaal in Ranst

Zwemmer (26) komt om in Netekanaal in Ranst
Kempen regio | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 30.06.2022 - 00.54u

Vorselaar zoekt partner voor padel

Neteland | Vorselaar 30.06.2022 - 00.46u

Akkerbouwbedrijf uit Laakdal levert groene stroom voor The Slope op Rock Werchter

Akkerbouwbedrijf uit Laakdal levert groene stroom voor The Slope op Rock Werchter
Kempen regio | Laakdal regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 29.06.2022 - 16.35u

De Biezenhoeve voegt als eerste Belgische melkveebedrijf nitraat toe in koeienrantsoen

EU | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 29.06.2022 - 16.07u

TW Classic 2023 met Bruce Springsteen in minder dan één uur uitverkocht

 TW Classic 2023 met Bruce Springsteen in minder dan één uur uitverkocht
Internationaal | Nationaal | Vlaanderen 29.06.2022 - 15.08u

Rechter beveelt internering voor vrouw die Natalia bedreigde

Geel | Kempen regio | Vlaanderen 29.06.2022 - 14.56u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto