Herentals steunt 11.11.11-campagne: allemaal mensen

De 11.11.11-campagne staat dit jaar opnieuw in het teken van migratie en vluchtelingen. Tijdens het weekend van 9 tot en met 11 november zet ook Herentals zijn beste beentje voor. Vrijwilligers zamelen het hele weekend geld in aan de Herentalse supermarkten. Op zaterdag is er een geldinzameling in Noorderwijk.

De jaarlijkse multiculturele brunch vindt plaats op zondag 2 december in zaal 't Hof. Van 11 tot 13.30 uur serveren de derdewereldraad en deN Babbelhoek er zuiderse specialiteiten. Inschrijven kan tot 29 november via www.herentals.be/brunch of bij de dienst sport, jeugd en internationale samenwerking (De Vossenberg, Markgravenstraat 107, tel. 014-21 21 86).

Kom met de hele familie naar de Zwembaddag

Op zondag 25 november kunt u met de hele familie deelnemen aan de spetterende Zwembaddag in het Netepark. Voor de gewone toegangsprijs krijgt u heel wat fijne extra's zoals een ontbijtbuffet (van 9 tot 12 uur), een kinderdisco (van 10 tot 11.30 uur), aquafitness (van 10.30 uur tot 11.15 uur) en een pretbad (van 13 tot 16 uur). Nieuw dit jaar is het ijsbeerzwemmen. Van 12 tot 14 uur kunt u een frisse duik nemen in het buitenbad. Wie de kou trotseert, krijgt nadien een kop warme chocolademelk of soep.

Naast het belang van lichaamsbeweging, wil het stadsbestuur ook het belang van gezonde voeding in de verf zetten op deze zwembaddag. Dat gebeurt op een leuke manier met de Sapjesfiets, een omgebouwde fiets waarmee u zelf een overheerlijke en gezonde smoothie bij elkaar kunt trappen. De Sapjesfietsen staan van 12 tot 15 uur in de inkomhal.

Laat de winter uw pasfoto's niet bederven

Als u een nieuwe foto laat maken voor uw identiteitskaart of paspoort, vergeet dan niet om uw winterjas of sjaal uit te doen. Als uw kraag of sjaal te ver boven uw schouders uitsteekt, kan het zijn dat uw kin niet volledig zichtbaar is, of lijkt het alsof er een voorwerp op de achtergrond staat.

Uw foto voldoet dan niet aan de internationale kwaliteitseisen en dat kan voor problemen zorgen bij controle aan de grensposten. De medewerkers van het stadsloket mogen de foto niet aanvaarden en moeten u vragen om een nieuwe te laten maken.

Eenrichtingsverkeer in Klaterteer

Vanaf maandag 12 november geldt er eenrichtingsverkeer in Klaterteer, tussen de Tarwestraat en Klaterteer nummer 11-13. Verkeer is enkel toegestaan in de rijrichting van de Tarwestraat naar de Zandkapelweg. Op die manier wordt de straat autoluwer en veiliger voor fietsers en voetgangers.

Ouders die hun kinderen met de wagen afzetten of ophalen aan basisschool de Zandkorrel kunnen de school nog bereiken via de Tarwestraat of, aan de voorzijde, via de Zandkapelweg. Aan het begin en het einde van de schooldag is het deel van Klaterteer tussen Hoogton en de Tarwestraat afgesloten voor de schoolstraat.