U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
13.11.2018 - 12.31u
Door: Herman Gezelle

Het Groot Dictee Heruitgevonden

Het Groot Dictee komt terug naar onze regio. Het Groot Dictee der Nederlandse taal was jarenlang een wedstrijd in het correct spellen van de Nederlandse taal. Tot 2016 kwam de wedstrijd in december op de Nederlandse en Vlaamse televisie. Deelnemers waren bekende en minder bekende Nederlanders en Vlamingen. Kijkers konden thuis ook meedoen.

Jammer genoeg stopte het Groot Dictee in 2017 op de televisie. In Mechelen vond de bib dat jaar het Groot Dictee echter opnieuw uit en met succes. Dat succes is ondertussen overgewaaid naar heel Vlaanderen.

Op vrijdagavond 7 december kunt u in meer dan zestig bibliotheken in Vlaanderen deelnemen. Ook Bibliotheek Neteland doet mee. Iedereen is welkom in de refter van het Scheppersinstituut (Scheppersstraat 9, Herentals). Het dictee begint om 20 uur.

Het Groot Dictee Heruitgevonden is een dictee voor een breed publiek. Iedereen kan meedoen. Het gaat niet alleen om correct spellen. Taalplezier en creativiteit staan centraal. De jonge auteur Ans De Bremme schreef de tekst. Voorlezers zijn de studenten van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans.

De avond wordt gepresenteerd door Christophe Lambrecht.

Het aantal deelnemers is beperkt dus vooraf inschrijven is noodzakelijk. Inschrijven kan via www.nete.land/grootdictee, aan de balie van uw bib of via een telefoontje aan uw bib. Deelname is gratis.

Molenvest afgesloten op 22 november

Op donderdag 22 november vinden er herstellingswerkzaamheden plaats aan een gsm-mast op de Molenvest. Tijdens de werkzaamheden is de Molenvest afgesloten voor het verkeer in de rijrichting van de Gildelaan naar de Zandstraat.

Wereldfilm in cultuurcentrum ’t Schaliken

On Wheels is een Braziliaanse familiefilm over vriendschap en de zoektocht naar een eigen plek. Lucas is een gesloten jongen die door een ongeval in een rolstoel terechtkwam. Laïs lijkt wel zijn tegenpool: uitbundig, brutaal en eigenwijs. Zij woont bij haar moeder en mist een vader in haar leven. Laïs overhaalt Lucas om samen op zoek te gaan naar haar vader. Met alleen een foto van de opvallende vrachtwagen van haar vader op zak, trekken de twee naar een truckerscafé, een eind weg van huis 

Op zaterdag 8 december kunt u komen kijken naar On Wheels in cultuurcentrum ’t Schaliken. De film begint om 20 uur. De toegang is gratis en reserveren is niet nodig. De vertoning maakt deel uit van Ciné Horizon, een project van de provincie Antwerpen en MOOOV. Dit project geeft gemeenten de kans om films uit de hele wereld te vertonen aan hun inwoners. De vertoning is een organisatie van de stad, in samenwerking met Oxfam Wereldwinkels.

Academy Erudite lid van Herentalse jeugdraad

Het college van burgemeester en schepenen erkent Academy Erudite als Herentalse jeugdwerkvorm. De jeugdraad verleende positief advies. Academy Erudite richt zich voornamelijk op kinderen en jongeren met een Slavische achtergrond, maar andere kinderen zijn uiteraard ook welkom.

De vereniging organiseert activiteiten en workshops die de ontwikkeling van kinderen, zowel op creatief als mentaal vlak, stimuleren. Daarnaast gaan ze actief aan de slag om eventuele taalachterstand in het Nederlands weg te werken. Als erkende jeugdwerkvorm kan de vereniging aanspraak maken op subsidies van de stad.

imageMeer nieuws

Na een ongeval toch kunnen communiceren in het ziekenhuis

Geel | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 30.06.2022 - 08.58u

Zwemmer (26) komt om in Netekanaal in Ranst

Zwemmer (26) komt om in Netekanaal in Ranst
Kempen regio | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 30.06.2022 - 00.54u

Vorselaar zoekt partner voor padel

Neteland | Vorselaar 30.06.2022 - 00.46u

Akkerbouwbedrijf uit Laakdal levert groene stroom voor The Slope op Rock Werchter

Akkerbouwbedrijf uit Laakdal levert groene stroom voor The Slope op Rock Werchter
Kempen regio | Laakdal regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 29.06.2022 - 16.35u

De Biezenhoeve voegt als eerste Belgische melkveebedrijf nitraat toe in koeienrantsoen

EU | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 29.06.2022 - 16.07u

TW Classic 2023 met Bruce Springsteen in minder dan één uur uitverkocht

 TW Classic 2023 met Bruce Springsteen in minder dan één uur uitverkocht
Internationaal | Nationaal | Vlaanderen 29.06.2022 - 15.08u

Rechter beveelt internering voor vrouw die Natalia bedreigde

Geel | Kempen regio | Vlaanderen 29.06.2022 - 14.56u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto