Bouwvergunning voor dienstencentrum en sociale appartementen in Sancta Maria
Het stadsbestuur verleent een stedenbouwkundige vergunning aan Eigen Haard voor het verbouwen van het oude moederhuis Sancta Maria tot een dienstencentrum en sociale zorgappartementen voor senioren.


Het dienstencentrum omvat onder meer een cafetaria, leslokalen, een hobbyruimte, een fitnessruimte, een computerlokaal en een wassalon. Op de eerste en de tweede verdieping worden telkens 9 appartementen geplaatst. Op het dak komt een nieuwe bouwlaag met daarop 7 appartementen. Er komen ook parkeerplaatsen voor personen met een handicap en een aantal petanquebanen.

Iris op groot scherm in Vossenberg en op Dorpsplein
Met het nummer Would you vertegenwoordigt Iris ons land op het Eurovisiesongfestival in Bakoe, de hoofdstad van Azerbeidzjan. Met haar 17 jaar is ze de jongste Vlaamse kandidate ooit. Iris is de artiestennaam van Laura Van den Bruel uit Noorderwijk. Laura werd op haar vijftiende ontdekt door platenlabel SonicAngel tijdens een wedstrijd van het weekblad Joepie. Uit meer dan driehonderd inzendingen kwam de jonge zangeres als winnares naar voren. In de zomer van 2011 scoorde ze, toen nog als Airis, een hit met het nummer Wonderful.

Iris treedt op dinsdag 22 mei als achtste aan in de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival. U kunt deze halve finale op een groot scherm bekijken in De Vossenberg. Iedereen is welkom om Iris aan te moedigen. Ook de finale op zaterdag 26 mei kunt u samen bekijken op een groot scherm in een tent op het Dorpsplein in Noorderwijk, ook als Iris niet meer zou deelnemen.

Nieuwe datum openbare verkoop
De openbare verkoop van afgedankt materiaal, die gepland was op dinsdag 10 april, kon niet doorgaan wegens het slechte weer. Het stadsbestuur prikte ondertussen een nieuwe datum en besliste om de verkoop te laten plaatsvinden op een andere locatie. U bent welkom op vrijdag 25 mei in de stedelijke werkplaats (Hemeldonk 8). U kunt de goederen bekijken vanaf 9 uur. De openbare verkoop start om 10 uur.

Schrijn van Sint-Waldetrudis naar processie in Bergen
Op zondag 3 juni vindt in Bergen de Procession du Car ‘d Or plaats. De Koninklijke Aloude Sint-Sebastiaansgilde van Herentals bezoekt deze processie met de relikwie van de heilige Waldetrudis. De uitvoeringsdiensten staan in voor het vervoer van het relikwie

Subsidies voor cultuurverenigingen
Het stadsbestuur geeft een aantal cultuurverenigingen een subsidie voor hun werking. Music-Band Avanti krijgt een gemeenschapsvormende subsidie van 1.570 euro voor hun herfstconcert. De Noorderwijkse Toneelvrienden krijgen een subsidie van 611,67 euro voor de huur van de parochiezaal in Noorderwijk voor een reeks toneelvoorstellingen. Vocaal Ensemble Markant krijgt een projectsubsidie van 945 euro voor de opvoering van het concert Magnificat. Theaterspektakel ontvangt een werkingssubsidie als theatergezelschap voor het jaar 2011 van 14.874 euro.

Turbozwemmen in het Netepark
Het turbozwemmen bestaat uit een volledige zwemcursus die op 14 dagen afgerond wordt. Kleuters bereiden zich er voor op echte zwemlessen en overwinnen er hun watervrees. Kinderen vanaf 5 jaar leren op korte termijn veilig zwemmen en kinderen vanaf 9 jaar maken kennis met andere zwemdisciplines. De lessen vinden plaats in de voormiddag onder leiding van gediplomeerde lesgevers. Twee reeksen in de zomervakantie is ideaal om de zwemlessen van het schooljaar te onderhouden en vormt ook een goede voorbereiding op het schoolzwemmen. De volgende lessenreeksen turbozwemmen vinden plaats van maandag 2 juli 2012 tot en met vrijdag 13 juli 2012 en van maandag 20 augustus 2012 tot en met vrijdag 31 augustus 2012. Inschrijven kan vanaf maandag 21 mei via www.uitinherentals.be/zwemlessen.

Stad koopt extra nadarhekken aan
De stad beschikt over nadarhekken die gebruikt worden voor grote evenementen, straatfeesten, speelstraten, gevaarlijke situaties op het openbaar domein en wegwerkzaamheden. Elk jaar geraken een aantal nadarhekken buiten gebruik wegens beschadiging, slijtage en zelfs diefstal. Op dit moment beschikt de stad niet meer over voldoende dranghekken om grote evenementen veilig te laten verlopen. De stad koopt daarom 50 kleine en 100 grote nadarhekken aan.
Meer informatie: stedelijke werkplaats, Hemeldonk 8, tel. 014-85 92 40

Infoavond samenaankoop groene energie
Het stadsbestuur organiseert op 20 augustus een infoavond over de samenaankoop van groene energie. De infoavond vindt plaats in de schouwburg van cc ’t Schaliken.