U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
21.11.2018 - 14.53u
Door: Herman Gezelle

Kerstshoppen in Herentals

Tijdens de eindejaarsperiode straalt het historische stadscentrum een en al gezelligheid uit. Samen met de vele café- en restaurantuitbaters verwelkomen de handelaars u in de mooie winkelstraten, waar u een groot aanbod vindt aan originele kerstcadeaus, kerstversiering en feestkleding.

Winkels open op zondag 9, 16 en 23 december

Op zondag 9, 16 en 23 december zijn de winkels open van 13 tot 17.30 uur. De Zandstraat is verkeersvrij dus u kunt rustig langs de winkels wandelen. Op zaterdag 15 en zondag 16 december rijdt de Kerstman om 14 uur in een koets door de winkelstraten en deelt hij wafeltjes uit. Van 14.30 uur tot 16.30 uur staat hij aan de Lakenhal, waar hij graag met u op de foto gaat.

Win een auto met de eindejaarsactie van de Herentalse handelaars

De Herentalse middenstandsvereniging vzw Thals en de stad organiseren opnieuw een grote eindejaarswedstrijd. De hoofdprijs is een KIA Picanto, geschonken door Garage Peeters. Om deel te nemen aan de wedstrijd moet u tussen 1 en 31 december stempels verzamelen bij de deelnemende handelaars uit Herentals, Noorderwijk en Morkhoven. Als u vijf stempels van vijf verschillende winkels hebt, kunt u uw wedstrijdformulier indienen. De wagen staat tentoongesteld op de Grote Markt.

Helemaal Herentals Kadocheques, het ideale geschenk

Weet u niet wat te kopen voor uw familie, geliefden of vrienden? Dan biedt de Helemaal Herentals Kadocheque u een perfecte oplossing. U kunt de cheques gebruiken in meer dan 120 winkels in en rond het centrum van Herentals. De cheques zijn te koop bij het stadsloket (Augustijnenlaan 30) en bij de dienst toerisme (Grote Markt 35). De dienst toerisme is extra open op zondag 9, 16 en 23 december van 13 tot 17 uur en op maandag 24 en 31 december van 9 tot 12 uur.

Geniet van de kerstsfeer op de Kerstmarkt

Op zondag 9 december is iedereen welkom op de Grote Markt voor een gezellige, traditionele kerstmarkt. Van 14 tot 19 uur staat de noordkant van de Grote Markt vol kraampjes met leuke cadeautjes, originele geschenken en winterse lekkernijen. T-Trio luistert de markt op met aangename muziek en voor kinderen is er leuke animatie, waaronder een grimestand. En natuurlijk komt ook de Kerstman op bezoek.

Op de zuidkant is het van 14 tot 21 uur aangenaam vertoeven. Herentalse verenigingen baten er kraampjes uit met hapjes en dranken zoals glühwein, jenever en warme chocolademelk. Vanaf 18 uur zorgt DJ BEX voor de nodige ambiance.

Ook de winkels in het stadscentrum zijn open. Combineer de kerstmarkt met een dagje shoppen of spring even binnen bij de dienst toerisme voor Helemaal Herentals Kadocheques.

Kerstmarkt in Noorderwijk

Op vrijdag 14 december bent u welkom op de twintigste editie van de kerstmarkt in Noorderwijk. De markt vindt plaats op het Dorpsplein en start om 18 uur. U kunt er genieten van een hapje en een drankje met een grote portie sfeer en gezelligheid. Tot en met 6 januari staat er aan het Dorpshuis een kerststal en een kerstkeet, waar u gezellig iets kunt drinken. De kerstkeet wordt uitgebaat door verschillende Noorderwijkse verenigingen en wijken.

Kerstwandeling

De jaarlijkse kerstwandeling vindt plaats op zondag 30 december. Gedurende 2,5 uur gaat u op verkenning door onze mooie stad, die dan prachtig ondergedompeld is in de kerstsfeer. We houden halt op enkele pittoreske plaatsen voor een vertelling, een muziek- of een zangoptreden. Onderweg kunt u genieten van soep, glühwein en warme chocolademelk. Kortom, een mooi moment om samen te beleven.

Om het half uur vertrekt er een groep wandelaars aan de Lakenhal. De eerste groep vertrekt om 16 uur, de laatste om 18 uur. Deelnemen kost 4 euro, kinderen tot twaalf jaar betalen 2 euro en krijgen er een leuk gadget bovenop. Inschrijven kan vanaf dinsdag 4 december via www.herentals.be/kerstwandeling of bij de dienst toerisme (Grote Markt 35).

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto