U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
05.12.2018 - 10.14u
Door: Mark Jaspers

Netepark zoekt redders

Het stadsbestuur is op zoek naar redders (m/v). Als redder staat u in voor de veiligheid van de bezoekers van de zwembaden van het Netepark. Ook begeleidingsopdrachten en de schoonmaak en het onderhoud van het zwembad behoren tot het takenpakket. Hebt u een diploma hoger redder, stel u dan kandidaat voor deze boeiende job! U vindt alle informatie op www.herentals.be/vacatures.

Vacature voor een expert boekhouding

De stad en het OCMW van Herentals zoeken een expert boekhouding in het niveau B. Solliciteren kan tot 23 december 2018. Op www.herentals.be/vacatures vindt u meer informatie over de aanwervingsvoorwaarden en de functiebeschrijving.

Afvalkalender 2019 vanaf 10 december in de brievenbus

Tussen 10 en 15 december valt de nieuwe afvalkalender in de brievenbussen. Op deze kalender vindt u alle vertrouwde informatie terug, zoals de ophaaldata en sorteerregels. Let wel op: voor een aantal straten in het centrum van Herentals veranderen de ophaaldagen.

Kijk zeker op de achterzijde van de afvalkalender om te zien in welke sector uw straat volgend jaar ligt. Bewoners van de betrokken straten die zich aangemeld hebben op www.mijndiftar.be ontvangen in de week van 10 december ook nog een persoonlijk mailbericht. Nog nieuw voor 2019 is dat in juli en augustus alle ophalingen starten vanaf 6.30 uur.

Met de bus veilig door het eindejaar

De feestbussen van De Lijn brengen u op oudejaarsnacht veilig naar uw feestbestemming en weer thuis. De bussen rijden van tien uur 's avonds tot zeven uur 's morgens. U vindt de routes en rittenschema's op www.herentals.be/feestbus.

Het oudejaarsnachtbiljet is enkel verkrijgbaar als sms-ticket. Voor Herentals zijn er 310 gratis sms-tickets beschikbaar. Om gebruik te kunnen maken van een sms-ticket, moet u zich ten laatste op 30 december registreren via www.herentals.be/feestbus.

Op oudejaarsavond activeert u uw ticket door EVENT te sturen naar 4884. Voor deze sms betaalt u wel zelf de providerkosten van 0,15 euro. Late beslissers kunnen ook op de bus zelf een ticket kopen. U betaalt dan 4 euro voor een gewoon ticket of 4,15 euro voor een sms-ticket. Uw ticket is geldig van maandag 31 december om 18 uur tot en met dinsdag 1 januari op alle bussen en trams van De Lijn. Wie een busabonnement heeft of gratis mag reizen met De Lijn heeft geen ticket nodig.

Feestvierders kunnen veilig met de bus naar het Kiss Me Festival. Het stadsbestuur dankt de fuiforganisator voor zijn medewerking aan deze campagne. De eindejaarsfuif vindt voor het eerst plaats op het multifunctioneel terrein aan de Herenthoutseweg.

Wegens de werkzaamheden aan de Servaas Daemsstraat rijdt de feestbus dit jaar niet langs deze weg. De bus stopt wel aan de halte 'Sas' ter hoogte van de Kolveniersstraat en de Noorderwijksebaan. Dat is op ongeveer 750 meter van het multifunctioneel terrein.

Atletiek voor personen met een handicap

Het schepencollege kent een subsidie van 1.268,54 euro toe aan AC Herentals. De sportclub startte met trainingen voor personen met een handicap. Daarom heeft de club drie jaar recht op een subsidie voor drempelverlagende bewegingsinitiatieven. AC Herentals krijgt de subsidie voor de tweede maal.

Projectsubsidies voor sportclubs

Het stadsbestuur heeft een subsidiebudget voor erkende sportverenigingen die een uitzonderlijk evenement organiseren of investeren in deskundige, administratieve of logistieke ondersteuning van de club. Het stadsbestuur verdeelt het totale budget van 4.100 euro dit jaar onder vier verenigingen: IE-sport voor de organisatie van het Belgisch kampioenschap Boccia, golfclub Witbos voor de organisatie van The European Week of Sports, hockeyclub Artemis voor het inhuren van een externe deskundige en circusschool Locorotondo voor het aankopen van een computerprogramma en het inhuren van een administratieve kracht.

Subsidies voor culturele verenigingen

Het college van burgemeester en schepenen heeft de jaarlijkse werkingssubsidies voor erkende culturele verenigingen goedgekeurd. In totaal verdeelt het stadsbestuur 13.600 euro over 47 Herentalse verenigingen.

Veldloop AC Herentals

Op zondag 20 januari 2019 houdt Atletiekclub Herentals haar jaarlijkse veldloop in het Netepark. Het stadsbestuur verleent zijn medewerking en stelt het terrein, de lokalen en uitleenmateriaal zoals zoals tafels, stoelen en dranghekken ter beschikking.

Er is extra parkeergelegenheid op de Vorselaarsebaan ter hoogte van Sport Vlaanderen. De club zet parkeerwachters in om alles vlot te laten verlopen.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto