U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
18.12.2018 - 16.34u
Door: Lex Verellen

Prettig eindejaar in Morkhoven

De inwoners van Morkhoven kunnen zich tijdens de laatste dagen van het jaar vermaken met een hapje en een drankje in en rond het Dorpshuis. Op donderdag 27, vrijdag 28 en zaterdag 29 december is er vanaf 16 uur een dorpscafé open in het Dorpshuis.

Op maandag 31 december is er een haringbak op het dorpsplein. Die dag is er van 8 tot 20 uur geen doorgaand verkeer mogelijk in Dorp (tussen de Molenstraat en het dorpshuis). Op het dorpsplein geldt een parkeerverbod.

Infosessies over reanimatie en het gebruik van de defibrillator

Om mensen met een hartstilstand te redden, moet u snel kunnen reageren. Daarom willen de stad en het Rode Kruis zo veel mogelijk inwoners laten kennismaken met reanimatie en het gebruik van de defibrillator. U kunt een infosessie volgen op dinsdag 5, 19 of 26 februari, van 19 tot 22 uur.

Op donderdag 7, 14, 21 en 28 februari zijn er ook namiddagsessies van 13.30 uur tot 16.30 uur. De sessies vinden plaats in de lokalen van het Rode Kruis (Schoolstraat 46). Deelnemen is gratis. Wilt u graag een sessie volgen, schrijf u dan in via www.herentals.be/hartveilig.

Groeisessies voor mensen die hun partner verloren

Dienstencentrum Convent2 krijgt regelmatig vragen over rouwverwerking van zijn bezoekers. Als gezonde gemeente wil Herentals inspelen op de noden van haar inwoners, zowel op het vlak van lichamelijke als geestelijk gezondheid.

De stad, het OCMW en de seniorenraad beslissen daarom om binnenkort gratis groepsbijeenkomsten of 'groeisessies' te organiseren voor 65-plussers die, nog maar pas of reeds langer geleden, hun partner verloren.

Het gaat om een kleine groep van niet meer dan tien deelnemers. U komt zes keer samen in dienstencentrum Convent2: op woensdag 13 februari, 27 februari, 13 maart, 27 maart, 10 april en 24 april, telkens van 13.30 uur tot 15.30 uur. Daarna volgen nog twee terugkomsessies. Voor meer informatie kunt u terecht bij Kristien Uytterhoeven van het dienstencentrum (tel. 014-28 20 03, kristienuytterhoeven@ocmwherentals.be).

Zwemlessen voor volwassenen en Start to Swim

Volwassenen die willen leren zwemmen, kunnen daarvoor in het Netepark terecht. Op maandag 7 januari 2019 start een nieuwe reeks van vijf groepslessen. De zwemlessen vinden telkens plaats op maandag van 20.15 uur tot 21 uur.

Volwassenen die al kunnen zwemmen maar hun techniek en uithoudingsvermogen willen verbeteren, kunnen deelnemen aan een reeks Start to Swim. Op zaterdag 12 januari start er een nieuwe lessenreeks crawl. Tien weken lang krijgt u begeleiding, technische tips en advies van ervaren lesgevers. De trainingen vinden telkens plaats op zaterdag van 9 tot 10 uur. Deelnemen kost 50 euro.

Inschrijven voor een van deze lessenreeksen kan nog tot woensdag 2 januari om 18 uur via www.herentals.be/zwemlessen.

Lierseweg open in beide richtingen vanaf 21 december

Vanaf vrijdag 21 december zijn de Liersweg en de Herentalsesteenweg (N13) terug open in beide rijrichtingen. De werkzaamheden voor de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel en veilige fietspaden zijn bijna voltooid. Begin 2019 vinden de laatste werkzaamheden plaats. De aannemer werkt dan, waar nodig, met een mobiele werkplaats.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto