U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
16.01.2019 - 10.22u
Door: Herman Gezelle

Heraanleg kruispunt Herenthoutseweg en Servaas Daemsstraat

Op maandag 4 februari start een aannemer met de heraanleg van het kruispunt van de Herenthoutseweg en de Servaas Daemsstraat. Op de Herenthoutseweg komt een afslagstrook naar links voor het verkeer vanuit Herentals dat de Servaas Daemsstraat wil inrijden. Dit zorgt voor een vlottere doorstroming van het verkeer op het kruispunt.

Omleidingen

• Het autoverkeer op de Herenthoutseweg volgt in beide richtingen een omleiding via de Atealaan, de Diamantstraat en de Toekomstlaan.
• Het autoverkeer van en naar Noorderwijk volgt een omleiding via de E313 tussen de op- en afrit 21 (Herentals-Industrie) en de op- en afrit 22 (Herentals-Oost). Dit is dezelfde omleiding die nu ook geldt door de werkzaamheden in de Servaas Daemsstraat.
• Voor het fietsverkeer tussen de industriezone en Noorderwijk is er een omleiding langs Distelhof (aan het viaduct) en de fietsostrade. Fietsers die op de Herenthoutseweg blijven, kunnen langs de werfzone fietsen.

Als alles volgens planning verloopt, is de heraanleg van het kruispunt begin juni afgerond. Op dat moment is de aannemer ook klaar met de werkzaamheden in de Servaas Daemsstraat, tussen Woud en de Ring in Noorderwijk. Voor meer informatie kunt u terecht op www.herentals.be/herenthoutseweg.

De buurtbewoners ontvangen in de loop van volgende week een bewonersbrief met meer informatie over de werkzaamheden.

Meer informatie: burgemeester Jan Bertels, gsm 0478-26 14 54

Aangepaste verkeerssituatie tijdens finale Beker van België IJshockey

De Koninklijke Belgische IJshockey Federatie organiseert op zaterdag 2 februari de finale van de beker van België in het sportcentrum van Sport Vlaanderen aan de Vorselaarsebaan. Om 20.30 uur neemt HYC Herentals het op tegen de Bulldogs uit Luik.

Om de vele bezoekers op te vangen, geldt er een aangepaste parkeerregeling op de Vorselaarsebaan. Wanneer de parkeerterreinen aan Sport Vlaanderen en aan het Netepark volzet zijn, mag er dwars geparkeerd worden op de berm tussen de Bornstraat en het rondpunt aan de sporthal. Van aan het rondpunt tot aan de Heikenstraat geldt een parkeerverbod. De organisatoren zorgen voor parkeerwachters die het verkeer in goede banen leiden.

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto