Bouw mee aan de toekomst van de Zandstraat

Hoe ervaart u Herentals en de Zandstraat? Via een enquête willen de provincie Antwerpen en de stad Herentals ideeën opdoen om deze winkelstraat, en bij uitbreiding het hele kernwinkelgebied, weer te laten bruisen.

Met het Efro-project 'Straat in het Vizier' blaast de provincie enkele grote Kempense winkelstraten met een relatief hoge leegstand nieuw leven in. Voor Herentals is er gekozen voor de Zandstraat. De provincie stelt een speciaal marketing- en actieplan op.

Een onderdeel van dit plan is om de unieke identiteit van de Zandstraat te zoeken, te benoemen en sterker in de verf te zetten. Wilt u daarbij helpen? Surf dan naar www.straatinhetvizier.be en geef uw mening. Het invullen van de enquête kost slechts enkele minuten tijd.

De resultaten van het project moeten zichtbaar zijn tegen mei 2020.

Deel uw foto’s van de Lourdesgrot op het Begijnhof

Op 15 juni 2019 bestaat de Lourdesgrot - het grotteke – op het Begijnhof honderd jaar. Een werkgroep bereidt de jubileumviering voor en is op zoek naar oude foto's.

Hebt u thuis foto's van het grotteke die u graag wilt delen, neem dan contact op met Mia Tegenbos (tel. 014-28 50 50, info@ocmwherentals.be). Zij registreert uw foto's en bezorgt ze aan het stadsarchief, waar ze professioneel worden ingescand. Daarna krijgt u uw foto's uiteraard terug.

Tournée Minérale: een maand zonder alcohol

Na het overdonderende succes van vorig jaar, slaan De DrugLijn en de Stichting tegen Kanker weer de handen in elkaar voor een nieuwe Tournée Minérale. De campagne roept alle Belgen op om in februari nee te zeggen tegen alcohol. Er zijn redenen genoeg om mee te doen.

Uw lichaam krijgt de tijd om te recupereren van uw gebruikelijke alcoholconsumptie. Heel wat mensen merken die maand dat ze beter slapen en zich fitter voelen.

U spaart ook heel wat geld uit. En u krijgt minder calorieën binnen, waardoor u dus ook die extra kilo’s kunt kwijtraken. Doe mee aan de campagne en registreer u via www.tourneeminerale.be onder de groep 'stad Herentals'.

Subsidie voor jubilerende verenigingen

Herentalse verenigingen die aangesloten zijn bij een erkende adviesraad kunnen een subsidie aanvragen wanneer ze 25 jaar of een veelvoud van 25 jaar bestaan. In 2019 vieren de Herentalse Badmintonclub en Model Aero Club Herentals beiden hun vijftigjarig bestaan. Het college van burgemeester en schepenen kent de jubilerende verenigingen een subsidie van 500 euro toe.