U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
05.02.2019 - 14.13u
Door: Herman Gezelle

Hulp nodig bij het sneeuw- of ijsvrij maken van uw oprit?

Minder mobiele mensen kunnen hun voetpad of oprit niet zelf sneeuw- of ijsvrij maken. Een beetje hulp van een attente buur kan hen enorm helpen. Toch blijkt de stap om hulp te vragen of hulp aan te bieden vaak te groot. Daarom lanceert dienstencentrum Convent2 een affichecampagne om buren bij elkaar te brengen. Hebt u hulp nodig, hang dan de affiche 'Maak jij mijn oprit sneeuw- of ijsvrij?' aan het raam.

Wilt u mensen in de buurt laten weten dat u hen graag helpt, kies dan voor de affiche 'Ik maak je oprit graag sneeuw- of ijsvrij'. U kunt de affiches downloaden op www.herentals.be/sneeuwvrij. Ze zijn ook gratis verkrijgbaar in het dienstencentrum (Augustijnenlaan 26/1).

Ziet u een affiche hangen, aarzel dan niet om aan te bellen. Een warm gebaar op een koude winterdag kan een wereld van verschil maken.

#Herman shouts out: Party!?

Waar #Herman verschijnt, wordt advies over jongerenthema's gevraagd. De jeugdraad organiseert daarom een eerste themacafé over het belangrijkste jongerenthema: fuiven en evenementen.

Bent u een geroutineerde organisator in Herentals, organiseert u met de Chiro elk jaar een knalfuif of vindt u veilig uitgaan in Herentals belangrijk? Kom dan op vrijdag 22 februari om 20 uur naar het jeugdhuis (Grote Markt 41). U krijgt er informatie van experten over goed organiseren, de huidige regelgeving en ondersteuning door de stad. Maar u kunt ook uw mening kwijt over fuiven en evenementen in Herentals. Wat loopt er goed en wat kan er beter? Wat ontbreekt er in Herentals en waar moet de stad op inzetten? Want een goed evenementenbeleid is belangrijk.  Laat uw stem horen, shout out to #Herman.

Aangepaste verkeerssituatie tijdens dans- en turnshow Corpus Sanum

Op zondag 24 februari vindt de jaarlijkse dans- en turnshow van Corpus Sanum plaats in het sportcentrum van Sport Vlaanderen aan de Vorselaarsebaan.

Om de vele bezoekers op te vangen, geldt er een aangepaste parkeerregeling op de Vorselaarsebaan. Wanneer de parkeerterreinen aan Sport Vlaanderen en aan het Netepark volzet zijn, mag er dwars geparkeerd worden op de berm tussen de Bornstraat en het rondpunt aan de sporthal. Van aan het rondpunt tot aan de Heikenstraat geldt een parkeerverbod. De organisatoren zorgen voor parkeerwachters die het verkeer in goede banen leiden.

Subsidie voor hondenclub Sint-Bavo

Hondenclub Sint-Bavo laat het dak van het clublokaal in Dikberd vernieuwen. De bestaande asbestplaten worden vervangen door asbestvrije golfplaten. Het stadsbestuur ondersteunt de werkzaamheden met een subsidie voor sportinfrastructuurwerken. De subsidie bedraagt maximum 3.771,50 euro.

Stad zoekt vrijwillige bijzitters

Op zondag 26 mei vinden de Europese, federale en regionale verkiezingen plaats. Om deze stembusgang vlot te laten verlopen, is de stad op zoek naar gemotiveerde mensen die vrijwillig als bijzitter willen optreden. In ruil krijgt u een kleine bijdrage, een gratis maaltijd en drank.

U kunt bijzitten als u minstens 18 jaar bent, Belg bent en zelf stemgerechtigd bent. Wilt u zich kandidaat stellen, meld u dan voor 10 maart aan via www.herentals.be/vrijwilliger-verkiezingen of kom persoonlijk langs bij het stadsloket.

EU-burger in België? Stem op 26 mei voor het Europees Parlement

EU-burgers die in België wonen, kunnen bij de Europese verkiezingen op zondag 26 mei stemmen op kandidaten op een Belgische lijst. Daarvoor moet zich voor 28 februari inschrijven op de kiezerslijst. U kunt het inschrijvingsformulier downloaden op www.herentals.be/verkiezingen.

Daar vindt u ook meer informatie over de voorwaarden en de procedure. Hebt u al eens gestemd bij Europese verkiezingen in België, dan hoeft u zich niet opnieuw in te schrijven. Uw inschrijving op de kiezerslijst blijft geldig voor alle toekomstige Europese verkiezingen.

Maak een (h)eerlijke gezinswandeling tijdens de Week van de Keigezonde Kempen

Van 1 tot 7 maart staat de tweede Week van de Keigezonde Kempen op de kalender. Meer dan veertig gezondheidsorganisaties uit de Kempen hebben een goed gevuld programma samengesteld met activiteiten voor een gezond(er) gezinsleven. U vindt ze allemaal op www.gezondekempen.be.

In Herentals, Herenthout, Grobbendonk en Vorselaar kunt u onder meer leuke gezinswandelingen maken. De wandelingen zijn maximaal 5 kilometer lang en gaan langs rustige wegen. Onderweg houdt u een aantal keer halt bij een lokale handelaar die werkt met duurzame en verantwoorde producten. U kunt er (h)eerlijke hapjes proeven en deelnemen aan een knutselworkshop van Trachique rond afval. Inschrijven kan via www.nete.land/gezinswandeling.

TRANSIT-dag voor schoolverlaters in 't Schaliken

Op dinsdag 26 en donderdag 28 februari organiseert VDAB, samen met de stad, de provincie en de vakbonden, een TRANSIT-dag in cultuurcentrum 't Schaliken en zaal 't Hof. De TRANSIT-dag is een infomoment voor schoolverlaters uit het secundair onderwijs om hen te ondersteunen in hun eerste stappen op de arbeidsmarkt.

Er zijn verschillende workshops waarin de leerlingen kennismaken met de werking van de VDAB, tips krijgen over solliciteren en meer te weten komen over hun rechten en plichten op de arbeidsmarkt.

Informatie voor ouders van nieuwe kleuters

In de loop van februari stuurt het stadsbestuur een brief aan de ouders van alle Herentalse kinderen die geboren werden in 2017. In de brief staan de contactgegevens van de Herentalse kleuter- en basisscholen en meer informatie over het inschrijven van nieuwe kleuters.

Door de ouders tijdig te informeren, wil het stadsbestuur alle kinderen de mogelijkheid geven om zich optimaal te ontwikkelen. De inschrijvingen voor het schooljaar 2019-2020 starten op maandag 11 maart.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto