Vacatures voor technisch medewerker tekenaar en jobstudenten administratie
Het stadsbestuur heeft een contractuele functie vacant voor een technisch medewerker tekenaar (m/v) en legt hiervoor een wervingsreserve van twee jaar aan. Kandidaten moeten een diploma hebben van het hoger secundair onderwijs of hiermee gelijkgesteld onderwijs.

Het stadsbestuur werft ook jobstudenten administratie aan voor de dienst jeugd, de dienst milieu en de technische dienst. Kandidaten moeten minstens 16 jaar zijn.

Solliciteren kan voor beide vacatures tot en met 30 april 2012. Meer inlichtingen over deze vacatures zijn verkrijgbaar bij de dienst personeel en op www.herentals.be/vacatures.

Dertig jaar jumelage IJsselstein-Herentals
Op dinsdag 24 april bestaat de band tussen IJsselstein en Herentals dertig jaar. In Herentals hangen die dag IJsselsteinse vlaggen en in IJsselstein sieren Herentalse vlaggen het gemeentehuis. De stad viert de verjaardag later dit jaar nog met een feestelijke activiteit. De dienst toerisme is hiervoor op zoek naar foto’s en ander beeldmateriaal van de activiteiten met IJsselstein. Nam u deel aan de uitwisselingen en beschikt u over bruikbaar materiaal, dan kunt u contact opnemen met de dienst toerisme.

Taxus snoeien tegen kanker
De stad neemt opnieuw deel aan het project Vergroot de Hoop. Tussen 15 juni en 31 augustus kunt u jong, droog, zuiver en vers taxussnoeisel gratis afleveren op het recyclagepark. In het snoeisel van de taxushaag zit een stof die gebruikt wordt om geneesmiddelen tegen kanker te maken. Bovendien ontvangt het Olivia Hendrickx Research Fund 50 euro per kubieke meter ingezameld snoeisel.

Nieuw tijdelijk parkeerterrein in het centrum
De stad kocht in het verleden enkele percelen in het binnengebied achter ’t Schaliken. Omdat de percelen nu braak liggen, richt het stadsbestuur er een tijdelijk parkeerterrein in zoals dat achter hotel Karmel. Het college keurt het definitief ontwerp goed. Het parkeerterrein met 44 parkeerplaatsen zal bereikbaar zijn via het parkeerterrein achter zaal ’t Hof. Het stadsbestuur vraagt de stedenbouwkundige vergunning aan.

Huldiging Sleepers’ Reign
De Herentalse band Sleepers’ Reign won op zondag 25 maart de zilveren medaille en de publieksprijs van Humo’s Rock Rally, een tweejaarlijkse prestigieuze wedstrijd voor muzikaal talent. De vier achttienjarige Herentalse bandleden zijn Jasper Verdonck, Lukas Hermans, Ruben Mertens en Orson Wouters. Het genre dat de groep speelt kan minimal, indie-rock en electronica genoemd worden. Het stadsbestuur huldigt de band voor deze mooie prestatie op zaterdag 28 april om 20 uur in de Lakenhal. Sleepers’ Reign geeft na de huldiging een optreden in jeugdhuis 10R20.

32e Perswandeling
Op zondag 22 april organiseert de Herentalse Wandelclub de jaarlijkse perswandeling. De wandeling gaat door de bossen van Herentals en Lichtaart. U kunt deelnemen aan wandelingen van 5, 10, 15, 20, 25 of 42 kilometer. De wandelingen starten aan zaal Nieuwland in de Nederrij. Vertrekken kan vanaf 7 uur.

Zomersport
Deze zomer kunnen kinderen vanaf vier jaar een keuze maken uit een aanbod van meer dan vijftig sportactiviteiten. Kinderen uit het lager en secundair onderwijs kunnen zich vijf weken lang amuseren met sportkampen in verschillende thema’s. Er zijn sportkampen in de week van 2 tot 6 juli, van 9 tot 13 juli, van 23 tot 27 juli, van 30 juli tot 3 augustus en van 6 tot 10 augustus. In de week van 9 tot 13 juli en van 30 juli tot 3 augustus zijn er kleutersportdagen. Van dinsdag 21 tot donderdag 23 augustus zijn jongeren van negen tot veertien jaar met een visuele handicap welkom op het G-sportkamp in jeugdcentrum Den Brink. Inschrijven kan vanaf maandag 21 mei via www.uitinherentals.be/sportkampen.

De sportdienst en sportregio Kempen bieden ook een aanvullend sportprogramma aan voor jongeren vanaf tien jaar. Van 4 tot 6 juli en van 27 tot 29 augustus is er een watersportkamp, van 1 tot 3 augustus een surf- en zeilkamp, van 18 tot 20 juli en van 25 tot 26 juli een vissportkamp en van 6 tot 8 augustus een circusdriedaagse.

Scholenveldloop in het Netepark
De veertiende editie van de scholenveldloop vindt plaats op dinsdag 25 september in het Netepark. De veldloop is een organisatie van de stad in samenwerking met AC Herentals.