U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
19.02.2019 - 15.09u
Door: Herman Gezelle

Nieuwe vacatures bij het stadsbestuur

Het stadsbestuur van Herentals zoekt een sectormanager burger & samenleving, een arbeider vervoer, schoonmakers, redders voor het Netepark en maatschappelijk werkers voor het OCMW. Een uitgebreide functiebeschrijving en de aanwervingsvoorwaarden vindt u op www.herentals.be/vacatures.

Koning en koningin bezoeken Herentals

Op dinsdag 26 februari brengen koning Filip en koningin Mathilde een bezoek aan Herentals. Om 12 uur komt het vorstenpaar aan op de Grote Markt. In de Lakenhal krijgen een 80-tal prominente Herentalsenaren de kans om het vorstenpaar te ontmoeten. Samen wonen zij een concert bij van Elisabeth Crommelynck en Sander Meersmans.

Daarna volgt een receptie en ondertekent het vorstenpaar het Gulden Boek. Tussen 12.40 uur en 13 uur maken de koning en koningin ook tijd om de toeschouwers op de Grote Markt te begroeten. De stad maakt afspraken met de politie en de scholen om deze gebeurtenis vlot en veilig te laten verlopen.

Huldiging van de Herentalse sportkampioenen

Herentals telde het afgelopen jaar heel wat sportieve kampioenen onder zijn inwoners en ook de Herentalse sportclubs leverden goede prestaties. Zoals elk jaar zetten de Herentalse sportraad en het stadsbestuur deze sporters in de bloemetjes. Iedereen is welkom op de huldiging op vrijdag 22 maart om 20 uur in de schouwburg van cultuurcentrum 't Schaliken (Grote Markt 35). U kunt ter plaatse uw stem uitbrengen voor de publieksprijs.

Spiegelfeesten op de Grote Markt

Van vrijdag 15 tot zondag 17 maart organiseert Homahe, de vereniging van horeca-uitbaters op de Grote Markt, de vijfde editie van de Herentalse Spiegelfeesten. Alle festiviteiten vinden plaats in een grote spiegeltent op de Grote Markt. Op vrijdag is er een afterworkparty, en op zaterdag een kindernamiddag en een Mirrorparty. De Spiegelfeesten sluiten zondag af met een brunch en een groot, gratis dansfeest. Voor meer informatie kunt u terecht op www.homahe.be.

Stad bouwt jumelagewerking af

Het college van burgemeester en schepenen beslist om de jumelage met de zustersteden Cosne-Cours-sur-Loire in Frankrijk en Alpen in Duitsland stop te zetten. De stad zet reeds vele jaren personeel in om de vriendschapsband met de zustersteden te onderhouden. De samenwerkingsinitiatieven werden oorspronkelijk opgericht om bij te dragen aan de integratie van Europa. Ze gaven Herentalsenaren de kans om kennis te maken met andere Europese burgers. De laatste jaren nam de interesse echter af en doofde de samenwerking met Cosne-Cours-sur-Loire en Alpen uit.

De jumelage met het Nederlandse IJsselstein blijft wel behouden. Verschillende Herentalse verenigingen komen nog regelmatig samen met hun IJsselsteinse tegenhangers. De stad blijft deze samenwerking aanmoedigen. Ook financiële ondersteuning van de jumelageactiviteiten blijft mogelijk via een nieuw reglement rond projectsubsidies.

Nieuwe bevolkingscijfers

In 2018 groeide de bevolking in Herentals aan met 63 inwoners. Hiermee komt het totale aantal inwoners op 28.148. Daarvan wonen er 20.899 mensen in Herentals, 5.116 in Noorderwijk en 2.133 in Morkhoven. In totaal wonen er 1.778 niet-Belgen in Herentals. Dat bedraagt 6,32 procent van de totale bevolking. Het stadsbestuur wenst alle nieuwe inwoners een aangenaam verblijf in onze stad.

Schematisch overzicht van de bevolkingsaantallen:

Herentals Noorderwijk Morkhoven Totaal
Belg 19.340 4.968 2.062 26.370
Vreemdeling 1.559 148 71 1.778
Totaal 20.899 5.116 2.133 28.148

Stad werkt niet met app Notifeye

Sinds enkele weken promoot Notifeye zijn app als contactkanaal met alle Vlaamse gemeenten. Na de lancering heeft de stad ook al enkele meldingen via deze app ontvangen.

De stad kan deze meldingen echter enkel openen als ze een betalend abonnement neemt bij Notifeye. De stad wenst op dit aanbod niet in te gaan. De stad beschikt over voldoende andere contactkanalen en vraagt burgers, bezoekers en ondernemers om via de stadskanalen contact op te nemen.

De stad heeft de burgers die via Notifeye een melding deden zoveel mogelijk gecontacteerd voor meer informatie over die melding. Er waren echter ook enkele anonieme meldingen bij. We vragen de mensen die een anonieme melding gedaan hebben via Notifeye om hun melding opnieuw door te geven via de website van de stad, de stadsapp, telefonisch of aan het stadsloket.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto