U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
06.03.2019 - 14.15u
Door: Mark Jaspers

Parkeerverbod tijdens reiniging rioolputjes

In maart en april reinigt een firma de rioolputjes. Voor dat werk moet de veegwagen bij de kolken kunnen komen. Daarom geldt in sommige straten een parkeerverbod. Zodra de werkzaamheden in een straat achter de rug zijn, heft het stadsbestuur het parkeerverbod op. U vindt de planning op www.herentals.be/wegen-en-verkeer.

In straten waar de kolken meestal vrij zijn, gebeurt het reinigen zonder parkeerverbod.

ASH Polaris staat paraat tijdens de Nationale Sterrenkijkdagen

De Amateursterrenkundigen van Herentals (ASH Polaris) staan weer paraat tijdens de Nationale Sterrenkijkdagen. Die vinden plaats op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart, telkens vanaf 19 uur.

Dit jaar stelt de vereniging haar telescopen op in het vernieuwde Stadspark. Bij helder weer kunt u mooie nevels, schitterende sterrenhopen en verre melkwegstelsels zien passeren en leert u de belangrijkste sterrenbeelden terug te vinden. In het Koetshuis is er een doorlopende voordracht over de sterrenbeelden.

Om de sterrenhemel goed te kunnen waarnemen, dooft het stadsbestuur de openbare verlichting in de omgeving.

Augustijnenlaan deels afgesloten op 15 maart

Op vrijdag 15 maart staat de tent van de Herentalse Spiegelfeesten op de Zuidkant van de Grote Markt. Daarom verhuist een deel van de vrijdagmarkt voor één keer van de Grote Markt naar de Augustijnenlaan. Van 6 tot 14 uur is de Augustijnenlaan (tussen Sint-Jobsstraat en Fraikinstraat) afgesloten voor het verkeer.

Actieve Speelbabbels voor ouders met baby's en peuters

De stad wil haar inwoners aanmoedigen om meer te bewegen. Onder het motto 'jong geleerd is oud gedaan', organiseert de stad samen met het Huis van Kind drie actieve Speelbabbels. De SpeelBabbel is een speel- en ontmoetingsmoment voor ouders met jonge kinderen. De gewone Speelbabbel vindt elke dinsdagvoormiddag plaats in de Spiegelfabriek (Lierseweg 132).

Op dinsdag 26 maart, 11 juni en 8 oktober verhuist de SpeelBabbel naar de turnzaal van De Vossenberg (Markgravenstraat 107). Daar staat een parcours klaar waar de kleintjes naar hartenlust kunnen klimmen en klauteren. U kunt vrij langskomen tussen 9.30 uur en 11.30 uur.

Groenzone op kruispunt Bergenstraat-Schepperstraat krijgt nieuwe invulling

Het stadsbestuur maakt van de groenzone op het kruispunt van de Bergenstraat met de Scheppersstraat een aangename ontmoetingsplaats. Op het een graspleintje komen twee banken en een picknicktafel. De twee bestaande bomen blijven en worden aangevuld met een Vredesboom ter herdenking van de Eerste Wereldoorlog. Het dolomietenpad van kOsh wordt afgeschermd met een haag. Dit verhoogt de veiligheid omdat fietsers zo naar de juiste oversteekplaats geleid worden. Om te voorkomen dat er nog auto's parkeren op het pleintje, wordt er aan de straatzijde een heuvel aangelegd.

De werkzaamheden vinden plaats in de krokusvakantie. In een tweede fase zal de stad het perceel in de Schepperstraat (op de hoek aan de overzijde) ook een nieuwe invulling geven.

Aangepaste verkeerssituatie tijdens zaalfinales korfbal

Korfbalclub Vobako organiseert zaalfinales korfbal op zaterdag 16 en zondag 17 maart en op zaterdag 23 en zondag 24 maart in het sportcentrum van Sport Vlaanderen aan de Vorselaarsebaan.

Om de vele bezoekers op te vangen, geldt er een aangepaste parkeerregeling op de Vorselaarsebaan. Wanneer de parkeerterreinen aan Sport Vlaanderen en aan het Netepark volzet zijn, mag er dwars geparkeerd worden op de berm tussen de Bornstraat en het rondpunt aan de sporthal.

Van aan het rondpunt tot aan de Heikenstraat geldt een parkeerverbod. De organisatoren zorgen voor parkeerwachters die het verkeer in goede banen leiden.

KLJ-lokalen in Noorderwijk zijn geregulariseerd

Het college van burgemeester en schepenen keurt de regularisatie van de KLJ-lokalen in de Kruisstraat in Noorderwijk goed. Dankzij deze vergunning kan de jeugdvereniging na veertig jaar onzekerheid opgelucht ademhalen.

In 1979 stelde een stedenbouwkundig inspecteur vast dat de KLJ-lokalen in landbouwgebied stonden. Ze waren dus zonevreemd en moesten verdwijnen. De lokalen bleven echter staan. In 2014 rakelde de inspectiedienst het vonnis op en eiste opnieuw dat het gebouw werd afgebroken.

De toenmalige groepsleider van de jeugdvereniging werd verantwoordelijk gesteld. Er werd zelfs beslag gelegd op zijn bezittingen. Maar een jaar later paste de Vlaamse overheid de wet aan.

Daardoor werd het mogelijk om zonevreemde jeugdlokalen te regulariseren zonder de opmaak van een tijdrovend en kostelijk ruimtelijk uitvoeringsplan. Enkele maanden geleden diende KLJ Noorderwijk de aanvraag tot regularisatie in.

Nu het college van burgemeester en schepenen de vergunning heeft goedgekeurd, is de bouwovertreding niet meer van kracht.

imageMeer nieuws

Storing slagbomen overwegen regio Herentals-Olen-Geel (UPDATE)

Geel | Herentals | Kempen regio | Neteland | Olen 16.01.2021 - 10.34u

Basisschool Hallaar dicht door covid-uitbraak

Heist op den Berg 16.01.2021 - 08.45u

Pfizer moet productie in Puurs tijdelijk vertragen

Nationaal | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 16.01.2021 - 08.22u

2e fase Wensbeeld Wechelderzande afgerond

Lille 15.01.2021 - 19.00u

Voormalig N-VA-politicus veroordeeld voor verkrachting : 3 jaar cel

Voormalig N-VA-politicus veroordeeld voor verkrachting : 3 jaar cel
Kempen regio | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 15.01.2021 - 15.57u

Voka - KvK Mechelen-Kempen: “Gemiddeld omzetverlies daalt van 13 naar 9 procent”

Kempen regio | Provincie Antwerpen 15.01.2021 - 15.56u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto