U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
21.03.2019 - 11.38u
Door: Herman Gezelle

IJsselsteinse schaakclub op bezoek in Noorderwijk

Op zaterdag 30 maart ontvangt Schaakclub Noorderwijk de leden van de schaakclub uit de Nederlandse zusterstad IJsselstein. De ontmoeting vindt plaats in het Dorpshuis van Noorderwijk.

Om 13.30 uur starten de clubs aan een schaaktornooi. Het is reeds de vierde keer dat Herentals en IJsselstein dit tornooi tegen elkaar aangaan. Voorlopig is de stand 2-1 voor IJsselstein. Schaakclub Herentals hoopt dan ook om de stand dit jaar terug gelijk te brengen. Ook schaakliefhebbers die nog geen lid zijn van de schaakclub zijn die dag welkom. U vindt altijd wel iemand om een vrijblijvend potje schaak mee te spelen.

Het stadsbestuur ondersteunt activiteiten die de goede banden tussen het verenigingsleven in Herentals en IJsselstein onderhouden. Schaakclub Noorderwijk kan dan ook rekenen op een bijdrage van 250 euro van de stad.

Shop in Thals op 6 en 7 april

Op zaterdag 6 en zondag 7 april trappen de handelaars van het stadscentrum het zomerseizoen op gang met een nieuwe editie van Shop in Thals. Met vijf catwalks verandert de Zandstraat in één grote modeshow. Op de Grote Markt staan foodtrucks, extra terrassen en springkastelen. Op zondagnamiddag zijn de winkels open van 13 tot 17.30 uur en vindt het historische Spel van de Roetaert plaats. Vanaf 14 uur is er een kinderdisco en om 15 uur start het konijnenvangen.

Aangepast verkeersreglement
• Van zaterdag 6 april om 11 uur tot zondag 7 april om 19 uur is de Zandstraat autovrij. De doorgang van de Collegestraat naar de Nieuwstraat blijft behouden. Het eenrichtingsverkeer in de Wasserijstraat wordt opgeheven.
• Op de zuidkant van de Grote Markt (tussen Kerkstraat en Koppelandstraat) geldt er een parkeerverbod van zaterdag 6 april om 11 uur tot zondag 7 april om 19 uur. Op zondag 7 april, van 8 tot 19 uur, is er enkel plaatselijk verkeer toegestaan. Het Lantaarnpad en de Kloosterstraat blijven bereikbaar.
• Op de noordkant van de Grote Markt (tussen Koppelandstraat en Hofkwartier) is er geen verkeer mogelijk op zondag 7 april, tussen 8 en 19 uur. Er geldt ook een parkeerverbod. In de Koppelandstraat wordt het eenrichtingsverkeer opgeheven tussen de Grote Markt en de Nonnenstraat.

Zandstraat winkelwandelstraat

Van 5 april tot 12 oktober kunt u elke vrijdag van 9.30u tot 14u en elke zaterdag van 11 tot 18u verkeersvrij wandelen en winkelen in de Zandstraat. Er is geen autoverkeer toegestaan tussen de Grote Markt en de Sint-Magdalenastraat. De doorgang van de Collegestraat naar de Nieuwstraat blijft behouden.

imageMeer nieuws

Code rood in alle Antwerpse natuurgebieden & bossen

Code rood in alle Antwerpse natuurgebieden & bossen
Kasterlee | Provincie Antwerpen 29.05.2020 - 11.29u

Nieuwste grootste containerschip ter wereld HMM Algeciras op weg naar Rotterdam

Nieuwste grootste containerschip ter wereld HMM Algeciras op weg naar Rotterdam
Internationaal | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 29.05.2020 - 08.15u

Pop-up kunstgalerie Schropioentje Oud-Turnhout

Kempen regio | Turnhout regio 28.05.2020 - 21.02u

Winkelketen Aveve is slachtoffer van cyberaanval

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 28.05.2020 - 19.31u

Mondmaskers in Kasterlee

Mondmaskers in Kasterlee
Kasterlee 28.05.2020 - 18.41u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto