U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
27.03.2019 - 17.12u
Door: Herman Gezelle

Jaagpad naast Kempisch kanaal onderbroken tijdens aanleg fietsbrug

De provincie Antwerpen legt een fietsbrug aan over het Kempisch Kanaal. De werkzaamheden startten op 21 maart en duren tot augustus. In deze periode is het jaagpad tussen de Zavelbosstraat en de jachthaven onderbroken. Fietsers volgen een omleiding via de Zavelbosstraat, Sint-Jobsstraat, Kruisboogstraat, Musketstraat en Schuttersstraat.

De fietsbrug maakt deel uit van de nieuwe fietsostrade F105. Die begint aan het station van Herentals en loopt langs de spoorweg over Olen, Geel en Mol tot in Balen. Met een totale afstand van 36 kilometer zorgt ze ervoor dat u veilig en vlot door de Kempen kunt fietsen.

Doorgang Belgiëlaan-Hikstraat afgesloten tijdens werkzaamheden

Van maandag 1 april tot vrijdag 26 april laat Proximus werken uitvoeren op de Belgiëlaan. De werfzone bevindt zich aan de rechterzijde van de straat in de richting van het centrum naar het station.

Tussen de Goudbloemstraat en het Gandhiplein wordt er niet gewerkt op de grote baan, maar op de zijbanen aan Colruyt en Basic-Fit. Er is hinder op het voetpad, het fietspad en de parkeerstrook. Doorgaand verkeer blijft mogelijk, behalve ter hoogte van de Hikstraat. Daar is de doorgang met de Belgiëlaan afgesloten. Het verkeer volgt een omleiding via de Fraikinstraat.

Paaskermis op Grote Markt

Van zaterdag 20 tot woensdag 24 april staat de paaskermis op de Grote Markt. Het stadsbestuur opent de kermis officieel op zaterdag 20 april om 18 uur met een rondgang over de kermis.

Fanfare Zucht naar Kunst zorgt voor muzikale begeleiding en de paashaas deelt paaseitjes uit. De kermis is elke dag open van 14 tot 21 uur. Op zondag start de kermis al om 13 uur. Op woensdag 24 april is het familiedag. Kermissen is dan goedkoper.

Om alles vlot te laten verlopen, is de Grote Markt autovrij van woensdag 17 april om 7 uur tot donderdag 25 april om 12 uur. In het Hofkwartier, de Zandstraat (tussen Grote Markt en Collegestraat), de Koppelandstraat (tussen Grote Markt en Nonnenstraat) en de Kloosterstraat is er in die periode geen doorgaand verkeer mogelijk. Het eenrichtingsverkeer wordt opgeheven.

Het multifunctioneel terrein op de Herenthoutseweg is voorbehouden voor de kermiskramers van maandag 8 april om 8 uur tot vrijdag 26 april om 17 uur. Ook in de Oud-Strijderslaan is het verboden te parkeren tussen de Sint-Jobsstraat en de ovonde van maandag 15 april om 8 uur tot woensdag 17 april om 16 uur.

Week van de Amateurkunsten 2019

De landelijke Week van de Amateurkunsten (WAK) kende haar laatste editie in 2018. Maar in Herentals houden we nog één editie van 28 april tot en met 5 mei. The Legends, Tabula Rasa, Harmonieorkest Sint-Jozefscollege, het Koninklijk Sint-Franciscuskoor en het koor Canta Libre nemen deel aan deze laatste Herentalse WAK.

De leden laten u graag meegenieten van hun kunst en muziek. U vindt het volledige programma in de Stadskrant van april en op www.herentals.be/WAK.

Golfclub Witbos krijgt subsidie voor toegankelijk toilet

Het college van burgemeester en schepenen kent een subsidie voor sportinfrastructuurwerken toe aan Golfclub Witbos. De sportclub wil een G-sportwerking opstarten en laat daarom een nieuw toilet installeren dat toegankelijk is voor G-sporters.

Ook de deuropening en de toegangsweg moeten aangepast worden zodat het toilet goed bereikbaar is. De subsidie bedraagt 50 procent van de kostprijs met een maximum van 5.700 euro. (pp)

imageMeer nieuws

Spoorstaking - Staking OVS van start gegaan, ongeveer helft van de treinen rijdt

Spoorstaking - Staking OVS van start gegaan, ongeveer helft van de treinen rijdt
Kempen regio | Nationaal | Neteland 17.08.2019 - 03.08u

Italië rouwt om wielerlegende Felice Gimondi (76)

Italië rouwt om wielerlegende Felice Gimondi (76)
Internationaal 16.08.2019 - 19.44u

Ook jeugdverblijven in de Kempen krijgen nog extra steun

Ook jeugdverblijven in de Kempen krijgen nog extra steun
Herentals | Kempen regio | Mol | Neteland | Turnhout regio 16.08.2019 - 10.36u

NMBS heeft al 1.300 van de 1.750 vacatures voor dit jaar ingevuld

 NMBS heeft al 1.300 van de 1.750 vacatures voor dit jaar ingevuld
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 16.08.2019 - 10.35u

Antwerp kruipt door het oog van de naald dankzij Mbokani

Antwerp kruipt door het oog van de naald dankzij Mbokani
Internationaal | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 16.08.2019 - 00.12u

Wetenschappers vinden ook plastic in het zuiverste ijs van de Noordpool

Wetenschappers vinden ook plastic in het zuiverste ijs van de Noordpool
Internationaal | Kempen regio | Nationaal 15.08.2019 - 21.50u

Verdachte man gezocht: politie Neteland heeft beelden

Verdachte man gezocht: politie Neteland heeft beelden
Herentals | Neteland 15.08.2019 - 12.05u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto