U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
17.04.2019 - 11.10u
Door: Herman Gezelle

Doe mee aan de zoektocht van Karel

Karel, het bekendste figuurtje van illustratrice Liesbet Slegers, bestaat twintig jaar. Om dat te vieren, kunt u samen met uw kleine spruit deelnemen aan een leuke Karel-zoektocht door de Herentalse winkelstraten. Aan de hand van een plannetje volgt u een uitgestippelde wandeling. Onderweg gaat u samen op zoek naar spulletjes voor Karel.

Op zaterdag 4 mei kunt u de zoektocht feestelijk inwandelen, samen met Liesbet Slegers. De wandeling start om 10 uur aan de Lakenhal (Grote Markt). Vanaf dan tot aan het einde van de zomervakantie is het deelnemingsformulier gratis verkrijgbaar in de bib, bij de dienst toerisme en bij de twaalf deelnemende handelaars (herkenbaar aan de raamsticker in hun etalage). Wie op het deelnemingsformulier alle spulletjes van Karel omcirkeld heeft, kan dit in de bibliotheek omruilen voor een leuk Karel-cadeau.

Bezoek de Sint-Waldetrudiskerk en Sint-Catharinakerk

De Sint-Waldetrudiskerk is tijdens het toeristisch seizoen open voor het publiek. Van 1 mei tot 30 september kunt u de kerk bezoeken op woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag, telkens tussen 14 en 17 uur. Ook de Sint-Catharinakerk op het Begijnhof is tijdens deze periode open op vrijdag, zaterdag en zondag, tussen 14 en 17 uur.

Kermis in Morkhoven

Van zondag 12 tot dinsdag 14 mei staat de kermis op het dorpsplein in Morkhoven. Op zondag is de kermis open van 14 tot 21 uur en op maandag en dinsdag van 17 tot 21 uur.

Er is geen verkeer mogelijk in Dorp van woensdag 8 mei om 8 uur tot woensdag 15 mei om 17 uur. Er geldt ook een parkeerverbod.

Parkeerverbod in Vossenberg maakt fietsen veiliger

Het college van burgemeester en schepenen beslist om een parkeerverbod in te voeren in Vossenberg (tussen de Markgravenstraat en de spoorwegovergang). De rijbaan is hier te smal om fietsers samen met auto's naast geparkeerde voertuigen te laten passeren. Het invoeren van een parkeerverbod zorgt voor meer ruimte en dus voor een veiligere doorgang voor fietsers. Het parkeerverbod gaat in einde april.

Gymnastiekwedstrijden in De Vossenberg

Op zondag 12 mei organiseert Corpus Sanum de 21ste Memorial Bjorn Serneels in Sportcomplex De Vossenberg (Markgravenstraat 107). De Memorial Bjorn Serneels is een wedstrijd voor trampoline, tumbling en dubbelmini waaraan een 400-tal gymnasten deelnemen. Het parkeerterrein van De Vossenberg is afgesloten van zaterdag 11 mei om 12 uur tot zondag 12 mei om 20 uur. Deelnemers en toeschouwers kunnen parkeren op parkeerterrein 2 in de Markgravenstraat en op het parkeerterrein aan de tekenacademie.

Stickerverkoop Rode Kruis

Van donderdag 25 april tot donderdag 9 mei vindt de veertiendaagse van het Rode Kruis plaats. Ook de Rode Kruisafdeling van Herentals trekt de straat op om stickers te verkopen.

Aangepast verkeersreglement tijdens sportwedstrijden in Sport Vlaanderen

In mei vinden er verschillende sportwedstrijden plaats in het sportcentrum van Sport Vlaanderen aan de Vorselaarsebaan. Op woensdag 1 mei is er een nationale atletiekwedstrijd, op zondag 5 mei het Vlaams kampioenschap disco en op 11 en 12 mei het tweedaags judotornooi 'de Beker der Kempen'.

Om de vele bezoekers op te vangen, geldt er telkens een aangepaste parkeerregeling op de Vorselaarsebaan. Wanneer de parkeerterreinen aan Sport Vlaanderen en aan het Netepark volzet zijn, mag er dwars geparkeerd worden op de berm tussen de Bornstraat en het rondpunt aan de sporthal. Van aan het rondpunt tot aan de Heikenstraat geldt een parkeerverbod. De organisatoren zorgen voor parkeerwachters die het verkeer in goede banen leiden.

Aangepast verkeersreglement tijdens promowedstrijd mountainbike

Campus De Vesten organiseert op zondag 5 mei een promowedstrijd mountainbike. Om de wedstrijd veilig te laten verlopen zijn het Herendaliapad en de Nonnenvest (tussen Helikopterplein en Herendaliapad) tussen 12 en 18 uur afgesloten voor het verkeer. Er geldt ook een parkeerverbod. De zondagmarkt en de parkeerplaatsen aan het administratief centrum blijven bereikbaar.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto