U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
24.04.2019 - 14.04u
Door: Herman Gezelle

Wordt u lid van de nieuwe cultuurraad?

Al 50 jaar lang komt de cultuurraad op voor de belangen van de Herentalse culturele en socioculturele verenigingen. De cultuurraad werkt samen met het stadsbestuur aan de uitbouw van een kwaliteitsvol cultureel leven in Herentals, Noorderwijk en Morkhoven. Nu er een stadsbestuur is, wordt ook de cultuurraad opnieuw samengesteld. Zowel (socio-)culturele verenigingen uit Herentals als individuele Herentalse burgers met een hart voor cultuur kunnen lid worden. U kunt zich aanmelden tot 15 mei.

Bent u geïnteresseerd, neem dan contact op met de cultuurraad (info@cultuurraadherentals.be) of met de dienst cultuur en toerisme (cultuurcentrum@herentals.be, tel. 014-21 90 88).

Urban trail zet stadspersoneel in beweging

Op dinsdag 14 mei neemt het stadspersoneel deel aan een urban trail. Dat is een bijzondere wandel- en looptocht die niet alleen door de centrumstraten gaat, maar ook dwars doorheen stedelijke gebouwen. De wandelaars en lopers vertrekken tussen 12 en 13 uur aan het administratief centrum. Van daaruit gaan ze naar de Lakenhal, de schouwburg van cc 't Schaliken, het Koetshuis, de bibliotheek, de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst en De Vossenberg om tegen 14 uur te eindigen in zaal 't Hof. Ervaren lopers kunnen kiezen voor een uitgebreider parcours langs het Netepark en het arboretum van Le Paige.

De urban trail is een organisatie van de sector vrije tijd van de stad. Elke sector van de stad organiseert dit jaar een sportieve activiteit voor al het personeel. Deze zogenaamde sector challenges maken deel uit van het project 'Bewegen op het werk'. Zo probeert de stad haar personeel aan te zetten om meer te bewegen. Sport Vlaanderen riep de stad Herentals eind vorig jaar dan ook uit tot beste gemeente van de provincie Antwerpen op het vlak van sport op het werk.

Historische wandelzoektocht naar Kruisberg

Wilt u het rijke cultureel-historische erfgoed van Herentals leren kennen en tegelijk de schoonheid van de prachtige natuur op de Kempische Heuvelrug ontdekken, neem dan deel aan de historische wandelzoektocht op zondag 19 mei. De zoektocht is een organisatie van Herentaldum, de heemkundige werkgroep van de Herentalse Geschiedkundige Kring, met medewerking van Ter Vesten.

U kunt tussen 13 en 15 uur starten aan kasteel Le Paige (Nederrij 135). Daar ontvangt u een routebeschrijving en een twintigtal opdrachten die u onderweg moet oplossen. Wie de ingevulde vragenlijst vóór 18 uur binnenbrengt in kasteel Le Paige maakt kans op een mooie prijs. U betaalt 2 euro per deelnameformulier.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto