Sportelen voor 50-plussers: beweeg zoals je bent
Op woensdag 18 april start de sportdienst met een nieuw project voor senioren. Onder begeleiding van een monitor kunt u elke week met gelijkgezinde 50-plussers deelnemen aan een waaier van activiteiten in De Vossenberg. De meest uiteenlopende sporten komen aan bod, aangepast aan uw eigen niveau. Het programma wordt opgesplitst in twee delen. Op woensdag van 10 tot 11 uur werkt u aan een lichaam in evenwicht, lenigheid, kracht en stabiliteit. Op vrijdag van 14 tot 15 uur komt uw lichaam in beweging, met een intensief en sportief programma dat de bloedsomloop sterk bevordert. U betaalt 2,20 euro per les. Vooraf inschrijven is niet nodig.

Orgelconcerten in de Sint-Waldetrudiskerk
Op zondag 17 juni en op zondag 23 september organiseert de kerkraad Sint-Waldetrudis samen met de Herentalse cultuurraad orgelconcerten in de Sint-Waldetrudiskerk. Het stadsbestuur biedt op zondag 23 september een receptie aan in de Lakenhal en laat de affiches, uitnodigingen en programmaboekjes drukken in de stadsdrukkerij.

Triatlon voor politiediensten
Op donderdag 7 juni organiseert de politie Neteland een achtste triatlon voor politiediensten. De wedstrijd vindt plaats rond het BLOSO-sportcentrum. Het fietsparcours loopt langs de Vorselaarsebaan, Heikenstraat, Meivuurstraat en Bornstraat. Tussen 12 en 17.30 uur geldt er in deze straten een parkeerverbod en is er geen doorgaand verkeer mogelijk.

Telenet vervangt glasvezelkabels

Het college geeft toestemming aan Telenet om grondwerkzaamheden uit te voeren in de Fabiolastraat, Meidoornlaan, Palmenlaan, Oud-Strijderslaan, Veldhoven, Servaas Daemsstraat, Morkhovenseweg, Watervoort en Vuurdoornstraat. Telenet vervangt er de oude glasvezelkabels door een nieuwer type met een hogere capaciteit. Als alles volgens planning verloopt, starten de werkzaamheden op 15 april en eindigen ze op 13 juli.

Herdenking V-dag
Op 12 mei herdenken de vaderlandslievende verenigingen het einde van de tweede wereldoorlog en de bevrijding van de kampen. Om 10.45 uur is er een samenkomst aan de Lakenhal. Van daar trekt de stoet naar de Sint-Waldetrudiskerk om er de eucharistieviering bij te wonen. Aansluitend is er een moment van stilte en een kransneerlegging aan het monument op de Molenvest. Na afloop van de plechtigheid biedt de stad een receptie aan in kasteel Le Paige.

Opgelet voor gauwdieven
Het stadsbestuur en de lokale politie voeren op vrijdag 11 mei een actie rond gauwdiefstal op de wekelijkse markt. De straattheateract Granata Grabbel toont op humoristische wijze hoe gauwdiefstal in zijn werk gaat en er is een informatiestand met preventietips.

Ook de marktkramers dragen hun steentje bij in de strijd tegen gauwdiefstal. Het buurtinformatienetwerk (BIN)-markt werd opgericht in 2009 en telt momenteel 99 marktkramers op de vrijdagmarkt. Om het netwerk nog uit te breiden, voeren de medewerkers van de dienst preventie, de gemeenschapswachten en de lokale politie promotie op 11 mei. Zij nemen ook een korte enquête af bij de marktkramers om het BIN-markt te evalueren.