U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
15.05.2019 - 12.38u
Door: Herman Gezelle

Vlot naar het stembureau

Omdat iedereen op zondag 26 mei moet gaan stemmen, kan het verkeer aan de stembureaus af en toe zeer druk worden. Het stadsbestuur vraagt kiezers daarom om indien mogelijk met de fiets of te voet te gaan stemmen.

Op die manier vermijden we verkeersopstoppingen. Mensen die moeilijk ter been zijn en die wel met de wagen komen, raken zo vlotter aan het stembureau. Aan elke kieslocatie zijn er een aantal parkeerplaatsen voorbehouden voor personen met een handicap.

De stembureaus hebben ruime openingsuren. U kunt stemmen tussen 8 en 16 uur. Op de verkiezingsdag kunt u eventuele wachtrijen en incidenten in de stembureaus live volgen op de Facebook-pagina van de stad, Twitter en www.herentals.be/verkiezingen.

Spoorwegovergang Belgiëlaan afgesloten van 24 tot 27 mei

Van vrijdag 24 mei om 22 uur tot maandag 27 mei om 6 uur voert Infrabel werkzaamheden uit aan de spoorwegovergang op de Belgiëlaan. De spoorwegovergang is tijdens deze periode afgesloten voor het verkeer. Er loopt een omleiding via de Fraikinstraat en de Nederrij.

Parkeerterrein Stadspark afgesloten van 27 tot 30 mei

Van maandag 27 mei tot donderdag 30 mei voert een aannemer herstellingswerkzaamheden uit op het parkeerterrein achter het Stadspark. Het parkeerterrein is tijdens deze werkzaamheden afgesloten voor het verkeer. Op vrijdag 31 mei om 6 uur gaat het parkeerterrein terug open.

Speelstraten in juli en augustus

Het college van burgemeester en schepenen verleent toestemming aan de bewoners van zestien straten om tijdens de zomervakantie een speelstraat te organiseren in hun straat. De kinderen kunnen er tussen 12 en 21 uur veilig spelen.

De stad levert dranghekken die de buurtbewoners zelf plaatsen en wegnemen. In de meeste straten worden de dranghekken zo geplaatst dat plaatselijk verkeer er met lage snelheid langs kan rijden. Zes straten worden doodlopend gemaakt en zijn enkel toegankelijk voor plaatselijk verkeer. U vindt een volledig overzicht van de speelstraten op www.herentals.be/speelstraten.

Veeprijskamp op 10 juni

Op pinkstermaandag 10 juni vindt de 61e editie van de Provinciale Veeprijskamp plaats op het multifunctioneel terrein aan de Herenthoutseweg. De veeprijskamp begint om 13 uur. Op het programma staan wedstrijden en demonstraties met pony's, paarden, schapen, geiten en ezels. Op de kleinveestand kunt u bijzondere rassen van kippen, eenden, ganzen en konijnen bewonderen.

De G-sportruiters laten samen met olympisch kampioen Liam De Ceuster voluit hun talenten zien. De dorstige en hongerige bezoekers kunnen terecht in de feesttent. Een gezellig marktje met streek- en hoeveproducten maakt het plaatje compleet. De allerkleinsten kunnen zich ten volle uitleven op het groot springkasteel en bij de kinderanimatie.

De toegang is gratis. De veeprijskamp is een organisatie van het stadsbestuur in samenwerking met de Landelijke Raad.

Op zoek naar een nieuwe pleinnaam

Binnenkort bouwt een projectontwikkelaar een nieuwe verkaveling op het braakliggend terrein tussen de Lierseweg en de ring, ter hoogte van de Kanaalstraat. Er komen 84 appartementen en zes commerciële ruimtes. Tussen de woonblokken ontstaat er een plein. Opdat dit plein gemakkelijk vindbaar zou zijn, krijgt het een eigen straatnaam.

De stad wil samen met u op zoek gaan naar deze nieuwe naam. Hebt u een voorstel? Laat het weten via inspraak.herentals.be. U kunt uw voorstel indienen tot 31 mei 2019. Na de principiële goedkeuring door de gemeenteraad, volgt er een openbaar onderzoek. Pas daarna keurt de gemeenteraad de pleinnaam definitief goed.

Hemelbal in Morkhoven

Op woensdag 29 mei organiseert Chiro Morkhoven het jaarlijkse Hemelbal in een grote tent achter de chirolokalen. De jeugdvereniging kan dit jaar geen gebruik meer maken van de fuifbussen van de provincie. Daarom beslist de stad om 500 euro vrij te maken zodat er alsnog een bus kan ingelegd worden om de fuifgangers te vervoeren.

Van 20 tot 4 uur is de Sint-Niklaasstraat (tussen Rode-Leeuwstraat en Wiekevorstseweg) afgesloten. Er geldt eenrichtingsverkeer vanuit de Molenstraat naar de Rode-Leeuwstraat, de Sint-Niklaasstraat en Dorp tot aan de Streepstraat. In de Rode-Leeuwstraat (tussen Molenstraat Sint-Niklaasstraat) en in de Sint-Niklaasstraat (tussen Rode-Leeuwstraat en Wiekevorstseweg) geldt een parkeerverbod.

Jazz in Thals op 9 juni

De 5e editie van Jazz in Thals brengt opnieuw gratis jazzmuziek naar het centrum van Herentals. Op zondag 9 juni kunt u tussen 21 en 1 uur verschillende bands aan het werk zien in de cafés op en rond de Grote Markt. Meer informatie over het festival en de artiesten vindt u op www.jazzinthals.be.

Voor en tijdens het festival kunt u op de Grote Markt terecht voor een lekkere hap. Om plaats te maken voor de foodtruck geldt er van 13 uur tot 2 uur een parkeerverbod op het zuidelijke deel van de Grote Markt (tussen Kerkstraat en Lakenhal).

Hoe gezond is het verkeer in uw straat?

De Ringland Academie lanceert de tweede editie van Straatvinken. Meedoen kan op een heel eenvoudige manier. Vink op donderdag 16 mei aan hoeveel voetgangers, fietsers en andere voertuigen er door uw straat passeren. Tel één uurtje, van 17 tot 18 uur.

Wetenschappers van de Universiteit Antwerpen en HIVA - KU Leuven berekenen jaar na jaar of uw straat op de goede weg is. Doet uw straat al mee? Check het op straatvinken.be en schrijf u meteen in!

imageMeer nieuws

Eerste Handibeurs in Herentals

Eerste Handibeurs in Herentals
Herentals 22.10.2019 - 17.57u

Jaarlijkse tentoonstelling Kunstkring Post-Art in Mollenhof Poederlee

Jaarlijkse tentoonstelling Kunstkring Post-Art in Mollenhof Poederlee
Herentals | Kempen regio | Lille 22.10.2019 - 17.47u

130 Scholen genieten binnen 4 jaar van CTOUCH touchscreens dankzij VanRoey.be

130 Scholen genieten binnen 4 jaar van CTOUCH touchscreens dankzij VanRoey.be
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 22.10.2019 - 17.33u

Provincie Antwerpen zet volop in op verkeersveiligheid

Provincie Antwerpen zet volop in op verkeersveiligheid
Herenthout | Kasterlee | Kempen regio | Provincie Antwerpen 22.10.2019 - 17.29u

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Nieuwtjes schepencollege Herentals
Herentals 22.10.2019 - 14.36u

Fashion show by RISQ

Mol 22.10.2019 - 13.16u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto