U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
21.05.2019 - 17.39u
Door: Mark Jaspers

Nieuwe werking voor stadsrecepties

De stad ondersteunt heel wat activiteiten met een receptie en blijft dit doen. Het stadsbestuur vernieuwt wel de werking. Zo ontvangen gehuwde koppels, in plaats van een receptie, een Helemaal Herentals cadeaucheque van 30 euro.

Unieke activiteiten, bijzondere vieringen en persconferenties laat de stad voortaan professioneel ondersteunen door een Herentalse horecant. Daarnaast worden de vele recepties voor onder meer sportkampioenen en de bezoeken aan huwelijksjubilarissen vervangen door jaarlijkse publieksmomenten.

Op deze momenten wil de stad ontmoeten, gemeenschapsvorming en netwerken stimuleren, wat positief is voor de samenleving binnen de stad. Het eerste grote moment vindt plaats op vrijdag 14 juni. Het stadsbestuur zet dan alle huwelijksjubilarissen van 2019 in de bloemetjes.

Herentals blijft ook volgend schooljaar een Octopusgemeente

Het stadsbestuur beslist om het lidmaatschap van Herentals als Octopusgemeente te verlengen voor het schooljaar 2019-2020. Het Octopusplan wil werk maken van veilige, gezonde en groene schoolomgevingen.

Ook de stad draagt deze doelstellingen hoog in het vaandel. Dankzij het lidmaatschap kunnen alle basisscholen op het grondgebied van Herentals zich gratis inschrijven als Octopusschool.

Octopusscholen ontvangen onder meer een mooi materialenpakket voor de organisatie van de Strapdag, de wintercampagne (FLITS) en de bewegingscampagne in mei (Parkour). Zij krijgen ook toegang tot een digitaal leerplatform voor verkeerseducatie en kortingen op materialen en activiteiten. Alle informatie over het Octopusplan vindt u op www.octopusplan.info.

Finale Lava-beker op terreinen VC Herentals

Lava is een jaarlijkse voetbalcompetitie voor jeugdploegen in het gewest Lier-Herentals. De finalewedstrijden vinden plaats op donderdag 30 mei op de terreinen van VC Herentals aan de Herenthoutseweg.

Iedereen is welkom om de jeugdspelers te komen aanmoedigen. VC Herentals is sterk vertegenwoordigd met finaleplaatsen voor de U9, U10, U12 en U17. De eerste wedstrijden starten om 10 uur. Supporters kunnen hun wagen parkeren op het multifunctioneel terrein. Het skateterrein moet wel vrij en bereikbaar blijven voor de skaters.

Olivia Classic op zondag 16 juni

Het college van burgemeester en schepenen geeft toestemming om de jaarlijkse Olivia Classic te laten plaatsvinden op zondag 16 juni. Er zijn fietstochten en een wandel- en loopparcours.

De start en aankomst liggen aan de Fermerijhoef (Poederleeseweg 206). De opbrengst van het evenement gaat naar het Olivia Fund. Voor meer informatie kunt u terecht op www.olivia.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto