U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
28.05.2019 - 14.07u
Door: Herman Gezelle

Infomarkt over windprojecten op industriezone Klein-Gent

Energieleveranciers Luminus en Eneco plannen allebei een windproject op de industriezone Klein-Gent, naast de autosnelweg E313. Luminus wil er drie windturbines plaatsen en Eneco twee. Het openbaar onderzoek naar de vergunningsaanvragen loopt van 24 mei tot 22 juni.

Gedurende deze periode kunt u bezwaren indienen bij het college van burgemeester en schepenen. Dit kan via www.omgevingsloket.be, een mail naar info@herentals.be of een brief. Voor meer informatie over het openbaar onderzoek kunt u terecht op www.herentals.be/openbaar-onderzoek of na afspraak bij de dienst omgeving.
Luminus en Eneco organiseren ook een infomarkt over de windprojecten.

Die vindt plaats op maandag 3 juni in Link 21 (Welvaartstraat 14-1 bus 13). U kunt de infomarkt doorlopend bezoeken van 19 tot 21.30 uur. Aan de hand van fotomontages, kaarten en filmpjes komt u meer te weten over de plannen. De projectmedewerkers zijn ook aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

Servaas Daemsstraat en Herenthoutseweg terug open

De heraanleg van de Servaas Daemsstraat en het kruispunt met de Herenthoutseweg zit in de laatste rechte lijn. Op dinsdag 28 mei rond 17.30 uur gaat de weg terug open voor het verkeer. De komende weken voert de aannemer nog enkele kleine werkzaamheden uit die geen verkeershinder met zich meebrengen.

De Servaas Daemsstraat (tussen Ring en Woud), de Brouwerijstraat, Woud en Mussenblok kregen een nieuw wegdek en nieuwe riolering. Ook de nutsmaatschappijen vernieuwden hun leidingennet. De stad liet tegelijkertijd het kruispunt met de Herenthoutseweg herinrichten. Verkeer vanuit Herentals dat de Servaas Daemsstraat wil inrijden, kan nu voorsorteren op een afslagstrook naar links. Dit zorgt voor een vlottere doorstroming van het verkeer op het kruispunt.

Boekenverkoop ten voordele van 11.11.11

Op zaterdag 1, 8 en 15 juni kunt u van 10 tot 16 uur terecht op de jaarlijkse boekenverkoop in de bibliotheek. U kunt er afgevoerde boeken, tijdschriften, cd's en dvd's kopen aan een heel kleine prijs. De opbrengst gaat naar 11.11.11. Wilt u als vrijwilliger uw steentje bijdragen aan deze boekenverkoop of aan andere acties ten voordele van 11.11.11, laat dit dan gerust weten via wereld@herentals.be.

Open dagen in de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst

Op zaterdag 22 en zondag 23 juni is iedereen tussen 10 en 18 uur welkom in de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst (Markgravenstraat 89). Alle ateliers zetten hun deuren open en de leerkrachten staan klaar om een woordje uitleg te geven. Voelt u het kriebelen? Dan kunt u zich ineens inschrijven voor het nieuwe academiejaar.

Om de eindwerken van de laureaten te bewonderen, kunt u terecht in het voormalige Instituut van de Voorzienigheid in de Wolstraat. U ziet er verschillende technieken en beeldvormen zoals schilderijen, beelden, tekeningen, grafiek, keramiek, video en animatie. De tentoonstelling opent op zaterdag 15 juni om 16 uur en is verder nog open op zondag 16, zaterdag 22 en zondag 23 juni, telkens van 10 tot 18 uur.

Nog middelen beschikbaar voor de renovatie van leegstaande winkelpanden

In samenwerking met het Agentschap Innoveren & Ondernemen investeert de stad 150.000 euro in het opwaarderen van het kernwinkelgebied. Concreet komen alle leegstaande panden van de Grote Markt, Hofkwartier, Zandstraat en Bovenrij (tot Bovenpoort) in aanmerking voor een premie.

De eigenaars kunnen de premie gebruiken voor de renovatie van de gevel of etalage of voor maatregelen die wonen boven de winkel mogelijk maken. De tussenkomst bedraagt 60 procent van de kosten, tot 20.000 euro. Voorlopig tekende enkel Bovenrij 62 in. De eigenaar deed beroep op de renovatiepremie om de gevel op te smukken. De nieuwe gevelstenen zijn ondertussen geplaatst en de eigenaar plant om het prachtig gerenoveerde pand in de komende tijd op de markt te brengen.

De premie is nog beschikbaar, maar moet voor het einde van dit jaar aangevraagd worden. Snel zijn is dus de boodschap. Voor meer informatie kunt u terecht op www.herentals.be/premiestelsels-kernwinkelgebied.

Hebt u suggesties voor de nieuwe fietskaart Kempen?

Toerisme Provincie Antwerpen is volop bezig met de voorbereiding van een herdruk van de fietskaart Kempen. Op deze kaart wordt het fietsknooppuntennetwerk in de regio Kempen en de omliggende gemeenten weergegeven.

De voorbije maanden verzamelde de provincie al heel wat suggesties in verband met het fietsknooppuntennetwerk, onder andere via de meldingen die binnenkwamen op www.routedokter.be.

Hebt u nog aandachtspunten of opmerkingen? Signaleer ze dan voor 18 juni via www.routedokter.be of routedokter@provincieantwerpen.be. De provincie onderzoekt alle opmerkingen. Indien wenselijk én haalbaar, worden de suggesties aangepast op de kaart en waar nodig op het terrein.

Zo kunt u tegen het voorjaar van 2020 met de nieuwe fietskaart tochtjes uitstippelen langs nog betere en mooiere trajecten in de Kempen.

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto