U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
04.06.2019 - 14.43u
Door: Herman Gezelle

Heistse Pijl rijdt door Herentals

Op zaterdag 22 juni vindt de Heistse Pijl plaats. De wielerwedstrijd start in Turnhout en komt aan in Heist-op-den-Berg. Het parcours loopt deels door Herentals. Tussen 13.40 en 14 uur maken de wielrenners een doortocht door de Zavelbosstraat, Sint-Jobsstraat, Augustijnenlaan, Hofkwartier, Grote Markt, Kerkstraat, Kerkplein, Herenthoutseweg, Toekomstlaan en Saffierstraat.

Van 8 tot 15 uur geldt er een parkeerverbod in de Sint-Jobsstraat, op de Augustijnenlaan in de richting van het station (tussen Sint-Jobsstraat en Hofkwartier), op de Augustijnenlaan in de richting van de ring (tussen Hofkwartier en Delhaize), in de Kerkstraat en op de Herenthoutseweg (binnen de ring). De parkeerplaatsen op de Grote Markt en aan de Sint-Waldetrudiskerk kunnen wel gebruikt worden. Enkel tijdens de doortocht van de renners is het niet toegestaan om de parkeerterreinen in- of uit te rijden.

Futsal Kempen is erkende Herentalse sportvereniging

Het college van burgemeester en schepenen erkent Futsal Kempen als Herentalse sportvereniging. De sportraad verleende positief advies. De vereniging organiseert sinds 2012 elk jaar een vriendschappelijke zaalvoetbalcompetitie. Als erkende vereniging kan Futsal Kempen aanspraak maken op subsidies van de stad.

Kunstencampus krijgt subsidie als lokaal klimaatproject

De Vlaamse overheid selecteerde de Kustencampus en het politiecommissariaat in de Molenvest als lokaal klimaatproject. Dit betekent dat de stad kan rekenen op een projectsubsidie van 187.500 euro.

Vlaanderen investeert in het totaal 12 miljoen euro in tachtig lokale projecten die de klimaatuitdaging concreet aanpakken. De Kunstencampus werd geselecteerd omdat het project sterk inzet op duurzaamheid. Het bestaande gebouw in de Molenvest wordt niet gesloopt maar gerenoveerd waardoor er geen sloopafval is. Daarbij wordt nieuwe campus goed geïsoleerd en komen er zonnepanelen.

Sfeermarkt Festumma in Noorderwijk

Van 28 tot 30 juni staat de sfeermarkt Festumma op het Dorpsplein in Noorderwijk. De organisator diende oorspronkelijk een aanvraag in om het evenement in het stadscentrum van Herentals te laten plaatsvinden. Omdat de winkelstraten die week in het teken staan van het Shopping Festival en het stadsbestuur zich engageert voor meer beleving in Noorderwijk en Morkhoven, overtuigde de stad de organisator om uit te wijken naar Noorderwijk.

Het Dorpsplein is immers een ideale locatie voor deze gezellige markt. Het stadsbestuur is dan ook verheugd dat de organisator hierop inging. Aan de kraampjes kunt u zowel lokale producten als lekkere hapjes uit andere landen ontdekken. Vanop het terras kunt u genieten van sfeervolle muziek en er is animatie voor groot en klein.

Op het Dorpsplein in Noorderwijk geldt een parkeerverbod van donderdag 27 juni om 15 uur tot zondag 30 juni om 23 uur.

125 jaar Landelijke Gilde Morkhoven

Op zaterdag 22 en zondag 23 juni viert de Landelijke Gilde van Morkhoven haar 125-jarig bestaan. De Goorstraat (tussen Tempels en Sint-Niklaasstraat) is afgesloten voor het verkeer van zaterdag 22 juni om 6 uur tot zondag 23 juni om 21 uur. Er geldt ook een parkeerverbod.

Midzomer Tour voor retrofietsen

Les Amis Du Tour De France organiseren op vrijdag 21 juni de Midzomer Tour. Dat is een retro-fietsrit die start en aankomt op het Dorpsplein van Noorderwijk. Het Dorpsplein is autovrij van 12 uur 's middags tot 1 uur 's nachts.

Jogging Herentals-Tielen

Op zondag 23 juni organiseert vzw Tjak een jogging van Herentals naar Tielen. De jogging van 23 kilometer start om 12.50 uur op het parkeerterrein van het sportcentrum Sport Vlaanderen aan de Vorselaarsebaan. Rond 14 uur start de natuurloop van 14 kilometer. De politie zorgt voor begeleiding.

Activiteiten van de Vlaamse Wielerschool

Van maandag 1 tot vrijdag 5 juli organiseert de Vlaamse Wielerschool de jaarlijkse Ronde van de Aspiranten. De ronde is geen wedstrijd maar bestaat uit begeleide dagtochten met veel leuke fietsproeven. De ronde eindigt op 5 juli op de Grote Markt in Herentals.

Enkele weken later is er ook een Ronde van de Miniemen voor jonge wielrenners van negen tot elf jaar. Die start op maandag 5 augustus aan basisschool Leertuin in de Populierenlaan en komt daar vrijdagnamiddag 9 augustus terug aan. Op maandag 5 augustus is er tussen 9 en 10 uur geen verkeer mogelijk in de Larikslaan. Er geldt ook een parkeerverbod.

imageMeer nieuws

Verdachte man gezocht: politie Neteland heeft beelden

Verdachte man gezocht: politie Neteland heeft beelden
Herentals | Neteland 15.08.2019 - 12.05u

Kinderfestival Keizer Kriek

Kinderfestival Keizer Kriek
Olen 14.08.2019 - 16.55u

Romeinen op voormalige McCainsite Grobbendonk?

Grobbendonk 14.08.2019 - 16.53u

Schietpartij Mol - Politie voert huiszoekingen uit in Deurne

Schietpartij Mol - Politie voert huiszoekingen uit in Deurne
Mol | Provincie Antwerpen 14.08.2019 - 16.50u

De Koninck wordt officieel Bolleke

De Koninck wordt officieel Bolleke
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 14.08.2019 - 15.20u

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg 14.08.2019 - 14.28u

Vrijdag brugdag: minder treinen, banken open en postkantoren gesloten

 Vrijdag brugdag: minder treinen, banken open en postkantoren gesloten
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 14.08.2019 - 14.24u

Opnieuw treinverkeer tussen Mechelen en Antwerpen

Opnieuw treinverkeer tussen Mechelen en Antwerpen
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 14.08.2019 - 11.52u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto