U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
04.06.2019 - 14.43u
Door: Herman Gezelle

Heistse Pijl rijdt door Herentals

Op zaterdag 22 juni vindt de Heistse Pijl plaats. De wielerwedstrijd start in Turnhout en komt aan in Heist-op-den-Berg. Het parcours loopt deels door Herentals. Tussen 13.40 en 14 uur maken de wielrenners een doortocht door de Zavelbosstraat, Sint-Jobsstraat, Augustijnenlaan, Hofkwartier, Grote Markt, Kerkstraat, Kerkplein, Herenthoutseweg, Toekomstlaan en Saffierstraat.

Van 8 tot 15 uur geldt er een parkeerverbod in de Sint-Jobsstraat, op de Augustijnenlaan in de richting van het station (tussen Sint-Jobsstraat en Hofkwartier), op de Augustijnenlaan in de richting van de ring (tussen Hofkwartier en Delhaize), in de Kerkstraat en op de Herenthoutseweg (binnen de ring). De parkeerplaatsen op de Grote Markt en aan de Sint-Waldetrudiskerk kunnen wel gebruikt worden. Enkel tijdens de doortocht van de renners is het niet toegestaan om de parkeerterreinen in- of uit te rijden.

Futsal Kempen is erkende Herentalse sportvereniging

Het college van burgemeester en schepenen erkent Futsal Kempen als Herentalse sportvereniging. De sportraad verleende positief advies. De vereniging organiseert sinds 2012 elk jaar een vriendschappelijke zaalvoetbalcompetitie. Als erkende vereniging kan Futsal Kempen aanspraak maken op subsidies van de stad.

Kunstencampus krijgt subsidie als lokaal klimaatproject

De Vlaamse overheid selecteerde de Kustencampus en het politiecommissariaat in de Molenvest als lokaal klimaatproject. Dit betekent dat de stad kan rekenen op een projectsubsidie van 187.500 euro.

Vlaanderen investeert in het totaal 12 miljoen euro in tachtig lokale projecten die de klimaatuitdaging concreet aanpakken. De Kunstencampus werd geselecteerd omdat het project sterk inzet op duurzaamheid. Het bestaande gebouw in de Molenvest wordt niet gesloopt maar gerenoveerd waardoor er geen sloopafval is. Daarbij wordt nieuwe campus goed geïsoleerd en komen er zonnepanelen.

Sfeermarkt Festumma in Noorderwijk

Van 28 tot 30 juni staat de sfeermarkt Festumma op het Dorpsplein in Noorderwijk. De organisator diende oorspronkelijk een aanvraag in om het evenement in het stadscentrum van Herentals te laten plaatsvinden. Omdat de winkelstraten die week in het teken staan van het Shopping Festival en het stadsbestuur zich engageert voor meer beleving in Noorderwijk en Morkhoven, overtuigde de stad de organisator om uit te wijken naar Noorderwijk.

Het Dorpsplein is immers een ideale locatie voor deze gezellige markt. Het stadsbestuur is dan ook verheugd dat de organisator hierop inging. Aan de kraampjes kunt u zowel lokale producten als lekkere hapjes uit andere landen ontdekken. Vanop het terras kunt u genieten van sfeervolle muziek en er is animatie voor groot en klein.

Op het Dorpsplein in Noorderwijk geldt een parkeerverbod van donderdag 27 juni om 15 uur tot zondag 30 juni om 23 uur.

125 jaar Landelijke Gilde Morkhoven

Op zaterdag 22 en zondag 23 juni viert de Landelijke Gilde van Morkhoven haar 125-jarig bestaan. De Goorstraat (tussen Tempels en Sint-Niklaasstraat) is afgesloten voor het verkeer van zaterdag 22 juni om 6 uur tot zondag 23 juni om 21 uur. Er geldt ook een parkeerverbod.

Midzomer Tour voor retrofietsen

Les Amis Du Tour De France organiseren op vrijdag 21 juni de Midzomer Tour. Dat is een retro-fietsrit die start en aankomt op het Dorpsplein van Noorderwijk. Het Dorpsplein is autovrij van 12 uur 's middags tot 1 uur 's nachts.

Jogging Herentals-Tielen

Op zondag 23 juni organiseert vzw Tjak een jogging van Herentals naar Tielen. De jogging van 23 kilometer start om 12.50 uur op het parkeerterrein van het sportcentrum Sport Vlaanderen aan de Vorselaarsebaan. Rond 14 uur start de natuurloop van 14 kilometer. De politie zorgt voor begeleiding.

Activiteiten van de Vlaamse Wielerschool

Van maandag 1 tot vrijdag 5 juli organiseert de Vlaamse Wielerschool de jaarlijkse Ronde van de Aspiranten. De ronde is geen wedstrijd maar bestaat uit begeleide dagtochten met veel leuke fietsproeven. De ronde eindigt op 5 juli op de Grote Markt in Herentals.

Enkele weken later is er ook een Ronde van de Miniemen voor jonge wielrenners van negen tot elf jaar. Die start op maandag 5 augustus aan basisschool Leertuin in de Populierenlaan en komt daar vrijdagnamiddag 9 augustus terug aan. Op maandag 5 augustus is er tussen 9 en 10 uur geen verkeer mogelijk in de Larikslaan. Er geldt ook een parkeerverbod.

imageMeer nieuws

Vier Kerst en Nieuw met Sinfonia Heist

Vier Kerst en Nieuw met Sinfonia Heist
Heist op den Berg 05.12.2019 - 17.58u

Nieuwtjes schepencollege Geel

Nieuwtjes schepencollege Geel
Geel 05.12.2019 - 17.53u

Tot 5 jaar effectief voor zakkenrollerij, o.a. in Heist

Heist op den Berg | Kempen regio | Vlaanderen 05.12.2019 - 16.10u

UNIZO verkiest 3bouw uit Westerlo tot nationaal 'Maakbedrijf van het Jaar'

Provincie Antwerpen | Westerlo 05.12.2019 - 09.29u

Dubbelslag voor jonge Vlaamse aannemer Tom Fransen

Kempen regio | Turnhout regio 05.12.2019 - 09.26u

Union slaat Westerlo knock-out in beker na strafschoppen

Nationaal | Westerlo 04.12.2019 - 23.29u

Sanne Cant en Evenepoel steken Kristallen Fiets op zak

Lille | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 04.12.2019 - 20.19u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto