U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
02.07.2019 - 15.17u
Door: Herman Gezelle

Nieuwe brug Lierseweg verhuist naar definitieve locatie

Tussen 3 augustus en 2 september verhuist de nieuwe brug over het Albertkanaal aan de Lierseweg naar haar definitieve plaats. Dit brengt de nodige hinder met zich mee voor het doorgaand verkeer. Plaatselijk verkeer kan tot vlak bij de werf rijden. Woningen en bedrijven in de buurt blijven dus bereikbaar.

• Doorgaand autoverkeer volgt een omleiding via de E313 langs de op- en afritten 20 (Herentals-West) en 22 (Herentals-Oost).
• Doorgaand fietsverkeer volgt een omleiding via de brug aan de Herenthoutseweg.
• Ook de bussen van De Lijn (lijn 150) volgen een omleiding langs de E313. U vindt de aangepaste dienstregeling op www.delijn.be.

De verplaatsing van de brug op zich vindt plaats op 10 en 11 augustus. De Vlaamse Waterweg nv zorgt voor enkele kijklocaties, zodat u alles van zeer nabij veilig kunt meemaken. Hierover volgt later meer informatie.

Na het verplaatsen van de brug worden de kruispunten aan beide kanten van de brug opnieuw aangelegd. Van vrijdagavond 23 augustus tot maandagochtend 26 augustus werkt de aannemer aan het kruispunt van de De Beukelaer-Pareinlaan. Plaatselijk autoverkeer volgt een omleiding via de Koeterstraat en de Ekelstraat. Fietsers volgen de ventweg naast de Lierseweg.

Van maandag 26 augustus tot zondag 1 september is het kruispunt van Rietbroek aan de beurt. Fietsers kunnen passeren. Plaatselijk autoverkeer volgt een omleiding via Wolfstee.

Na de werkzaamheden plaatst de stad een tractorsluis in Rietbroek, om zo het sluipverkeer in deze straat te ontmoedigen.

Zomerwandelingen en -fietstochten

In juli en augustus kunt u weer deelnemen aan vier zomerwandelingen en twee themafietstochten. Een ervaren gids neemt u mee langs de mooiste plekjes van Herentals, Noorderwijk en Morkhoven. De tochten vertrekken stipt om 14.30 uur, telkens op een andere locatie.

De wandelingen duren ongeveer twee uur, de fietstochten twee en een half uur. Deelnemen is gratis en inschrijven is niet nodig. De eerste wandeling vindt plaats op zondag 14 juli en start aan De Snelle Duif in Morkhoven (Streepstraat 15). De volledige kalender vindt u op www.herentals.be/toerisme of bij de dienst toerisme op de Grote Markt.

imageMeer nieuws

G-renners zijn klaar voor het WK baanwielrennen

G-renners zijn klaar voor het WK baanwielrennen
Heist op den Berg | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 27.01.2020 - 10.50u

Nationale en provinciale voetbaluitslagen

Nationale en provinciale voetbaluitslagen
Kempen regio 26.01.2020 - 18.01u

Brouwerij Leysen lanceert wolvenbier Naya

Brouwerij Leysen lanceert wolvenbier Naya
Herentals | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 26.01.2020 - 07.28u

Nationale en provinciale voetbaluitslagen zaterdagavond

Nationale en provinciale voetbaluitslagen zaterdagavond
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 26.01.2020 - 00.03u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto