Aangepaste verkeerssituatie tijdens Herentals Fietst en Feest

Op donderdag 1 en vrijdag 2 augustus vindt de 15e editie van Herentals Fietst en Feest plaats. Op donderdag is er het Boretti na-Tourcriterium en de openluchtfuif Deca Danst en op vrijdag is er de Volvo Van Houdt Stadshappening met optredens, loopwedstrijden voor kinderen en de AG Insurance 2U van Hertals.

Al deze activiteiten trekken ongetwijfeld opnieuw duizenden bezoekers naar onze stad. Om alles vlot te laten verlopen, past het college van burgemeester en schepenen de verkeerssituatie in het stadscentrum tijdelijk aan. De bewoners van de betrokken straten vinden het aangepaste verkeersreglement binnenkort in hun brievenbus. Voor meer informatie kunt u ook terecht op www.herentals.be/wegen-en-verkeer of bij het stadsloket (tel. 014-28 50 50).

Dorpsfeest in Noorderwijk

Op zaterdag 27 juli is iedereen welkom op Noorderwijk Feest. Het dorpsfeest start dit jaar met een wandeling. Tussen 8 en 14 uur kunt u zich aan de feesttent op het Dorpsplein inschrijven voor een tocht van 5, 10 of 20 kilometer. Om 10 uur opent er een ambachten- en streekproductenmarkt en kunt u rustig genieten van een hapje en een drankje op het zomerterras. Vanaf 13 uur zijn hier doorlopend optredens.

Vanaf 18 uur kunt u mee aanschuiven aan de barbecue. Hiervoor moet u zich wel vooraf inschrijven via www.gemeenschapsraadnoorderwijk.be. Om 19.30 uur start het bal populaire met optredens van de Zingende Facteur, de New Bis Band en Luc Steeno. Daarna houdt dj Gert de sfeer erin.

Op het Dorpsplein geldt een parkeerverbod van vrijdag 26 juli, om 8 uur, tot en met maandag 29 juli, om 17 uur.

Ronde van Noorderwijk

Van 23 tot 28 juli vindt de jaarlijkse Ronde van Noorderwijk plaats. Een week lang bestrijden de Noorderwijkse wijken en Morkhoven elkaar in een sportieve loopwedstrijd.

Verschillende leeftijdscategorieën meten zich op verschillende afstanden. U vindt alle informatie op www.gemeenschapsraadnoorderwijk.be.

Om de loopwedstrijden veilig te laten verlopen, geldt er een aangepast verkeersreglement in verschillende straten:
• Op dinsdag 23 juli, van 18 tot 22 uur, is er geen verkeer toegestaan in Reibos.
• Op woensdag 24 juli, van 18 tot 22 uur, geldt er een snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur in Lankem (tussen Morkhovenseweg en Kruisstraat)
• Op donderdag 25 juli, van 18 tot 22 uur, is er geen verkeer toegestaan in de de Ghellincklaan (tussen Ring en Koningsveld), Koningsveld (tussen de Ghellincklaan en Prinsenstraat) en de Prinsenstraat.
• Op vrijdag 26 juli, van 18 tot 22 uur, geldt er een snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur in Rossem (tussen Servaas Daemsstraat en Pluiskensvest).
• Op zondag 28 juli, van 13 tot 20 uur, is er geen verkeer toegestaan op de Ring (tussen Servaas Daemsstraat en de Ghellincklaan). De omleiding loopt via de Sint-Bavostraat en de Olenseweg.
Er geldt ook telkens een parkeerverbod.

Gezondheidsactie op de feestmarkt

Op vrijdag 12 juli kunt u op de jaarlijkse feestmarkt kennismaken met Kristien Wouters. Zij is de bewegingscoach van het project Bewegen op Verwijzing (BOV). Na een doorverwijzing van uw huisarts kan Kristien u op weg helpen naar een actiever leven. Samen met u werkt zij aan een beweegplan op maat. Via een infostandje op de feestmarkt wil het stadsbestuur dit project meer bekendheid geven.

Naast het belang van lichaamsbeweging, wil het stadsbestuur ook het belang van gezonde voeding in de verf zetten op de feestmarkt. Dat gebeurt op een leuke manier met de Shakeracer, een omgebouwde fiets waarmee u zelf een overheerlijke en gezonde smoothie bij elkaar kunt trappen.

Stad neemt maatregelen tegen duivenprobleem

Het stadsbestuur bindt de strijd tegen wilde duiven aan. Duiven horen bij de stad maar op verschillende plaatsen zorgen de dieren voor flink wat overlast. Vooral aan de Sint-Bavokerk in Noorderwijk, op de Molenvest en aan de overdekte bushalte op de Grote Markt zitten er te veel duiven.

Hun uitwerpselen ontsieren het straatbeeld en beschadigen gebouwen en voertuigen. Daarom doet de stad de komende maanden een beroep op een gespecialiseerde firma die de nodige maatregelen neemt om de duivenpopulatie terug te dringen.

Wandelpad door bos Den Aert

Zin in een mooie boswandeling? Kom dan naar bos Den Aert in Noorderwijk. Vorige week werd er een nieuw wandelpad aangelegd. U kunt er nu een grotere wandeling maken en het bosgebied verder verkennen.

In 2017 verwierf Kempens Landschap met financiële steun van de stad Herentals 19,2 hectare aan bos- en landbouwgronden, gelegen aan Duipt, naast het fietspad Herentals-Aarschot. Samen willen ze het gebied opwaarderen en openstellen voor zachte recreatie. Het bos wordt beheerd door de Bosgroep Zuiderkempen, die de voorbije winter al een aantal bomen kapte om het bos gezond te houden.

De samenwerking tussen provincie, Kempens Landschap, het stadsbestuur, de Bosgroep en de landbouwers zorgt ervoor dat de inwoners van Noorderwijk en ver daarbuiten kunnen genieten van dit prachtige, natuurrijke gebied.

Nieuwe vacatures bij het stadsbestuur

Het stadsbestuur van Herentals zoekt een sectormanager stadsontwikkeling, een diensthoofd sociale dienst en een projectleider informatiebeheer. Een uitgebreide functiebeschrijving en de aanwervingsvoorwaarden vindt u op www.herentals.be/vacatures.