Informatieavond voor Herentalse verenigingen : het stadsbestuur wil erkende verenigingen nog meer ondersteunen. Zo stijgen de subsidiebudgetten voor verenigingen. De stad wil de verenigingen graag betrekken bij de opmaak van dit nieuwe ondersteuningskader. Dat gebeurt tijdens een informatieavond op dinsdag 10 september om 20 uur in cultuurcentrum 't Schaliken (Grote Markt 35).

Elke geïnteresseerde kan er luisteren naar het resultaat van de voorbereidingen die de stad maakte en wordt daarna uitgenodigd om mee na te denken. Aan het eind van de avond kunt u samen met de andere deelnemers nakaarten tijdens een receptie. Iedereen is welkom, inschrijven is niet nodig. De toegang is gratis.

World Cleanup Day

Op 21 september vindt de tweede editie plaats van de World Cleanup Day. Dit is een wereldwijde actie om de strijd tegen zwerfvuil aan te gaan. Het stadsbestuur engageert zich om acties die in Herentals, Noorderwijk en Morkhoven door burgers worden georganiseerd, te ondersteunen. Zo zal de stad het opgeruimde zwerfvuil afhalen en stelt ze vuilniszakken, vuilprikkers, handschoenen en fluo hesjes ter beschikking.

De strijd tegen zwerfvuil is een nobele strijd die voor de stad zeer belangrijk is. Dagelijks ruimen de stadsdiensten immers zwerfvuil op haar grondgebied. In de week van 30 september tot 6 oktober, 1 week na World Cleanup Day, neemt de stad ook deel aan de Handhavingsweek van IOK en Mooimakers, waar opnieuw de focus op zwerfvuil wordt gelegd.

De sterkste man van de Kempen 2019

Op zondag 15 september kunt u op de zuidkant van de Grote Markt de sterkste mannen van de Kempen bewonderen. Tijdens deze wedstrijd met zes krachtproeven strijden zij voor de titel 'de sterkste man de Kempen. De wedstrijd begint om 14 uur.

Om het evenement veilig en vlot te laten verlopen is de zuidkant van de Grote Markt op zondag 15 september afgesloten van 8 tot 22 uur.

Van de kaart

Op 22 september tussen 10 en 17 uur vindt in basisschool De Wijngaard het evenement 'Van de kaart' plaats. Met dit evenement willen een aantal voormalige jeugdleiders een vriendin met acute MS een hart onder de riem steken. Ze willen ook de ziekte onder de aandacht brengen en fondsen werven. De opbrengst gaat via Music for Life integraal naar de MS Liga en andere organisaties die inzetten op MS.

Youca Action Day

Op donderdag 17 oktober is het Youca Action Day. Duizenden jongeren engageren zich om een dag te gaan werken in plaats van naar school te gaan. Hun loon van 55 euro staan ze af aan een jongerenproject in Guinee. Het stadsbestuur doet opnieuw mee aan deze actiedag en stelt dit jaar zes studenten te werk. Werkgevers die dit unieke project ook willen ondersteunen, kunnen hun jobs posten via jobbank.youca.be.

Doe mee met het Plantjesweekend van Kom Op Tegen Kanker

Het Plantjesweekend van Kom Op Tegen Kanker viert dit jaar een bijzondere verjaardag. Al voor de 25ste keer zullen honderdduizenden azalea's hun weg vinden naar mensen die de strijd tegen kanker een warm hart toedragen. Het belooft dus een speciale editie te worden.

Voor het Plantjesweekend op 13, 14 en 15 september is de organisatie nog op zoek naar helpende handen. Bent u geïnteresseerd, kom dan op woensdag 4 september om 19 uur naar de infoavond in Nederrij 115.

U kun de actie uiteraard ook steunen door tijdens het Plantjesweekend een azalea te kopen. Een plantje kost 7 euro. De vrijwilligers staan op de wekelijkse markten en aan verschillende supermarkten in Herentals. Voor meer informatie kunt u terecht bij de dienst participatie en preventie (preventie@herentals.be, tel. 014-24 66 43).