Chirokermis in Noorderwijk

In het weekend van 13, 14 en 15 september organiseert Chiro Noorderwijk de jaarlijkse Chirokermis. Op vrijdag is er een fuif in de sporthal en op zaterdag een bal voor dertigplussers in het Oude Zwembad. De eetdag en de Chirokermis met volksspelen vinden plaats op zondag van 11 tot 20 uur.

100 jaar Scouts in Herentals

Al honderd jaar houden de scouts van de 1ste Kempen het kampvuur brandend. Ze stonden mee aan de wieg van de 8ste Kempen, waarmee ze in 2014 fuseerden tot Scouts De Buecken. In het weekend van 20, 21 en 22 september komen alle scoutsgeneraties samen aan de lokalen in de Augustijnenlaan om het eeuwfeest uitgebreid te vieren.

Het feestweekend start op vrijdag met het Filmfeestibal. Op zaterdag vindt er een nooit geziene kermiskoers plaats en op zondag kunt u rustig iets komen drinken op het terras. U vindt het volledige programma op www.scoutsdebuecken.be/100jaar.

Om de feestelijkheden veilig te laten verlopen, geldt er een aangepast verkeersreglement.

Van vrijdag 20 september om 12 uur tot zondag 22 september om 12 uur is Zwanenberg (tussen Augustijnenlaan en Vinkenslag) verkeervrij. Aan de scoutslokalen in de Augustijnenlaan geldt een parkeerverbod in de richting van de ring.

Op zaterdag 21 september van 10 tot 23 uur is de Augustijnenlaan (tussen Hellekensstraat en Vinkenslag) verkeervrij, in beide richtingen.

Preventieactie rond geestelijke gezondheid

Op vrijdag 4 oktober houdt de stad een actie in het kader van de Tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid. Op de vrijdagmarkt kunt u kennismaken met enkele lokale instanties die werken rond geestelijke gezondheid.

De blikvanger is een kleurrijke stand met een complimentenboom en gevoelsbuttons. Kent u iemand die wel een opkikkertje kan gebruiken? Kies dan een complimentenlintje uit de boom. Bent u trots, gelukkig, verward of moe? Neem de button die het beste past bij uw gevoel, speld hem op en praat erover met elkaar. Er is ook een speciale act die u zeker niet wilt missen.