U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
04.09.2019 - 16.35u
Door: Mark Jaspers

ISOM zoekt trajectbegeleider

De Intergemeentelijke Samenwerking OCMW's Middenkempen (ISOM) heeft een vacature voor een voltijdse trajectbegeleider bij de dienst tewerkstelling. Solliciteren kan tot en met 18 september 2019. Bekijk de gedetailleerde functiebeschrijving en uitgebreide aanwervingsvoorwaarden op www.herentals.be/vacatures.

Grote actie tegen fietsdiefstal

Tijdens de Week van de Mobiliteit organiseren het stadsbestuur, de Lokale Politie Neteland, het Fietspunt en de NMBS een grote actie rond de preventie van fietsdiefstal. Op woensdag 18 september kunt u uw fiets tussen 7 en 18 uur gratis laten merken aan het station.

De gemeenschapswachten graveren uw rijksregisternummer op een zichtbare plaats in het frame van uw fiets. U kunt ook kiezen voor een niet-verwijderbare sticker met uw rijksregisternummer.

U krijgt een lekker stuk fruit (zolang de voorraad strekt) en maakt kans om een beugelslot of een Helemaal Herentals cadeaucheque te winnen. Bovendien controleren de medewerkers van het Fietspunt of uw fiets technisch in orde is, terwijl de politie de veiligheid nakijkt. U krijgt hiervan een rapport, waarmee u naar een fietsenhandelaar kunt om de nodige herstellingen te laten uitvoeren.

Herentals doet mee aan de Week van de Duurzame Gemeente

Op 25 september viert de hele wereld de vierde verjaardag van de ondertekening van de Agenda 2030 van de Verenigde Naties. Dat is een langetermijnagenda met zeventien doelstellingen die van de aarde een meer duurzame plaats moet maken tegen 2030. Deze doelstellingen worden de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of Sustainable Development Goals (SDG's) genoemd.

Om deze verjaardag te vieren doet Herentals, samen met meer dan zestig andere Vlaamse steden en gemeenten, opnieuw mee aan de Week van de Duurzame Gemeente. Van 18 tot 25 september hangen we de SDG-vlag uit aan de Lakenhal en zetten we onze eigen Duurzame Helden in de kijker met een fotoreportage in de bibliotheek van Herentals. De toegang is gratis.

Behaag onze Kempen!

In september en oktober kunt u streekeigen haagplanten, fruitbomen, klimplanten en heesters aankopen via de actie Behaag Onze Kempen. Wilt u weten welke planten en bomen geschikt zijn voor uw tuin? Neem dan een kijkje in de gratis infobrochure of op www.iok.be/bok.

Op zaterdag 19 oktober kunt u ook deelnemen aan een inspiratiewandeling. Die start om 14 uur aan de Wereldwinkel (Begijnhof 29). Tijdens de wandeling geeft Joeri Cortens u meer informatie over het aangeboden plantgoed. Daarna kunt u ook specifieke vragen stellen over de inrichting van uw tuin.

Bestellen kan tot 20 oktober via het bestelformulier op www.iok.be/bok. Een papieren bestelformulier vindt u aan het onthaal van het stadsloket. Als u de betaling via een overschrijving in orde hebt gebracht, kunt u het plantgoed afhalen in de Stedelijke Werkplaats (Hemeldonk 8) op zaterdag 23 november tussen 9.30 uur en 11.30 uur.

Op vrijdag 20 september stappen en trappen we naar school

Elk jaar tijdens de Week van de Mobiliteit (16 tot 22 september) is het op vrijdag Strapdag. Op deze autoluwe schooldag komen duizenden kinderen te voet of met de fiets naar school. Ook de Herentalse scholen doen mee.

Om alles vlot te laten verlopen, geldt er op vrijdag 20 september een aangepast verkeersreglement aan enkele scholen:

Aan basisschool De Wegwijzer is van 8 tot 16 uur geen verkeer toegestaan tussen Dorp en Streepstraat nummer 4. Er geldt ook een parkeerverbod.
Aan basisschool Wijngaard is er van 8.30 uur tot 12.15 uur geen verkeer toegestaan in de Wijngaard (tussen Heistraat en Rankenstraat), Rankenstraat (tussen Wijngaard en Trosstraat) en Trosstraat.

Aan Freinetschool Ibis is er van 9 tot 15.30 uur geen verkeer toegestaan op de Acacialaan (tussen Lindenlaan en Heesveld).

Duatlonwedstrijden aan Sport Vlaanderen

Op zondag 15 september vinden er verschillende duatlonwedstrijden plaats in de omgeving van Sport Vlaanderen Herentals. Om 13 uur start het Belgisch Kampioenschap sprintduatlon, gevolgd door de Hidrodoe Kidsrun en de Duatlon Herentals, een wedstrijd voor recreanten en bedrijven. Voor meer informatie kunt u terecht op www.duatlonherentals.com

Om de wedstrijden veilig en vlot te laten verlopen, is er op zondag 15 september tussen 8 en 21 uur geen doorgaand verkeer toegestaan op het fietsparcours in de Vorselaarsebaan, Heikenstraat, Meivuurstraat en Bornstraat. Er geldt ook een parkeerverbod.

imageMeer nieuws

Alle Vlaamse bedrijven verdienen steun voor artificiële intelligentie

Kempen regio | Vlaanderen 24.01.2020 - 16.44u

Racing Mechelen - VC Herentals : 'Druk ligt bij Racing'

Racing Mechelen - VC Herentals : 'Druk ligt bij Racing'
Herentals | Provincie Antwerpen 24.01.2020 - 15.51u

Criminelen maken opening in geldautomaat Argenta Itegem

Heist op den Berg 24.01.2020 - 15.50u

Groene metamorfose voor 15 Kempense speelplaatsen

Groene metamorfose voor 15 Kempense speelplaatsen
Geel | Grobbendonk | Lille | Mol | Olen 24.01.2020 - 14.41u

Volley 1e div A dames: VCHH kijkt verder na puike prestatie tegen Zoersel

Volley 1e div A dames: VCHH kijkt verder na puike prestatie tegen Zoersel
Heist op den Berg | Herenthout 24.01.2020 - 14.38u

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg 24.01.2020 - 14.36u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto