U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
02.10.2019 - 10.54u
Door: Mark Jaspers

Herfstshopping op 12 en 13 oktober

Op zaterdag 12 en zondag 13 oktober stellen de handelaars in het stadscentrum de nieuwe herfst- en wintercollecties voor. Op zondag zijn de winkels open van 13 tot 17.30 uur.

De winkeliers verwelkomen u met open armen en zorgen voor animatie in de winkelstraten. Tussen 13.30 uur en 16.30 uur zijn er doorlopend modeshows in de Zandstraat en op de Grote Markt staan er springkastelen voor de kleinsten. Bij elke aankoop in de deelnemende winkels krijgt u een ijsje.

Om alles vlot te laten verlopen, past het college van burgemeester en schepenen de verkeerssituatie in het centrum tijdelijk aan:

In de Zandstraat is er geen autoverkeer toegestaan en geldt er een parkeerverbod van vrijdag 11 oktober om 9.30 uur tot zondag 13 oktober om 19 uur. De doorgang Collegestraat-Nieuwstraat blijft open.Op de zuidkant van de Grote Markt (tussen Kerkstraat en Lakenhal) geldt een parkeerverbod van vrijdag 11 oktober om 6 uur tot zondag 13 oktober om 19 uur.

Herentals doet mee aan nationale test BE-Alert op 3 oktober

Op donderdag 3 oktober vindt een nationale test van BE-Alert plaats. Bent u ingeschreven op BE-Alert, dan ontvangt u mogelijk een testbericht.

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee de overheid een bericht kan uitsturen naar iedereen die door een noodsituatie getroffen wordt. Zo kunnen inwoners snel de nodige aanbevelingen krijgen, zoals ramen en deuren sluiten bij een brand.

Herentals neemt samen met de andere gemeenten uit het Neteland (Grobbendonk, Olen, Herenthout en Vorselaar) deel aan de test. We vertrekken vanuit een fictieve noodsituatie waarbij slechts een beperkte zone moet ingelicht worden. Bent u ingeschreven op BE-Alert en ontvangt u geen bericht op 3 oktober, dan woont u of werkt u wellicht niet in de getroffen zone.

Wilt u ook meteen verwittigd worden bij een noodsituatie? Registreer u vandaag nog op www.be-alert.be

Dag en nacht van de Jeugdbeweging

Op vrijdag 18 oktober is het Dag van de Jeugdbeweging. Kinderen en jongeren die 's morgens in Herentals, Noorderwijk en Morkhoven in uniform naar school komen, krijgen een lekker fairtradeontbijt. Het ontbijt staat tussen 7.30 uur en 8.30 uur klaar aan het jeugdhuis op de Grote Markt en aan de Dorpshuizen van Noorderwijk en Morkhoven.

Om 19 uur start de Nacht van de Jeugdbeweging in het jeugdhuis. Jongeren die in uniform van de jeugdbeweging komen, mogen gratis binnen.

Openbaar onderzoek naar nieuwe straatnaam

De stad organiseert een openbaar onderzoek naar de nieuwe straatnaam Mie Broosplein. Die wordt toegekend aan het plein dat wordt aangelegd tussen de woonblokken van het nieuwbouwproject De Heern. Het plein bevindt zich tussen de Lierseweg en de ring, ter hoogte van de Kanaalstraat.

Omdat het overgrote deel van de straten in Vlaanderen vernoemd zijn naar een man, koos de gemeenteraad er bewust voor om dit nieuwe plein de naam van een verdienstelijke vrouw te geven. Mie Broos (1839-1927), geboren als Maria Van Loock, was een kruidengenezeres die op het Heiken in Vorselaar leefde. Duizenden mensen, waaronder veel Herentalsenaren, kwamen hulp zoeken bij Mie Broos. De arme volksmens hielp ze gratis en de rijken liet ze betalen

U kunt de stukken van het openbaar onderzoek, na afspraak, inkijken bij het stadsloket. Van 27 september tot en met 27 oktober 2019 kunt u uw opmerkingen en bezwaren indienen bij het college van burgemeester en schepenen (administratief centrum, Augustijnenlaan 30, 2200 Herentals).

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto