U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
09.10.2019 - 22.23u
Door: Mark Jaspers

Stad heeft vacatures voor een expert duurzaamheid en een expert burgerzaken

De stad is op zoek naar een expert duurzaamheid en een expert burgerzaken. Solliciteren kan tot en met 27 oktober 2019. Bekijk de gedetailleerde functiebeschrijving en uitgebreide aanwervingsvoorwaarden op www.herentals.be/vacatures.

Allerheiligen en Allerzielen op de begraafplaatsen

In de periode rond Allerzielen en Allerheiligen is het altijd druk op de begraafplaatsen. De begraafplaatsen van Herentals, Noorderwijk en Morkhoven zijn elke dag te voet toegankelijk van 8 tot 18 uur.

Mensen die slecht ter been zijn, mogen op vrijdag van 13 tot 15.30 uur en op zaterdag van 13 tot 17 uur met hun wagen op de begraafplaats van Herentals. Alleen op vrijdag 1 november en zaterdag 2 november is dit, voor de veiligheid van de vele bezoekers, niet toegestaan.

Om de drukte aan de begraafplaats in Noorderwijk op te vangen, geldt er van donderdag 31 oktober om 15 uur tot maandag 4 november om 9 uur eenrichtingsverkeer in de Groenstraat en de Bremstraat, in de richting van de Servaas Daemsstraat naar Landweg.

Eerste Herentalse Handibeurs met dansoptreden van Platform-K

Op zondag 3 november vindt er voor het eerst een Handibeurs plaats in Herentals. Op deze gratis infobeurs stellen verschillende organisaties hun dienstverlening voor senioren, zieken en mensen met een handicap voor. Iedereen is van 14 tot 18 uur welkom in de foyer van cultuurcentrum 't Schaliken (Grote Markt 35).

Om 16 uur kunt u genieten van Common Ground, een dansoptreden van Platform-K met een dosis theatraliteit en absurde humor. De dansgroep bestaat uit mensen met en zonder handicap. Kaarten voor het optreden kosten 5 euro en bestelt u via het cultuurcentrum (www.schaliken.be, tel. 014-21 90 88). Wie een Vrijetijdspas heeft, betaalt 2,50 euro.

De Handibeurs is een organisatie van de adviesraad voor personen met een handicap, in samenwerking met de stad en dienstencentrum Convent2.

Dag van de Kringwinkel

Op zaterdag 19 oktober vieren alle Kringwinkels in Vlaanderen de Dag van De Kringwinkel. In Herentals bent u van 9.30 uur tot 17 uur welkom bij de Kringwinkel in de sociale campus Spiegelfabriek (Lierseweg 132).

Daar bevinden zich ook ontmoetingsruimte De Cirkel, computerlokaal 't Peeseeke en de KringKruidenier. Ook zij zetten die dag de deuren open. Kom zeker eens langs. U kunt er deelnemen aan een toffe vragenronde waarmee u een verrassing kunt winnen.

Wilt u ook op de kerstmarkt staan?

Op zondag 8 december staat de kerstmarkt weer op de Grote Markt. De stad zoekt nog particulieren, verenigingen of handelaars die producten willen verkopen of activiteiten willen aanbieden die verband houden met Kerstmis. Herentalse verenigingen mogen ook een kraam met hapjes en drank uitbaten.

Op de noordkant van de Grote Markt mag u enkel niet-alcoholische dranken verkopen. Op de zuidkant zijn jenever, glühwein en andere dranken toegestaan.

Voor meer informatie en inschrijvingen kunt u terecht op www.herentals.be/kerstmarkt of bij de dienst toerisme (Grote Markt 35, tel. 014-21 90 88, toerisme@herentals.be).

Wordt de Herentalse Celine de nieuwe Miss België?

Celine Van Ouytsel, geboren en getogen in Herentals, dingt mee naar het kroontje van Miss België. De 22-jarige Celine studeerde in juli af als master in de rechten. Op 11 januari 2020 hoopt zij haar tweede grote droom waar te maken: Miss België worden.

Zou u het ook leuk vinden als de nieuwe Miss België uit Herentals komt? U kunt Celine steunen door de code MB17 naar het nummer 6665 te sms'en (1 euro/sms). De stemmen via sms tellen mee voor een derde van de punten en zijn dus ontzettend belangrijk. Celine bedankt u alvast voor uw steun!

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto