Vacatures voor jobstudenten
Het stadsbestuur heeft in de vakantiemaanden vacatures voor jobstudenten schoonmaak, jobstudenten redder en een jobstudent toerisme.

Kandidaten voor de studentenjob toerisme moeten minstens leerling zijn van de derde graad van het secundair onderwijs, richting toerisme. Kandidaten voor de studentenjob schoonmaak moeten minstens 16 jaar zijn. Kandidaten voor de studentenjob redder moeten het BLOSO-diploma van redder hebben en het jaarlijks bijscholingsattest kunnen voorleggen.

Solliciteren voor deze vacatures kan tot en met 15 april 2012. Bezorg de kandidaatstelling schriftelijk aan het college van burgemeester en schepenen, administratief centrum, Augustijnenlaan 30, 2200 Herentals. Voeg bij de sollicitatiebrief een duidelijk en uitgebreid cv. Kandidaten voor de studentenjob redder moeten ook een kopie van het reddersdiploma meesturen.

Een uitgebreide functiebeschrijving van deze studentenjobs staat op www.herentals.be/vacatures.

Sirenetest op donderdag 5 april
Op donderdag 5 april test het crisiscentrum van Binnenlandse Zaken tussen 11.45 uur en 13.15 uur de elektronische sirenes van Seveso- en nucleaire bedrijven. Bij noodsituaties kunnen deze sirenes ingezet worden om de bevolking te waarschuwen. Op het ogenblik van de test wordt een alarmsignaal gegenereerd. Dit is een gemoduleerde huiltoon die na een korte onderbreking wordt herhaald. Na dit signaal klinkt uit de luidsprekers van de sirene de gesproken boodschap “proefsignaal”. Wie vragen heeft over deze alarmeringstest kan terecht op het informatienummer 0800-94 113. U kunt uw vragen of vaststellingen ook overmaken via alerte@ibz.fgov.be.

Plattelandsvrienden houden zwerfvuilactie
De vzw Plattelandsvrienden organiseert op zondag 1 april een zwerfvuilactie in Broekhoven, Goorstraat, Berteneinde, Breidelstraat en Lange Akker. Het stadsbestuur zorgt dat de organisatie kan beschikken over prikkers, restafval- en PMD-zakken, handschoenen en fluovestjes. Na afloop van de actie zal de stad het verzamelde afval ophalen en verwerken.

Onderzoek naar restauratie bijgebouw van pastorie Noorderwijk afgerond
Het schepencollege heeft het voorontwerp van de restauratie van het bijgebouw van de pastorie in Noorderwijk goedgekeurd. Het stadsbestuur wil van het bijgebouw een vergaderruimte maken. De zolder zou een opslagruimte moeten worden. De plannen van het architectenbureau voldoen aan de bestemming die het bestuur aan het gebouw wil geven. Het schepencollege gaat met de gemeenschapsraad van Noorderwijk overleggen over het plan en geeft het architectenbureau de opdracht om een kostenraming van de werkzaamheden op te maken.

Shop in Thals
Op zaterdag 14 en zondag 15 april vindt in het winkelcentrum Shop in Thals plaats. Traditioneel zijn de modeshow en de kleurwedstrijd voor kinderen de grote blikvangers. Het stadsbestuur ondersteunt de organisatie ervan met logistieke en financiële medewerking. De zuidkant van de Grote Markt is verkeersvrij vanaf 13 april ’s morgens tot maandag 16 april ‘s avonds.

Verkeerssituatie Ladies Fun Sports
Op maandag 9 april organiseert Ladies Fun Sports de Ladies Fun Ride. Om het verkeer in goede banen te leiden, vaardigt het college een tijdelijk verkeersreglement uit. Op maandag 9 april tussen 14 en 17 uur is er daarom een parkeerverbod langs het parcours op de Vorselaarsebaan, Bornstraat, Meivuurstraat, Heiken en Heikenstraat. Op maandag 9 april tussen 14 en 17 uur is er verder geen doorgaand verkeer mogelijk in de Vorselaarsebaan, Bornstraat, Meivuurstraat, Heiken en Heikenstraat. Hulpdiensten krijgen doorgang.

Lantaarnpad gedeeltelijk afgesloten tijdens schoolfeest Wonderwijs
Op zondag 27 mei organiseert Basisschool Wonderwijs een schoolfeest. Om het verkeer in goede banen te leiden, vaardigt het college een tijdelijk verkeersreglement uit. Op zondag 27 mei tussen 12 en 18 uur is daarom het voet- en fietspad van het Lantaarnpad afgesloten voor fietsers en bromfietsen.

Wielerwedstrijd in Morkhoven
Op zondag 27 mei vindt in Morkhoven een lokale wielerwedstrijd plaats. Om het verkeer in goede banen te leiden, vaardigt het college een tijdelijk verkeersreglement uit. Op zondag 27 mei is er daarom tussen 13.30 en 18 uur een stilstaan- en parkeerverbod in de Molenstraat (tussen Dorp en Kapelstraat), Wiekevorstseweg (tussen Molenstraat en Berteneinde), Berteneinde (tussen Broekhoven en Wiekevorstseweg), Broekhoven (tussen Berteneinde en Streepstraat) en Streepstraat. Hulpdiensten krijgen doorgang.