U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
16.10.2019 - 17.25u
Door: Mark Jaspers

Bank-contact: gezellige buren, gezellige buurt, gezellige stad

Hebt u de gevelbanken in Herentals al gezien? De uitklapbare banken zijn een plaats om uit te rusten en van de omgeving te genieten, maar ook om mensen te ontmoeten. De eigenaars van deze banken zijn onze bank-directeurs. Op zaterdag 19 en zondag 20 oktober nodigen zij u uit op een gevelbank in uw buurt. Tussen 10 en 16 uur kunt u er kennismaken met andere buurtbewoners terwijl u geniet van een hapje en een drankje.

Bij elke gevelbank is er ook iets extra's: muziek, een lokale kunstenaar of een speciale gesprekspartner. Bovendien maakt u kans om zelf een gevelbank of een mand vol lekkernijen te winnen!

U vindt de locatie van alle gevelbanken terug op www.wereldtals.be/bankcontact en op Facebook (Bank-Contact Herentals).

Bank-Contact is een samenwerking van de stad, het Agentschap Integratie en Inburgering en GeKoro Herentals.

De Sint komt naar Herentals!

Op zaterdag 16 november verwelkomen we Sinterklaas in Herentals. Om 14 uur meert de Sint met zijn Pieten aan in de jachthaven. Een kwartiertje later trekt een grote Sinterklaasstoet door de straten van Herentals. Om 15.30 uur komt de stoet aan in sportcomplex De Vossenberg, waar clown Tony Frats de kinderen vermaakt met een show.

De aankomst van Sinterklaas is een organisatie van vzw Kinderdroom. Hebt u speelgoed dat nog bruikbaar is? Breng het mee naar de jachthaven of De Vossenberg. Vzw Kinderdroom maakt er minderbedeelde kinderen blij mee.

Eenrichtingsverkeer in de Streepstraat tijdens het Warmste Plein

Op zaterdag 16 november is iedereen welkom op het Warmste Plein in de Maalderijstraat. In de Streepstraat, tussen Braakveld en de Schommestraat, geldt er eenrichtingsverkeer in de rijrichting van Dorp naar de Voortkapelseweg van zaterdag 16 november om 15 uur tot zondag 17 november om 2 uur. Er geldt ook een parkeerverbod aan de linkerkant van de rijbaan.

Meer en meer straatfeesten in Herentals

Herentals is een warme stad waar mensen hun buren nog steeds kennen. Elk jaar zijn er meer en meer straat- en buurtfeesten. In 2019 ontving de stad al zestig aanvragen, tegenover 51 vorig jaar.

Wilt u ook graag gezellig samenkomen met de buurt? Laat het ons weten! De stad steekt graag een handje toe. Zo kunnen we bijvoorbeeld tafels en stoelen ter beschikking stellen of uw straat tijdelijk verkeersvrij maken. Bovendien krijgt u een subsidie van 50 euro. Voorwaarde is wel dat iedereen in de straat of in de buurt de kans krijgt om mee te feesten.

U vindt alle informatie op www.herentals.be/straatfeesten

imageMeer nieuws

Underdog Antwerp houdt Club Brugge van dubbel in cupfinale : 0-1

Underdog Antwerp houdt Club Brugge van dubbel in cupfinale : 0-1
Nationaal | Provincie Antwerpen 01.08.2020 - 22.36u

Beker : 'Kom vooral niet samen'

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 01.08.2020 - 11.32u

Verdubbeling van aantal besmettingen in ons land in vergelijking met vorige week

Verdubbeling van aantal besmettingen in ons land in vergelijking met vorige week
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 01.08.2020 - 11.07u

'Op 2 na warmste dag ooit gemeten in Ukkel met 36,5 graden'

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 31.07.2020 - 17.11u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto