U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
22.10.2019 - 14.36u
Door: Herman Gezelle

Gezocht: uitbater voor cafetaria De Vossenberg

Het autonoom gemeentebedrijf Sport & Recreatie zoekt een uitbater voor de cafetaria in sportcomplex De Vossenberg. De concessie gaat in op 1 januari 2020 en loopt tot 31 december 2028.

Bent u geïnteresseerd? Breng uw inschrijving binnen tussen dinsdag 22 oktober om 12 uur en vrijdag 22 november om 12 uur op het secretariaat in het administratief centrum (Augustijnenlaan 30). U vindt de openbare inschrijvingsbundel en de plannen op: www.herentals.be/concessie-cafetaria-Vossenberg.

Nieuw pretbad in het Netepark

In de herfstvakantie pakt het Netepark uit met een splinternieuw pretbad. Waterratten kunnen zich uitleven op materiaal dat nog plezanter is dan voorheen. Kom het uitproberen van maandag 28 oktober tot vrijdag 1 november, tussen 14 en 16 uur.

De stad luistert naar u langs 'ateliers'...

'De stad wil naar haar inwoners luisteren', zegt burgemeester Mien Van Olmen. 'Daarom vernieuwt ze de manier waarop burgers adviezen kunnen geven aan de stad. Vroeger gebeurde dat via de adviesraden, vanaf 2020 zal dat gebeuren via strategische ateliers. Zo wil de stad burgers nauwer betrekken bij het bestuur.

De ateliers geven zelf geen advies, maar organiseren wel de manier waarop de burgers advies kunnen geven. Ze doen dit voor de thema's zorg en welzijn, vrije tijd en stadsontwikkeling. De ateliers bepalen zelf hoe en wanneer er advies gevraagd wordt. Dat kan op vraag van het bestuur, maar ook op eigen initiatief.

De strategische ateliers komen samen in het begin van 2020. U kunt u kandidaat stellen voor een van deze ateliers. Kandidaten weten wat er leeft in onze stad en kunnen bruggen bouwen tussen mensen. Ze staan open voor verschillende meningen en weten hoe ze mensen kunnen betrekken bij de samenleving.

Ze zetten hun persoonlijk belang opzij en engageren zich voor minstens drie jaar. Herkent u zich hier in? Laat het ons dan weten. Vermeld aan welk strategisch atelier u wil deelnemen, verduidelijk uw motivatie en voeg een cv toe. U stuurt uw kandidatuur binnen voor 1 december 2019. De gemeenteraad keurt vervolgens de samenstelling van de strategische ateliers goed. Elke kandidaat ontvangt daarna een bericht.

Kandidaturen kunnen gestuurd worden naar het college van burgemeester en schepenen, Augustijnenlaan 30, 2200 Herentals of ingediend worden via www.herentals.be/strategische-ateliers.'

'Netten zijn diervriendelijke maatregel tegen duivenplaag'

Duiven zorgen voor flink wat overlast aan het 'buspaleis' op de Grote Markt. Op woensdag 30 en donderdag 31 oktober laat de stad er netten hangen. Die netten schermen de metalen structuur onder het dak af zodat de duiven niet meer op de balken kunnen zitten. Binnenkort kunt u dus rustig op een propere bank plaatsnemen terwijl u op de bus wacht.

Na een jaar wordt deze aanpak geëvalueerd. Tijdens de werkzaamheden is het buspaleis afgesloten. Ook de fietsenstalling is tijdelijk buiten gebruik.

De stad wil u er ook nog eens op wijzen dat u de duiven niet mag voederen. Zonder extra voedsel planten duiven zich minder snel voort. Zo kunnen we de duivenpopulatie terugdringen en overlast vermijden.

Mercurius schuift over de zon

Op maandag 11 november schuift de planeet Mercurius over de zon. De planeet is daarbij gedurende een vijftal uur te zien als een donker puntje tegen de zeer heldere achtergrond van de zonneschijf. Wilt u deze overgang op een veilige manier waarnemen, kom dan tussen 13 en 15.30 uur naar de Grote Markt. De amateursterrenkundigen van ASH-Polaris staan klaar met hun kijkers. Let op: naar de zon kijken zonder speciale bescherming is zeer gevaarlijk voor het oog!

Fit met je Kind

Hebt u kinderen tussen drie en vijf jaar oud? Doe dan mee met Fit met je Kind! U kunt de komende maanden samen deelnemen aan enkele leuke activiteiten. Zo kunt u op zaterdag 16 november samen een les yoga volgen in De Vossenberg. Verder staat er nog dansen, zwemmen, koken en circus op het programma.

Inschrijven kan vanaf maandag 4 november om 18 uur via www.herentals.be/fit-met-je-kind. Een sessie kost 3 euro. Wie een Vrijetijdspas heeft, betaalt 1,50 euro. Als u zich voor drie of meer sessies inschrijft, wordt u beloond met een gratis zwembeurt in het Netepark.

11 novembervieringen in Herentals, Noorderwijk en Morkhoven

Op maandag 11 november herdenken de oudstrijdersverenigingen op verschillende plaatsen in Herentals de slachtoffers van de twee wereldoorlogen. Iedereen is van harte welkom om de plechtigheden bij te wonen.

De dag begint om 8.30 uur in Morkhoven met een kransneerlegging aan de Sint-Niklaaskerk en kransneerleggingen op de begraafplaats. Om 9.30 uur is er koffie in de sacristie.

In Noorderwijk zijn er vanaf 10.30 uur kransneerleggingen aan de Sint-Bavokerk en op de oude begraafplaats. Om 11.15 uur trekt er een optocht, onder begeleiding van Koninklijke Fanfare De Noorderzonen naar de nieuwe begraafplaats.

Daar volgen kransneerleggingen op de graven van de oud-strijders en aan het monument ter herdenking van de Eerste en de Tweede Wereldoorlog. De herdenking wordt om 11.45 uur afgesloten met een receptie in café Sportwereld.

In het centrum van Herentals beginnen de plechtigheden om 10.50 uur met een bloemenhulde aan het monument van de Boerenkrijg op de Grote Markt. Na een misviering in de Sint-Waldetrudiskerk is er om 11.45 uur een kransneerlegging aan het monument voor de gesneuvelden op de Molenvest. De herdenking wordt afgesloten met een receptie in kasteel Le Paige.

imageMeer nieuws

Startschot Grote Lenteschoonmaak Kleine Nete

Grobbendonk | Kempen regio | Neteland 27.02.2020 - 16.36u

Zo'n 80.000 bezoekers voor schaatsbaan Sport Vlaanderen

Herentals | Neteland | Vlaanderen 27.02.2020 - 13.44u

6e editie van Walk 4 Charity

6e editie van Walk 4 Charity
Geel | Kempen regio | Laakdal regio 27.02.2020 - 11.08u

Nieuwtjes schepencollege Geel

Nieuwtjes schepencollege Geel
Geel 27.02.2020 - 11.04u

Doorbraak in astma-onderzoek: eiwit geïdentificeerd dat ernstige ontstekingen veroorzaakt

Internationaal | Kempen regio | Vlaanderen 27.02.2020 - 01.46u

Doodrijder 16-jarige Ian onder elektronisch toezicht

Doodrijder 16-jarige Ian onder elektronisch toezicht
Grobbendonk | Kempen regio | Vorselaar 26.02.2020 - 22.47u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto