U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
20.11.2019 - 22.01u
Door: Mark Jaspers

Kerstshoppen in Herentals

Tijdens de eindejaarsperiode straalt het historische stadscentrum gezelligheid uit. Samen met de café- en restaurantuitbaters verwelkomen de handelaars u in de winkelstraten, waar u een aanbod vindt aan originele kerstcadeaus, kerstversiering en feestkleding.

Winkels open op zondag

Op zondag 8, 15 en 22 december zijn de winkels open van 13.30 uur tot 17.30 uur. De Zandstraat is verkeersvrij, dus u kunt rustig langs de winkels kuieren.

Win mooie prijzen met de eindejaarsactie van de Herentalse handelaars.

De Herentalse middenstandsvereniging vzw Thals en de stad organiseren opnieuw een grote eindejaarswedstrijd. De hoofdprijs is een elektrische step. Verder zijn er nog meer leuke prijzen zoals een citytrip voor twee personen en Handelshart Herentals Cadeaucheques.

Om deel te nemen aan de wedstrijd moet u tussen 1 en 31 december stempels verzamelen bij de deelnemende handelaars uit Herentals, Noorderwijk en Morkhoven. Als u vijf stempels van vijf verschillende winkels hebt, kunt u uw wedstrijdformulier indienen. U vindt het wedstrijdformulier in de stadskrant of bij de handelaars.

Handelshart Herentals Cadeaucheques, het ideale geschenk

Weet u niet wat te kopen voor uw familie, geliefden of vrienden? Dan biedt de Handelshart Herentals Cadeaucheque u een perfecte oplossing. U kunt de cheques gebruiken in bijna alle handelszaken van Herentals, Noorderwijk en Morkhoven.

De cheques zijn te koop bij het stadsloket (Augustijnenlaan 30) en bij de dienst toerisme (Grote Markt 35). De dienst toerisme is extra open op zondag 8, 15 en 22 december van 13 tot 17 uur en op maandag 23 en 30 december van 9 tot 12 uur.

Geniet van de sfeer op de kerstmarkten

Kerstmarkt in Herentals

Op zondag 8 december trappen we de kerstperiode op gang. De vzw Toerisme Herentals nodigt iedereen uit op de Grote Markt voor een gezellige, traditionele kerstmarkt. Van 14 tot 19 uur staat de noordkant van de Grote Markt vol kraampjes met leuke cadeautjes, originele geschenken en winterse lekkernijen.

T-Trio luistert de markt op met aangename muziek en voor kinderen is er leuke animatie, waaronder een draaimolen en een grimestand. En natuurlijk komt ook de kerstman op bezoek.

Op de zuidkant is het van 14 tot 21 uur aangenaam vertoeven. Herentalse verenigingen baten er kraampjes uit met hapjes en dranken zoals glühwein, jenever en warme chocolademelk. Vanaf 18 uur zorgt dj BEX voor de nodige ambiance.

Kerstmarkt en kerstkeet in Noorderwijk

Op vrijdag 13 december bent u welkom op de kerstmarkt in Noorderwijk. De kleine, sfeervolle markt vindt plaats op het Dorpsplein en start om 18 uur. U kunt er genieten van een hapje en een drankje en vindt er leuke kerstcadeautjes.

Tot en met 5 januari staat er aan het Dorpshuis een kerststal met de Kerstkeet, waar u gezellig iets kunt drinken. De Kerstkeet wordt uitgebaat door verschillende Noorderwijkse verenigingen en wijken.

Kerststal in Morkhoven

De oud-leiding van chiro Morkhoven zorgt ook dit jaar voor een mooie kerststal. De kerststal staat op het dorpsplein van 7 december tot 11 januari.

Van 21 tot 31 januari houdt de Landelijke Gilde een eindejaarscafé open in het Dorpshuis.

De academie viert Kerst op het Begijnhof

De kersthappening is een vaste waarde in de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans. De editie 2019 wordt een bijzondere: op donderdag 19 december vindt de happening voor het eerst plaats op twee locaties.

Naast de hoofdschool (Hikstraat 28) laat de academie ook het Begijnhof baden in een gezellige kerstsfeer. Er zijn optredens in de kerk, het Begijnhofmuseum en de Gildekamer. Leerkrachten en leerlingen brengen u in vervoering met stemmige muziek, warme woorden en met liefde bereide verse soep. Iedereen is welkom van 18 tot 21 uur. De toegang is gratis.

Ontmoet de kerstman

Op zondag 8 december deelt de kerstman snoepjes uit op de kerstmarkt.

Op zaterdag 14 en zondag 15 december rijdt de kerstman in een koets door de winkelstraten en deelt hij wafeltjes uit.  Op zondag 22 december deelt de Kerstman in de voormiddag snoep uit op de zondagmarkt.

In de namiddag maakt hij het gezellig in de Lakenhal. Alle kinderen zijn tussen 13 en 16 uur welkom om met hem op de foto te gaan. De kinderen die in Herentals, Noorderwijk of Morkhoven naar school gaan, krijgen voor de vakantie een tekening mee. Die kunnen ze mooi inkleuren en afgeven aan de kerstman, in ruil voor een klein cadeautje.

Kerstwandeling door de Herentalse natuur

De jaarlijkse kerstwandeling vindt plaats op zondag 29 december. De wandeling start dit jaar aan de sporthal van Sport Vlaanderen (Vorselaarsebaan 60). Om het half uur vertrekt er een groep wandelaars. De eerste groep vertrekt om 17 uur, de laatste om 19 uur.

Gedurende twee uur gaat u op verkenning door de Herentalse natuur. Af en toe houdt u halt voor een versnapering, een muziekoptreden of een andere verrassing. Denk eraan: u wandelt langs en door het bos. Draag dus aangepaste schoenen en breng zeker een zaklamp mee.

U kunt zich inschrijven vanaf dinsdag 3 december via www.herentals.be/toerisme of bij de dienst toerisme (Grote Markt 35). Deelnemen kost 4 euro, kinderen tot twaalf jaar betalen 2 euro. De wandeling is niet geschikt voor kinderwagens en rolstoelen.

Aangepaste verkeerssituaties

Kerstmarkt Herentals

De Grote Markt is:

parkeervrij van zondag 8 december om 6 uur tot maandag 9 december om 12 uur.
verkeersvrij van zondag 8 december om 8 uur tot maandag 9 december om 12 uur.
Op vraag van politie Neteland plaatst het stadsbestuur betonblokken rond de kerstmarkt. De blokkades staan opgesteld op zondag 8 december van 12 tot 22 uur op volgende locaties:

Grote Markt aan het Lantaarnpad (doorgang tussen Kerkstraat en Lantaarnpad blijft open) Grote Markt aan de voetgangerszone; Hofkwartier Koppelandstraat aan de Grote Markt; Zandstraat aan de laadzone van 't Schaliken
Kloosterstraat aan het vroegere kantoor van Unizo.

Kerstmarkt Noorderwijk

Het Dorpsplein in Noorderwijk is parkeervrij van vrijdag 13 december om 12 uur tot zaterdag 14 december om 2 uur.

imageMeer nieuws

Ondernemers voor de klas - CVO HIK neemt deel aan grootste onderwijsproject

Ondernemers voor de klas - CVO HIK neemt deel aan grootste onderwijsproject
Geel | Herentals | Kempen regio | Neteland 17.01.2020 - 14.51u

Mia Doornaert te gast bij NEOS

Mia Doornaert  te gast bij NEOS
Herentals 17.01.2020 - 14.45u

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg 17.01.2020 - 14.44u

Ruim 5.000 banen bedreigd door collectieve ontslagen in 2019

Herentals | Kempen regio | Vlaanderen 16.01.2020 - 18.50u

't Schoon Verdiep trekt door Vlaanderen

't Schoon Verdiep trekt door Vlaanderen
Heist op den Berg | Herentals | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 16.01.2020 - 17.12u

E313 : Hinder door ongevallen richting Antwerpen achter de rug

Grobbendonk | Herentals | Kempen regio | Neteland 16.01.2020 - 16.42u

Nieuwtjes schepencollege Geel

Nieuwtjes schepencollege Geel
Geel 16.01.2020 - 16.38u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto