U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
11.12.2019 - 16.46u
Door: Mark Jaspers

Stad verkoopt afgedankt materiaal via onlineveiling

Het stadsbestuur organiseert een verkoop van oude machines en ander materiaal dat uit dienst werd genomen. De verkoop gebeurt via een onlineveiling in samenwerking met veilingbureau I&O Auctions.

Om deel te kunnen nemen, moet u zich registreren op www.io-auctions.com. Van maandag 16 december 2019 om 16 uur tot maandag 6 januari 2020 om 18 uur kunt u via deze website een bod indienen. Houd er rekening mee dat u boven op dit bod nog 17 procent veilingkosten en 21 procent btw betaalt.

Wilt u de goederen eerst bekijken? Dat kan op donderdag 19 december 2019 tussen 10 en 12 uur in het stedelijke magazijn in Addernesten. Op dinsdag 14 januari 2020 kunt u de aan u toegewezen goederen daar ophalen.

Met de bus veilig door het eindejaar

De feestbussen brengen u op oudejaarsnacht veilig naar uw feestbestemming en weer thuis. De bussen rijden van tien uur 's avonds tot zeven uur 's morgens. U vindt de routes en rittenschema's op www.herentals.be/feestbus.

Voor Herentals zijn er 310 gratis oudejaarsnachttickets beschikbaar. Deze zijn enkel verkrijgbaar als sms-ticket. Om gebruik te kunnen maken van een gratis sms-ticket, moet u zich uiterlijk op maandag 30 december online registreren via www.herentals.be/feestbus.

Op oudejaarsavond activeert u uw ticket door 'EVENT' te sturen naar 4884. Voor deze sms betaalt u wel zelf de providerkosten van 0,15 euro. Late beslissers kunnen ook op de bus zelf een ticket kopen.

U betaalt dan 4 euro. Uw oudejaarsnachtticket is geldig van dinsdag 31 december om 18 uur tot en met woensdag 1 januari op alle bussen en trams van De Lijn. Wie een busabonnement heeft of gratis mag reizen met De Lijn, heeft geen ticket nodig.

Feestvierders kunnen veilig met de bus naar het Kiss Me NYE Festival op het multifunctioneel terrein aan de Herenthoutseweg en naar De Tijdspiegel in Golfclub Witbos. Het stadsbestuur dankt de fuiforganisatoren voor hun medewerking aan deze campagne.

Kiss Me NYE Festival op terrein Herenthoutseweg

Op oudejaarsnacht vindt het Kiss Me NYE Festival plaats op het multifunctioneel terrein aan de Herenthoutseweg. De stad geeft de organisator toestemming om tussen 21 uur 's avonds en 6 uur 's morgens muziek te spelen tot 95 dB(A).

Festivalbezoekers geraken gemakkelijk ter plaatse en weer thuis met de feestbus van De Lijn. Inwoners van Herentals kunnen een gratis sms-ticket aanvragen via www.herentals.be/feestbus.

Wilt u iemand afzetten of ophalen met de wagen? Dat kan in de kiss-and-ridezone aan de Notelarenlaan. Daar geldt eenrichtingsverkeer. Van dinsdag 31 december 2019 om 21 uur tot woensdag 1 januari 2020 om 6 uur geldt er een zone 30 op de Herenthoutseweg ter hoogte van het multifunctioneel terrein.

Afvalkalender 2020 vanaf 9 december in de brievenbus

Tussen 9 en 13 december valt de nieuwe afvalkalender in de brievenbussen. Op deze kalender vindt u alle vertrouwde informatie terug, zoals de ophaaldata en sorteerregels.

Geen kalender ontvangen? Vraag er een aan via www.herentals.be/afvalkalender.

Twee nieuwe laadpalen voor elektrische wagens

Op dinsdag 10 december plaatste Fluvius twee nieuwe publieke laadpalen voor elektrische voertuigen in Herentals. Dit brengt het totale aantal op zeven. De nieuwe palen staan in de Molenvest (aan de Zandpoort) en op het parkeerterrein tussen de Belgiëlaan en het Stationsplein. De stad brengt de nodige verkeersborden en markeringen zo snel mogelijk aan.

De afgelopen jaren werden er reeds laadpalen in gebruik genomen op het parkeerterrein aan het administratief centrum (Augustijnenlaan 30), op het parkeerterrein aan het Netepark (Vorselaarsebaan 56), op het Dorpsplein in Noorderwijk (Ring 26), aan het Dorpsplein in Morkhoven (Dorp 7) en aan het kruispunt van de Stadspoortstraat en de Boerenkrijglaan. Elke paal heeft twee laadpunten.

GAIA-katmobiel komt naar de vrijdagmarkt

Wist u dat een niet-gesteriliseerde kat op vijf jaar tijd voor meer dan 5.000 nakomelingen kan zorgen? Daarom bent u wettelijk verplicht om uw huiskat te laten steriliseren of castreren.

Op vrijdag 13 december komen vrijwilligers van dierenrechtenorganisatie GAIA met hun katmobiel naar de vrijdagmarkt in het stadscentrum. Zij beantwoorden al uw vragen over deze nieuwe wetgeving.

Deze actie kadert in het vernieuwde zwerfkattenbeleid, waarvoor de stad nauw samenwerkt met GAIA, de lokale politie en de gemeenteregio Neteland. De stad heeft hier ook de nodige budgetten voor uitgetrokken. U kunt zwerfkatten nog altijd melden via www.herentals.be/zwerfkatten. Ook vrijwilligers voor het zwerfkattenproject blijven welkom.

Omgevallen bomen in park Le Paige worden opgeruimd

De afgelopen twee jaar waaiden er door stormweer heel wat bomen om in het park van kasteel Le Paige. De stad heeft een aannemer aangesteld die deze bomen gaat opruimen. De werkzaamheden vinden plaats van 11 tot 13 december. Het park is tijdens de werkzaamheden niet toegankelijk voor het publiek.

Het park van Le Paige is zeer belangrijk voor de stad. De stad wil dit park de volgende jaren herwaarderen tot een eigentijds park, waar de oude glorie zichtbaar blijft.

imageMeer nieuws

Dominic De Gruyter PFL : 'Opdrachten strikt beperkt nu, maar we bouwen verder, ook tijdens deze crisis'

Internationaal | Kempen regio | Nationaal 04.04.2020 - 17.51u reading time6min

PFL uit Beerse, dat audiovisuele ondersteuning aanbiedt, maakt zich klaar om na de coronacrisis nog sterker naar voor te komen. Het bedrijf is bezig met een uitbreiding én de opstart van een buitenlandse vestiging.

'Door de veiligheidsmaatregelen met de coronacrisis zijn ook bij PFL veel opdrachten weggevallen of uitgesteld', zegt zaakvoerder Dominic De Gruyter.

Het grootste terras van Neteland

Grobbendonk | Herentals | Herenthout | Neteland | Olen | Vorselaar 04.04.2020 - 03.22u

Mogen we dit weekend barbecueën?

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 04.04.2020 - 00.59u

Coronamaatregelen nieuwtjes Herentals & Neteland

Coronamaatregelen nieuwtjes Herentals & Neteland
Herentals | Neteland 03.04.2020 - 19.02u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto