Asfalteringswerkzaamheden op E313
Het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) plant in het weekend van 24 en 25 maart asfalteringswerkzaamheden op de E313. Op zaterdag 24 maart zijn de op- en afrit van Herentals-Oost in de richting van Hasselt afgesloten van 6 tot 18 uur. De E313 verlaten kan via de afrit Geel-West.


Wie de E313 in de richting Hasselt van op wil, rijdt via de oprit Herentals-Oost in de richting van Antwerpen naar de afrit Herentals-Industrie. Daar kunt u via de Saffierstraat de oprit richting Hasselt nemen.

Op zondag 25 maart zijn de op- en afrit van Herentals-Industrie in de richting van Hasselt afgesloten tussen 6 en 18 uur.

Wie de E313 wil verlaten, kan in Herentals-Oost keren en de afrit Herentals-Industrie richting Antwerpen nemen. Wie de E313 in de richting van Hasselt op wil, neemt de oprit van Herentals-Industrie in de richting van Antwerpen en keert in Herentals-West. Op de E313 blijven in elke richting twee rijstroken open.

GAS pakt sluikstorten en overlast effectief aan
De politiezone Neteland maakt sinds midden 2008 gebruik van de Gemeentelijke Administratieve Sancties (GAS) voor de aanpak van overlast. De cijfers voor Herentals geven duidelijk weer dat de GAS effectief uitgeschreven worden. In Herentals werden er in 2010 97 GAS-processen-verbaal opgesteld. In 2011 waren dit er 127, waarvan de nieuwe gemeentelijke GAS-vaststellers er 48 opstelden. De meest voorkomende overtredingen waren sluikstorten (83), geluidsoverlast (14), loslopende dieren (8), beschadigingen (7), wildplassen (5), storende activiteit (2), sluikstoken (2) en hondenpoep (2).

Ook het aantal effectieve boetes is duidelijk. In 2011 resulteerden in de politiezone Neteland 82,01 procent van de uitgeschreven PV’s uit in een geldboete of een taakstraf. In 17,99 procent van de gevallen achtte de GAS-ambtenaar de overtreding niet voldoende bewezen.

Ecofeest in Kamp C
Op zondag 22 april houdt de provincie Antwerpen een Ecofeest in Kamp C, het Provinciaal Centrum Duurzaam Bouwen en Wonen. Centraal dit jaar staan de bouwbeurs en de ervaringsmarkt. Verder zorgen kinderanimatie, demonstraties en muzikale optredens voor een ontspannen sfeer. De toegang is gratis. De stad Herentals verleent haar medewerking door een stand te plaatsen waar de duurzaamheidsambtenaar informatie over de gemeentelijke subsidies verstrekt.

Herentals krijgt wisselbeker de Gouden Elf
De Herentalse 11.11.11-groep wint de Gouden Elf als beloning voor de succesvolle 11.11.11-campagne van 2011. Herentals kwam vooral in de kijker door de sterke financiële vooruitgang. De multiculturele brunch, de verkoop aan supermarkten en de deur-aan-deuractie blijven een succes. Herentals ontvangt de wisselbeker tijdens het slotevenement van Wereldtals op vrijdag 4 mei. Het stadsbestuur zorgt voor een receptie.

Met de Gouden Elf toont 11.11.11 haar waardering aan de lokale 11.11.11-groepen, die de hoekstenen zijn van de organisatie. Ieder jaar beloont 11.11.11 één groep per provincie met deze wisselbeker.

Kermis in Morkhoven
Van zondag 13 tot en met dinsdag 15 mei is het kermis in Morkhoven. Daarom is Dorp van 9 tot en met 16 mei afgesloten voor het doorgaand verkeer. Er geldt ook een stilstaan- en parkeerverbod.

Paaskermis 2012
Van 7 tot 11 april is het paaskermis op de Grote Markt. Het stadsbestuur opent de kermis officieel op zaterdag 7 april om 18 uur met een ontvangst van de foorkramers in de Lakenhal. Na de receptie zorgt de Morkhovense fanfare Zucht Naar Kunst voor muzikale begeleiding en brengt de paashaas een bezoek aan de kermis.

Open Park
Op zondag 13 mei vindt in het arboretum van kasteel Le Paige de zevende editie van Open Park plaats. Iedereen kan er gratis optredens bijwonen van de Herentalse muziekkorpsen. Het stadsbestuur ondersteunt dit initiatief van de cultuurraad en vzw Ter Vesten door het verzorgen van het drukwerk en het ter beschikking stellen van uitleenmateriaal. De deelnemende korpsen ontvangen elk een subsidie van 200 euro.

Activiteitenkrantje armoedeoverleg
Het armoedeoverleg in Herentals maakt tweemaandelijks een activiteitenkrantje op met een overzicht van de activiteiten van sociale verenigingen en diensten uit Herentals. Het activiteitenkrantje wordt in een oplage van 400 exemplaren gedrukt in de stadsdrukkerij. De eerste krant verscheen eind februari.