U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
08.01.2020 - 16.56u
Door: Mark Jaspers

Infomarkt over nieuwe brug Herenthoutseweg

Het Albertkanaal is de belangrijkste waterweg in Vlaanderen. Om grotere schepen over het kanaal te laten varen, vervangt De Vlaamse Waterweg nv de bestaande bruggen stelselmatig door hogere bruggen. In 2020 is de brug aan de Herenthoutseweg aan de beurt.

Wilt u meer weten over de nieuwe brug? Kom dan op woensdag 22 januari van 16 tot 20 uur naar de infomarkt in de Sint-Jan-de-Doperkerk op de Molekens (Populierenlaan). De specialisten zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden en u krijgt ook de mogelijkheid om mee te denken over de heraanleg van de openbare ruimte rond de brug.

De werkzaamheden hebben onvermijdelijk een invloed op het verkeer, maar De Vlaamse Waterweg neemt maatregelen om de hinder zo veel mogelijk te beperken. Voor meer informatie kunt u terecht op www.vlaamsewaterweg.be/brug-herenthout.

Stad verzamelt erfgoed over dj De Witte Stilte

In 2020 zou Herentalsenaar Ronald Luyten vijftig jaar bezig geweest zijn als dj. Ronald was bekend als dj De Witte Stilte. Hij had een passie voor muziek en beeldende kunst. In het najaar van 2020 organiseert de stad samen met Art Center Hugo Voeten, het Jakob Smitsmuseum en Kempens Karakter een tentoonstelling over zijn leven.

Voor deze tentoonstelling hebben we uw hulp nodig. Hebt u afbeeldingen, artikels, kunstwerken, affiches, platen of ander materiaal over of van Ronald Luyten?

Neem dan contact op met Kempens Karakter via info@kempenskarakter.be. Zo kunnen we dit erfgoed in kaart brengen. Materiaal dat bruikbaar is, wordt gedigitaliseerd en eventueel opgenomen in de expo. U kunt dit materiaal, na afspraak, tussen 6 januari en 29 mei binnenbrengen in kasteel Le Paige.

Stad zoekt kermisuitbaters

Op de paaskermis en de septemberkermis in Herentals zijn er plaatsen voor kermisattracties type A (break-dance, booster, G-force,....). Op de meikermis in Morkhoven zijn er plaatsen voor een kindermolen, een vliegmolen, een lunapark en een attractie type A.

Geïnteresseerde kermisuitbaters kunnen tot en met 10 februari 2020 een toewijzing aanvragen. U vindt alle informatie op www.herentals.be/kermis.

imageMeer nieuws

Dominic De Gruyter PFL : 'Opdrachten strikt beperkt nu, maar we bouwen verder, ook tijdens deze crisis'

Internationaal | Kempen regio | Nationaal 04.04.2020 - 17.51u reading time6min

PFL uit Beerse, dat audiovisuele ondersteuning aanbiedt, maakt zich klaar om na de coronacrisis nog sterker naar voor te komen. Het bedrijf is bezig met een uitbreiding én de opstart van een buitenlandse vestiging.

'Door de veiligheidsmaatregelen met de coronacrisis zijn ook bij PFL veel opdrachten weggevallen of uitgesteld', zegt zaakvoerder Dominic De Gruyter.

Het grootste terras van Neteland

Grobbendonk | Herentals | Herenthout | Neteland | Olen | Vorselaar 04.04.2020 - 03.22u

Mogen we dit weekend barbecueën?

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 04.04.2020 - 00.59u

Coronamaatregelen nieuwtjes Herentals & Neteland

Coronamaatregelen nieuwtjes Herentals & Neteland
Herentals | Neteland 03.04.2020 - 19.02u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto