U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
29.01.2020 - 12.54u
Door: Mark Jaspers

Nieuwe vacatures bij de stad

Het stadsbestuur heeft nieuwe vacatures. 'We zijn op zoek naar een verantwoordelijke logistiek, een maatschappelijk werker en een diensthoofd personeel en organisatie.

Meer bijzonderheden over de verschillende functies, de aanwervingsvoorwaarden en de selectieprocedures vindt u op www.herentals.be/vacatures.'

Politie Neteland verhuist naar koekjesfabriek

Het hoofdcommissariaat van de Lokale Politie Neteland verhuist begin februari naar een kantoorgebouw in de De Beukelaer-Pareinlaan, naast de koekjesfabriek van Mondelez.

De verhuis is nodig omdat het huidige politiekantoor in de Molenvest verbouwd wordt. De werkzaamheden duren twee jaar. Daarna keert de politie terug naar de Molenvest.

Het hoofdcommissariaat en de politieposten in de buurgemeenten zijn op 3 en 4 februari moeilijk bereikbaar. De politie vraagt om niet-dringende klachten en aangiften uit te stellen tot woensdag 5 februari.

Vanaf dan kunt u opnieuw een afspraak maken. Kunt u niet wachten, wendt u dan tot een andere politiezone. Voor dringende politiehulp kunt u uiteraard steeds terecht op het noodnummer 101.

Vlaamse Waterweg bouwt nieuwe brug aan Herenthoutseweg

Het Albertkanaal is de belangrijkste waterweg in Vlaanderen. Om grotere schepen over het kanaal te laten varen, vervangt de nv De Vlaamse Waterweg de bestaande bruggen stelselmatig door hogere bruggen. In 2020 is de brug aan de Herenthoutseweg aan de beurt.

De werkzaamheden starten midden februari 2020 en duren tot eind 2021.

Eerst vinden er voorbereidende werkzaamheden plaats.
Eind juni wordt de oude brug een stukje opgeschoven in de richting van de Aarschotseweg. Op die manier kan al het verkeer gebruikmaken van de oude brug terwijl de nieuwe brug wordt opgebouwd.

Begin september 2021 is de nieuwe brug klaar en wordt de oude brug afgebroken.
De Vlaamse Waterweg neemt maatregelen om de hinder voor het verkeer zo veel mogelijk te beperken.

Toch is het onvermijdelijk dat de Herenthoutseweg gedurende enkele periodes onderbroken is. Voor meer informatie kunt u terecht op www.vlaamsewaterweg.be/brug-herenthout.

Stad zet Miss België in de bloemetjes

Op zaterdag 1 februari zet het stadsbestuur Celine Van Ouytsel in de bloemetjes. De Herentalse Celine werd op 11 januari verkozen tot Miss België 2020. Dit is een bijzondere eer voor Herentals.

Om 20 uur ontvangt het stadsbestuur Celine en enkele genodigden in de Lakenhal. Daar ondertekent ze het Gulden Boek en ontvangt ze een attentie van de stad.

Vanaf 20.30 uur is iedereen welkom in Café Druyts (Grote Markt 30) om samen het glas te heffen op onze Miss België.

Dag van de Academies – De kracht van steAm

Op de Dag van de Academies zetten we in op meer steAm. De A van Academie past perfect in het internationale letterwoord STEM, dat staat voor een waaier aan technische, wetenschappelijke en wiskundige opleidingen en beroepen. Oplossingen vinden voor ingewikkelde vraagstukken vraagt immers om een flinke dosis creativiteit.

De academie is de plek bij uitstek waar deze creativiteit kan groeien en bloeien. Kom dus mee stoom afblazen op zaterdag 15 februari in de Herentalse academies.

Van 10 tot 18 uur bent u welkom in de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst (Markgravenstraat 89). U ziet de verschillende ateliers in actie en kunt deelnemen aan tal van workshops. Geniet van een hapje en een drankje rond een stomende papieroven of in het academiecafé.

De Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans (Hikstraat 28) zet de deuren open van 10 tot 19 uur. Ook hier kunt u deelnemen aan verschillende workshops. U vindt alle informatie en een inschrijvingsformulier op www.herentals.be/academie.

Gidsen 2e Kempen opent vernieuwde lokaal

Gidsen 2e Kempen organiseert op zaterdag 15 februari d'Oopening van het vernieuwde lokaal aan Kleerroos. Het feest start om 16 uur met een receptie. Vanaf 18 uur kunt u iets eten en drinken aan democratische prijzen. Na een gratis optreden van Farce Fatale, wordt er tot 3 uur 's nachts verder gefuifd binnen in de nieuwe lokalen.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto