Nieuwe vacatures bij de stad

Het stadsbestuur heeft nieuwe vacatures. We zijn op zoek naar een diensthoofd voor de technische dienst, een expert participatie, een expert cultureel erfgoed en we leggen een wervingsreserve aan voor arbeiders groen.

Meer bijzonderheden over de functies, de aanwervingsvoorwaarden en de selectieprocedures vindt u op www.herentals.be/vacatures.

Parkeerverbod tijdens reiniging rioolputjes

In maart reinigt een firma de rioolputjes. Voor dat werk moet de veegwagen bij de kolken kunnen komen. Daarom geldt in sommige straten een parkeerverbod. Zodra de werkzaamheden in een straat achter de rug zijn, heft het stadsbestuur het parkeerverbod op. U vindt de planning op www.herentals.be/wegen-en-verkeer.

In straten waar de kolken meestal vrij zijn, gebeurt het reinigen zonder parkeerverbod.

Binnengebied Schaliken maakt kans op Prijs Publieke Ruimte! Stemt u mee?

Het binnengebied van 't Schaliken is genomineerd voor de Prijs Publieke Ruimte 2020. De heraanleg van het binnengebied komt tegemoet aan de uitdagingen van de 21ste eeuw: het opfrissen van het historische stadspark, het inpassen van een nieuw skatepark, het verbeteren van de wandelas van 't Loopke en het aanleggen van een parkeerterrein.

Tegelijkertijd werd de geschiedenis van het gebied op een hedendaagse manier weer op de voorgrond gebracht.

Het Infopunt Publieke Ruimte reikt de Prijs Publieke Ruimte elk jaar uit aan de best ingerichte openbare ruimte van Vlaanderen. Kwaliteit en duurzaamheid staan hierbij centraal. Wilt u Herentals helpen om de publieksprijs in de wacht te slepen?

Breng uw stem uit via www.congrespubliekeruimte.info/publieksprijs. Stemmen kan tot 16 maart om 12 uur.

Wat vindt u van Herentals? Doe mee aan de enquête!

Voelt u zich veilig in Herentals? Vindt u dat Herentals een gevarieerd winkelaanbod heeft? Wordt u voldoende geïnformeerd over de evenementen? In het kader van een stageonderzoek organiseert stad Herentals een bevraging over thema's zoals de historische kern, het groen en de vrijetijdsdiensten.

Wilt u daarbij helpen? Neem deel aan de enquête en geef uw mening via www.herentals.be/imago. De enquête loopt van 19 februari tot en met 27 maart om 12 uur. Het invullen van de enquête kost slechts enkele minuten tijd.

Spoorwegovergang Belgiëlaan afgesloten van 28 februari tot 1 maart

Van vrijdag 28 februari om 22 uur tot zondag 1 maart om 6 uur voert Infrabel werkzaamheden uit aan de spoorwegovergang op de Belgiëlaan. De spoorwegovergang is tijdens deze periode afgesloten voor het verkeer. Er loopt een omleiding via de Fraikinstraat, Nederrij en Olympiadelaan.

Dunningswerk in bossen aan Heistraat

De stad laat dit jaar een dunningskap uitvoeren in het bos aan de Heistraat. De bomen worden geveld en afgevoerd met zware machines. Dit zorgt voor tijdelijke overlast en vervuiling van de toegangswegen.

Na de werkzaamheden brengt de aannemer de boswegen en de toegangswegen terug in goede staat. Tijdens de uitgebreide schoontijd van 1 april tot 15 september ligt het werk stil.

Het dunningswerk maakt deel uit van het bosbeheerplan voor de openbare bossen op de Kempense Heuvelrug dat Herentals en Kasterlee in 2007 hebben opgemaakt. Door de dunningskap krijgt de bosbodem meer licht en kan het bos natuurlijk verjongen met inheemse soorten.

Herentalse Helden

De voorbije weken ging het stadsbestuur op zoek naar echte Herentalse Helden. Verschillende Herentalsenaren en Herentalse verenigingen toonden aan dat ze op hun terrein meetellen op lokaal, nationaal en zelfs internationaal niveau.

Deze Helden zetten met hun prestaties Herentals in 2019 op de kaart. Maar welke Helden staken er nu eigenlijk echt bovenuit? Het stadsbestuur roept u op om te stemmen op uw favoriete Held. U kunt uw stem uitbrengen via het formulier op www.herentals.be/herentalse-helden.

Op donderdag 12 maart om 19 uur worden alle 33 Herentalse Helden en 17 Herentalse Helden-teams in de bloemetjes gezet in zaal 't Hof. Tijdens die avond maken we ook bekend welke Herentalsenaren volgens u de sterkste prestatie leverden in 2019. Stemmen maar!

Infosessies reanimatie en cursus EHBO

Om mensen met een hartstilstand te redden, moet u snel kunnen reageren. Daarom willen de stad en het Rode Kruis zo veel mogelijk inwoners laten kennismaken met reanimatie en het gebruik van de defibrillator. U kunt een infosessie volgen op dinsdag 17, 24 of 31 maart, van 19 tot 22 uur. Op donderdag 12 en 26 maart zijn er ook namiddagsessies van 13.30 uur tot 16.30 uur

De infosessies vinden plaats in het Rode Kruislokaal (Schoolstraat 46). Wilt u graag een sessie volgen, schrijf u dan in via www.herentals.be/hartveilig of bij het Rode Kruis (gsm 0470-64 31 22).

Week van de Keigezonde Kempen

Van 1 tot 7 maart staat de Week van de Keigezonde Kempen op de kalender. De actieweek mikt ook dit jaar op gezinnen met kinderen tot 12 jaar. De gezondheids- en welzijnspartners uit de Kempen hebben een goed gevuld programma samengesteld met activiteiten voor een gezond(er) gezinsleven.

Zo kunt u samen met uw kinderen of kleinkinderen deelnemen aan een zwerfvuilactie in Herentals of Noorderwijk. Ouders met een baby of peuter zijn welkom op de actieve Speelbabbel in de turnzaal van De Vossenberg. En in het wijkgezondheidscentrum in de Nonnenstraat kunt u gezonde knutselwerkjes maken met fruit. Surf naar www.gezondekempen.be voor meer informatie en een volledig overzicht van de activiteiten

Nieuwe bevolkingscijfers gekend

In 2019 groeide de bevolking in Herentals aan met 119 inwoners. Hiermee komt het totale aantal inwoners op 28.267. Daarvan wonen er 20.942 mensen in Herentals, 5.164 in Noorderwijk en 2.161 in Morkhoven. In totaal wonen er 1.915 niet-Belgen in Herentals. Dat bedraagt 6,77 procent van de totale bevolking. Het stadsbestuur wenst alle nieuwe inwoners een aangenaam verblijf in onze stad.

Wilt u meer weten over de bevolkingscijfers? Neem een kijkje op www.herentals.be/feiten-en-cijfers.