Stad geeft het vroegere Convent op het Begijnhof in erfpacht

De stad geeft opnieuw een woning op het Begijnhof in erfpacht. Het gaat om de woning met huisnummer 17, waar vroeger dienstencentrum 't Convent gevestigd was. Dit pand kan als woning dienen, maar er zijn ook andere functies mogelijk. Zo kunt u er bijvoorbeeld een horecazaak inrichten of een kleine winkel, een tentoonstellingsruimte, een kunstatelier, een fotostudio, ...

De erfpacht wordt tijdens een openbare zitting toegewezen aan de hoogste bieder. De zitting vindt plaats op maandag 27 april om 18 uur in de raadzaal van het administratief centrum (Augustijnenlaan 30).

Op www.herentals.be/begijnhof17 vindt u meer informatie over de woning en de voorwaarden van de erfpacht. U kunt de woning vrij bezichtigen op zaterdag 4 april tussen 10 uur en 13 uur. Het is ook mogelijk om de woning te bezichtigen op weekdagen tussen 9 en 16 uur. Daarvoor maakt u een afspraak met de dienst patrimonium (tel. 014-28 50 50, patrimonium@herentals.be).

Fakkeltocht voor Levensloop Neteland start in Herentals

De Levensloop Neteland vindt dit jaar op 18 en 19 april plaats in Olen. Het is een sponsortocht waarbij teams geld inzamelen voor de strijd tegen kanker. Om de Levensloop onder de aandacht te brengen, trekt er een fakkeltocht door verschillende gemeenten in de regio.

De fakkeltocht start op maandag 13 april om 18 uur op de Grote Markt in Herentals. Van daaruit trekt de tocht in verschillende etappes door Vorselaar, Herenthout, Booischot en Nijlen tot in Olen. Wilt u meer weten over de Levensloop? U vindt alle informatie op www.levensloop.be.

Aangepaste verkeerssituatie tijdens dans- en turnshow Corpus Sanum

Op zondag 29 maart vindt de jaarlijkse dans- en turnshow van Corpus Sanum plaats in het sportcentrum van Sport Vlaanderen aan de Vorselaarsebaan.

Om de vele bezoekers op te vangen, geldt er een aangepaste parkeerregeling op de Vorselaarsebaan. Wanneer de parkeerterreinen aan Sport Vlaanderen en aan het Netepark volzet zijn, mag er dwars geparkeerd worden op de berm tussen de Bornstraat en het rondpunt aan de sporthal. Van aan het rondpunt tot aan de Heikenstraat geldt een parkeerverbod. De organisatoren zorgen voor parkeerwachters die het verkeer in goede banen leiden.

Foto A. Leys / Nnieuws.