Gratis psychologische ondersteuning door Eerstelijnszone Middenkempen

De nood aan psychologische ondersteuning naar aanleiding van de huidige crisis wordt steeds hoger. Eerstelijnszone Middenkempen wil daarom gericht inzetten op zorg- en ondersteuningsnoden die voortkomen uit deze coronacrisis.

Zit u met lastige gedachten of gevoelens? U kunt elke werkdag tussen 9 en 17 uur het gratis nummer van de Eerstelijnszone Middenkempen bellen: 0800 35 246.

De telefoon wordt beantwoord door een calltaker die luistert, ook andere hulpvragen kan detecteren en een afspraak maakt bij de psycholoog. De psycholoog neemt contact met u op om kortdurende hulp te verlenen. Als u een langdurig traject nodig hebt, zoekt de psycholoog naar een geschikt aanbod.

Eerstelijnszone Middenkempen biedt geïntegreerde lokale zorg en dienstverlening voor inwoners van Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Kasterlee, Lille, Olen en Vorselaar.

Bosgroep Zuiderkempen legt natuurbeheerplan Den Aert ter inzage

Bosgroep Zuiderkempen vzw heeft een natuurbeheerplan type 2 en een toegankelijkheidsregeling opgesteld voor de bospercelen in het bosgebied Den Aert (Noorderwijk). Doel is te komen tot meer gevarieerde, weerbare bossen die opengesteld worden.

De ontwerpen van het natuurbeheerplan en de toegankelijkheidsregeling liggen van 4 mei tot 2 juni ter inzage in Kamp C (Britselaan 20/C in Westerlo).

Gedurende deze periode kunt u opmerkingen en bezwaren indienen bij het Agentschap voor Natuur en Bos, ter attentie van Tim Audenaert (Lange Kievitstraat 111/113 bus 63, 2018 Antwerpen, tim.audenaert@vlaanderen.be).

Hoe gezond is het verkeer in uw straat?

De Ringland Academie lanceert de derde editie van Straatvinken. Meedoen kan op een heel eenvoudige manier. Vink op donderdag 14 mei aan hoeveel voetgangers, fietsers en andere voertuigen er door uw straat passeren. Tel één uurtje, van 17 tot 18 uur. Wetenschappers van de Universiteit Antwerpen en HIVA - KU Leuven berekenen jaar na jaar of uw straat op de goede weg is.

Doet uw straat al mee? Check het op straatvinken.be en schrijf u meteen in!

Maak uw dak warmer en groener met de groepsaankoop

Is uw dak nog niet geïsoleerd? Sluit u dan snel aan bij de groepsaankoop dakisolatie van IOK. De prijzen en voorwaarden zijn nog geldig tot 30 juni. Bovendien wordt de groepsaankoop dakisolatie gecombineerd met een groepsaankoop groendaken.

Groendaken hebben tal van voordelen: ze bufferen het regenwater op het dak, zorgen voor verkoeling tijdens warme zomerdagen, zetten CO2 om in zuurstof en halen fijn stof uit de lucht. En een groen dak oogt natuurlijk ook gewoon mooier.

U vindt alle informatie op www.iok.be/dakisolatie of www.iok.be/groendak. Wilt u deelnemen? Neem dan rechtstreeks contact op met een van de gekozen firma's. De firma komt bij u langs en bezorgt u een persoonlijke offerte.

Nog niet overtuigd? De stad heeft een subsidie voor groendaken, waarmee u tot 31 euro per vierkante meter terugbetaald kunt krijgen. Kijk snel op www.herentals.be/groendaken.

Hinder voor wandelaars aan spoorwegbrug Hellekens richting Olensbroek

Sinds vorige week voert de provincie Antwerpen werkzaamheden uit aan de spoorwegbrug aan de Hellekens richting Olensbroek. Tot eind juni is er hinder tussen de wandelknooppunten 36 (westzijde spoor, kant Herentals-centrum) en 33 (oostzijde spoor, kant Olensbroek).

Tijdens de week volgen wandelaars een omleiding via de wandelknooppunten 36-34-57 van west naar oost en via de wandelknooppunten 33-46-32 van oost naar west. Tijdens het weekend zorgt de aannemer ervoor dat wandelaars wel doorkunnen.

De werkzaamheden kaderen in de aanleg van de fietsostrade Herentals-Balen (F105).

Busvervoer vat opnieuw aan

Vanaf maandag 4 mei rijden de bussen opnieuw volgens de uren van schooldagen. Zo wil De Lijn extra aanbod creëren voor kinderen die naar de opvang in de scholen moeten. Door extra bussen aan te bieden, zorgt De Lijn voor een veilige afstand tussen de reizigers. Een mondmasker is vanaf 4 mei verplicht op de bus en de trein.