U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
26.05.2020 - 12.47u
Door: Herman Gezelle

Stadsloket start dienstverlening opnieuw op

De stad start de dienstverlening van het stadsloket stilaan opnieuw op. Sinds maandag 25 mei kunt u voor verschillende producten opnieuw een afspraak maken. Dat kan online via www.herentals.be/afspraak of telefonisch via het nummer 014-28 50 50.

U kunt nog niet voor alle producten langskomen. Sommige dienstverlening, zoals de aanvraag van een adreswijziging, een bewonerskaart of een parkeerverbod blijft voorlopig enkel mogelijk via het e-loket of via de telefoon.

Verder werkt het onthaal nog steeds op afspraak. U kunt een afspraak maken voor het afhalen van een identiteitskaart, kids-id, paspoort, rijbewijs, pin- en pukcodes en gft-zakken. Ook de adreswijziging op uw identiteitskaart (na controle door de wijkagent) gebeurt enkel na afspraak.

Komt u ter plaatse, houd dan rekening met de veiligheidsmaatregelen: ontsmet uw handen, volg de pijlen en houd 1,5 meter afstand. Wij raden u ook aan om een mondmasker te dragen.  Onze medewerkers respecteren de maatregelen ook en worden beschermd door plexiglas schermen.

Vrijdagmarkt opent op 29 mei

De heropstart van de zondagmarkt is het afgelopen weekend vlot verlopen. Vanaf vrijdag 29 mei kunt u ook opnieuw op de vrijdagmarkt terecht. Die zal er wel anders uitzien dan normaal.

De markt vindt plaats op de Augustijnenlaan, tussen het Hofkwartier en de inrit van Delhaize, en dit aan beide kanten van de baan. Op die manier kunnen marktbezoekers een lus maken en hoeven ze elkaar niet te kruisen. Er is ook voldoende ruimte om de kramen met de nodige afstand van elkaar te plaatsen. Zo kan iedereen veilig komen markten in Herentals.

Omdat er maximum 50 kramen op de markt mogen staan, zullen de marktkramers elke week afwisselen. Zo kunnen er zo veel mogelijk marktkramers opnieuw aan de slag. Deze oplossing kwam uit de bus na overleg met de marktkramers zelf.

De stad zorgt er wel voor dat elk type kraam elke week vertegenwoordigd is. U kunt dus elke week op de markt terecht voor brood, vis, kleding, ... De stad zorgt voor plannetjes met een overzicht van de kramen. De plannetjes komen op de website en worden ook op de markt zelf uitgedeeld.

'We vragen u om tijdens het marktbezoek een veilige afstand te houden tussen bezoekers onderling en met de marktkramers, en om de juiste wandelrichting te volgen. Deze is aangegeven op de grond.

We vragen u ook alleen te komen winkelen en thuis te blijven als u ziek bent.

Om alles vlot te laten verlopen, geldt er een aangepast verkeersreglement op vrijdag: van 6 tot 14 uur is er geen verkeer mogelijk op de Augustijnenlaan (tussen het Hofkwartier en de inrit van Delhaize) en dit in beide rijrichtingen. Er geldt ook een parkeerverbod.

Week van de Bij: maak van alle tuinen één groot bijenlandschap

De 7e editie van de Week van de Bij loopt van zondag 31 mei tot zondag 7 juni. Bijen vervullen een uiterst belangrijke rol als bestuiver van landbouwgewassen, fruitteelten en wilde planten.

Dankzij hen kunnen we genieten van kersen, appelen, paprika's, courgettes en nog zoveel meer. Maar bijen hebben het steeds moeilijker om te overleven. Daarom roepen Dominique Persoons en Britt Van Marsenille, peter en meter van de Week van de Bij, iedereen op om samen te blijven zorgen voor onze bijen.

Ook u kunt uw steentje bijdragen door bomen en struiken in uw tuin te planten, planten te kweken op uw balkon of een geveltuin of groendak aan te leggen. Wilt u tips om zelf aan de slag te gaan? Neem dan zeker een kijkje op www.weekvandebij.be of haal een exemplaar van De Bijenkrant in de bibliotheek of bij het stadsloket. U kunt De Bijenkrant ook aanvragen via info@herentals.be.

Wilt u andere mensen inspireren? Plaats uw foto's op sociale media met #weekvandebij en #herentals.'

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto