U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
09.06.2020 - 17.42u
Door: Mark Jaspers

Recyclagepark terug open op zaterdag

Sinds deze week is het recyclagepark terug open op de gewone openingsuren, dus ook op zaterdag. Wegens de coronamaatregelen golden er aangepaste openingsuren waardoor u er tijdelijk enkel op weekdagen terecht kon.

Let op: u moet nog steeds een afspraak maken.

Dat kan via www.herentals.be/recyclagepark of tel. 014-28 50 50.

De duurtijd van een afspraak is 10 minuten, maar als u meer tijd nodig hebt om uw afval uit te laden, mag u ook langer blijven.

Het is dus niet nodig om meerdere afspraken na elkaar te boeken. U mag wel meerdere keren per dag komen, maar dan moet u telkens een nieuwe afspraak maken.

U kunt voorlopig nog geen asbest, eterniet en materiaal voor de kringloopwinkel binnenbrengen.

Herenthoutseweg onderbroken tijdens verplaatsing brug

Enkele maanden geleden startten de werkzaamheden aan de brug over het Albertkanaal aan de Herenthoutseweg. Op 24 juni belandt het project in een nieuwe fase.

Tijdens deze fase verschuift de aannemer de bestaande brug een stukje in de richting van de Aarschotseweg en wordt er een tijdelijk weg aangelegd naar de verschoven brug. Op die manier kan al het verkeer gebruik blijven maken van de oude brug terwijl de nieuwe brug wordt opgebouwd.

Om dit mogelijk te maken is de Herenthoutseweg tijdelijk onderbroken:

· Van 24 juni tot 9 juli voor gemotoriseerd verkeer

· Van 24 juni tot 2 juli voor fietsers en voetgangers

Het gemotoriseerde verkeer volgt een omleiding via de nabijgelegen gewest- en autosnelwegen. Fietsers kunnen een omleiding volgen via de jaagpaden en de Aarschotseweg.

Voor de omleiding en tijdelijke haltes van het openbaar vervoer verwijzen we u graag door naar de website van De Lijn (www.delijn.be). Voor meer informatie over de werkzaamheden kunt u terecht op www.vlaamsewaterweg.be/brug-herenthout.

Snelheidsremmers in Meidoornlaan en Kastanjelaan

In de woonwijk De Molekens geldt, net zoals in andere woonwijken, een snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur. Veel automobilisten houden zich echter niet aan deze maximumsnelheid.

Na overleg met de politie, besliste het stadsbestuur om dit probleem aan te pakken door snelheidsremmers te plaatsen in de Meidoornlaan en de Kastanjelaan (tussen Meidoornlaan en Acacialaan).

De snelheidsremmers worden zo geplaatst dat automobilisten hun snelheid moeten aanpassen en voorrang moeten verlenen aan tegemoetkomend verkeer. Fietsers kunnen gewoon doorrijden zonder hun snelheid aan te passen.

De snelheidsremmers worden deze week geplaatst. Het gaat om een proefopstelling die de stad later met de buurtbewoners zal evalueren.

Provincie Antwerpen plaatst fietsbrug over Kleine Nete

De realisatie van de fietsostrade Herentals-Balen (F105) vordert goed. Op vrijdag 12 juni plaatst de aannemer een fietsersbrug over de Kleine Nete, naast de spoorwegbrug aan de Hellekens richting Olensbroek.

Tijdens het hijsen van het brugdek wordt het kajakverkeer een half uur tegengehouden. Volgens de planning is dit tussen 10 en 12 uur.

De werfzone blijft nog tot het einde van de werkzaamheden (begin bouwverlof) afgesloten. Wandelaars volgen een kort omleiding via een tijdelijk bruggetje en de reeds aanwezige tunnel aan Koulaak.

Plant u een uitzonderlijk project? Vraag een projectsubsidie aan!

Het stadsbestuur ondersteunt uitzonderlijke en unieke projecten in Herentals. Plant u als burger of als Herentalse vereniging of groep een project?

Wilt u inzetten op gemeenschapsvorming, vernieuwing, samenwerking, laagdrempeligheid, duurzaamheid, toegankelijkheid en een inclusief beleid? Vindt dit project (deels) plaats in Herentals?

Dan kunt u een projectsubsidie aanvragen via www.herentals.be/projectsubsidie. Daar vindt u ook het volledige beoordelingskader en enkele voorbeelden ter inspiratie. U kunt dit jaar nog een aanvraag indien tot 1 september. Latere aanvragen worden volgend jaar behandeld.

Stad zoekt mee naar oplossingen voor Herentalse verenigingen

De hele samenleving voelt de impact van het coronavirus. Zo ervaren ook de Herentalse verenigingen ongetwijfeld de gevolgen van de maatregelen die moesten genomen worden. Het stadsbestuur wil de verenigingen nu graag helpen bij de heropstart.

Om de impact in kaart te brengen stelde de stad een vragenlijst op. We vragen aan alle Herentalse verenigingen om deze in te vullen op www.herentals.be/verenigingen-impact-corona.

imageMeer nieuws

HYC met Team 'Girls' on ice

HYC met Team 'Girls' on ice
Herentals | Kempen regio | Nationaal | Vlaanderen 20.09.2020 - 13.17u

PM-International opent Belgische dochteronderneming in Arendonk

PM-International opent Belgische dochteronderneming in Arendonk
Kempen regio | Vlaanderen 20.09.2020 - 13.12u

Coronacijfers: grens van 100.000 besmettingen is overschreden

Coronacijfers: grens van 100.000 besmettingen is overschreden
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 20.09.2020 - 09.44u

Nationale en provinciale voetbalwedstrijden zaterdag

Nationale en provinciale voetbalwedstrijden zaterdag
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 19.09.2020 - 22.59u

Markante expositie De Kunstkamer @Art Center Hugo Voeten

Markante expositie De Kunstkamer @Art Center Hugo Voeten
Geel | Herentals | Kempen regio | Mol | Vlaanderen 19.09.2020 - 19.02u

Kon. Vlimmeren Sport - VC Herentals : 'Herpakken na opdoffer'

Kon. Vlimmeren Sport - VC Herentals : 'Herpakken na opdoffer'
Herentals | Kempen regio 19.09.2020 - 18.24u

Pogacar rijdt Roglic nog uit het geel in klimtijdrit, Wout van Aert knap 4e

Internationaal | Kempen regio 19.09.2020 - 18.23u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto