Nieuwe vacatures bij de stad

Het stadsbestuur heeft nieuwe vacatures. We zijn op zoek naar een diensthoofd technische dienst, een expert toerisme, een arbeider wegen en een schrijnwerker. Meer bijzonderheden over de verschillende functies, de aanwervingsvoorwaarden en de selectieprocedures vindt u op www.herentals.be/vacatures.

De speeltuin van het Netepark is open

Sinds vrijdag 12 juni is de speeltuin van recreatiedomein het Netepark weer open voor het publiek. De speeltuin opent op weekdagen om 8 uur en tijdens het weekend om 9.30 uur.

De speeltuin wordt in drie zones verdeeld. Per zone geldt een maximum van twintig spelende kinderen. Indien alle zones volzet zijn, wordt u gevraagd op een later ogenblik terug te komen. Toezichthoudende volwassenen mogen de zitbanken rond de speeltuin gebruiken, maar dienen steeds anderhalve meter afstand van elkaar te bewaren.

Het BMX-parcours, de trampolines, de minigolf en de zwembaden blijven voorlopig gesloten voor het grote publiek.

Mobiele Lijnwinkel opnieuw op de vrijdagmarkt

De mobiele Lijnwinkel staat vanaf 12 juni terug op de wekelijkse vrijdagmarkt, zij het op een andere locatie. Zolang de vrijdagmarkt doorgaat onder de huidige corona-maatregelen staat de mobiele Lijnwinkel in de Augustijnenlaan op de parkeervakken net voorbij de inrit van de Delhaize richting de Koppelandstraat.

Openbaar computerlokaal 't Peeseeke gaat open

Op dinsdag 16 juni gaan de deuren van openbaar computerlokaal 't Peeseeke opnieuw open. U kunt er gratis gebruik maken van de computers en vragen stellen aan de vrijwilligers over uw eigen computer, tablet of gsm. Uiteraard gelden hier ook de gekende veiligheidsmaatregelen.

Neem steeds een mondmasker mee wanneer u naar 't Peeseeke komt. Als het niet lukt om 1,5 meter afstand te houden van de vrijwilligers en de andere bezoekers, zet u het mondmasker op.

't Peeseeke is open op dinsdag, woensdag en donderdag van 13 tot 16 uur en op vrijdag van 10 tot 12 uur. Voorlopig gaan er geen cursussen door.

Schrijf uw kind in voor het nieuwe schooljaar

Gaat uw kind in september naar een nieuwe school? U hoeft niet langer te wachten met inschrijven. De scholen staan opnieuw klaar om u verder te helpen. U vindt de contactgegevens van alle Herentalse scholen via www.herentals.be/onderwijs.

Speelstraten in juli en augustus

Het college van burgemeester en schepenen verleent toestemming aan de bewoners van 15 straten om tijdens de zomervakantie een speelstraat te organiseren in hun straat.

De kinderen kunnen er tussen 12 en 21 uur veilig spelen. De stad levert dranghekken die de buurtbewoners zelf plaatsen en wegnemen. In de meeste straten worden de dranghekken zo geplaatst dat plaatselijk verkeer er met lage snelheid langs kan rijden.

Zes straten worden doodlopend gemaakt en zijn enkel toegankelijk voor plaatselijk verkeer. U vindt een volledig overzicht van de speelstraten op www.herentals.be/speelstraten.

Vlaamse muziek op 11 juli

Op zaterdag 11 juli vieren we de Vlaamse Feestdag met een optreden van De Nootoplossing. Om 16 uur speelt deze lokale band originele en bekende meezingers uit het Nederlandstalige hitarchief van de voorbije jaren. Allemaal muziek die u wellicht zonder moeite kunt meebrullen. Een beperkt aantal mensen kan het optreden gratis bijwonen op het buitenplein van 't Schaliken. Wilt u er graag bij zijn? Reserveer dan snel een plaatsje via het cultuurcentrum (tel. 014-21 90 88, www.schaliken.be). Een ticket kost 4,50 euro (twee drankjes of één wijn, cava of zwaar bier inbegrepen).

Hebt u geen ticket kunnen bemachtigen? Niet getreurd. Magic Radio Herentals zendt het optreden live uit op www.magicradio.be en via de luidsprekers in de Zandstraat. U kunt het optreden ook live volgen op de Facebookpagina van 't Schaliken. Via die Facebookpagina kunt u ook stemmen op uw favoriete liedjes.

Stuur ons uw mooiste plekje in Herentals

De laatste weken heeft u ongetwijfeld op een van uw wandel- of fietstochten de mooie natuur in onze eigen stad voor het eerst ontdekt of bent u er opnieuw van gaan genieten.

Op wandel langs kronkelpaadjes door onze bossen en prachtige natuurgebieden of fietsen op den buiten, het deed u meer dan goed. Tijdens deze tochten nam u zeker ook foto's om uw ontdekkingen met familie en vrienden te delen.

Laat nu iedereen van deze mooie plekken genieten. Stuur ons de locatie en ook een foto van uw mooiste plekje in Herentals.'