U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
01.07.2020 - 09.05u
Door: Herman Gezelle

Zwembaden van het Netepark open vanaf 1 juli

Vanaf woensdag 1 juli openen de zwembaden van het Netepark. Dit gebeurt onder strikte coronavoorwaarden.

Er mogen maximaal 1.500 bezoekers per dag het recreatiedomein bezoeken, met een maximum van 250 bezoekers op hetzelfde moment in de zwembaden. Op drukke dagen raden we aan om uw ticket online te reserveren via www.herentals.be/netepark/reservatie. Inwoners uit Herentals kunnen drie dagen vooraf een ticket reserveren, inwoners uit de regio Neteland, Nijlen, Kasterlee en Lille twee dagen vooraf.

Voor inwoners van andere gemeenten kan dit één dag vooraf. Op drukke dagen is er een doorschuifsysteem in de zwembaden zodat iedereen die reserveerde een frisse duik kan nemen.

Het wedstrijdbad is voorbehouden voor abonnement- en baantjeszwemmers. De huidige tarieven blijven behouden en een ticket geeft u toegang voor een hele dag. Inwoners van Herentals krijgen gratis toegang tot de speeltuin.

Het recreatiedomein is tijdens de zomervakantie open van 9 tot 20 uur. De zwembaden openen vanaf 10 uur. Reserveren kan via www.herentals.be/netepark/reservatie of tel. 014-85 97 10. Houd bij uw bezoek anderhalve meter afstand en was regelmatig uw handen. Blijf thuis als u ziek bent.

Dankzij het prima werk van onze stadsdiensten, hoeven we in september ook niet te sluiten voor onderhoud.

Haal uw mondmasker af bij de dienst toerisme

Hebt u nog geen mondmasker aangevraagd bij de stad? Dan kunt u vanaf vandaag terecht bij de dienst toerisme (Grote Markt 35). Op vertoon van uw identiteitskaart, ontvangt u één mondmasker per gezinslid ouder dan 12 jaar (geboortejaar 2008 of vroeger).

Ook de federale overheid biedt gratis mondmaskers aan. Die kunt u afhalen bij uw apotheker.

Elke vrijdag en zaterdag autovrij winkelen in de Zandstraat

In juli en augustus kunt u elke vrijdag en zaterdag van 9 tot 18 uur autovrij wandelen en winkelen in de Zandstraat. Er is geen autoverkeer toegestaan tussen de Grote Markt en de Zandpoort.

De doorgang van de Collegestraat naar de Nieuwstraat blijft behouden om de verbinding van het openbaar vervoer met het station te verzekeren. Fietsers en voetgangers kunnen altijd door.

Samen met de zomerterrassen op de Grote Markt en in de Kerkstraat, zorgt de winkelwandelstraat voor meer beleving in het stadscentrum. Deze staan er door de week na 17 uur en in het weekend doorlopend.

Fietsers en voetgangers kunnen altijd door en het parkeerterrein in de Kerkstraat blijft ook steeds bereikbaar, met plaatsen voor mensen met een handicap. Kom dus zeker langs en geniet van een leuke winkeluitstap en een gezellig terrasje.

Om de winkelwandelstraat te evalueren, houdt de stad begin september een enquête onder de bewoners, handelaars en bezoekers van de Zandstraat. De resultaten van deze bevraging bespreken we nadien met alle betrokkenen.

Zomerscholen in Herentals

Leerachterstand bijspijkeren en plezier maken zoals op het speelplein? Het kan ook in Herentals. Lagere schoolkinderen kunnen van 3 tot 14 augustus terecht op de zomerschool in basisschool De Wegwijzer en van 10 tot 21 augustus in basisschool De Vesten.

Ook kinderen die normaal naar een andere school gaan, zijn hier welkom. Deelnemen is gratis. U kunt uw kind inschrijven via www.herentals.be/zomerschool. Eens u bevestigd hebt, verwachten we wel dat uw kind elke dag aanwezig is.

Voor de jongeren van het middelbaar werkt de stad samen met Campus De Vesten. Geëngageerde leerkrachten geven tijdens de laatste weken van augustus enkele voormiddagen les in hun vakgebied. U vindt het programma binnenkort op de website. Ontspannen na een voormiddag bijleren? De tieners kunnen deze zomerlessen combineren met een deelname aan de tienerwerking Tieners@kleerroos.

Vernieuwing van asfaltwegen

Tot vrijdag 10 juli laat de stad verschillende asfaltwegen herstellen. Het gaat om delen van de Olympiadelaan (29 en 30 juni), Ekelstraat (1 en 2 juli), Watervoort (3 juli), Herenthoutseweg (6 en 7 juli), Wijngaard (8 juli), Zavelbosstraat (9 juli) en Kerkstraat (10 juli).

De aannemer start telkens om 7 uur 's ochtends en doet er alles aan om de hinder tot een minimum te beperken. Het verkeer moet telkens een korte omleiding volgen. Enkel tijdens de werkzaamheden aan de rotonde op de Olympiadelaan geldt er een langere omleiding via de Poederleeseweg en de Nederrij. Voor meer informatie kunt u terecht op www.herentals.be/wegen-en-verkeer.

WZC Sint-Anna zoekt pedicure en kapper

Woonzorgcentrum Sint-Anna is op zoek naar een pedicure en een kapper op zelfstandige basis. Solliciteren kan tot vrijdag 10 juli. Voor meer informatie over deze vacatures kunt u terecht op www.herentals.be/vacatures.

Vrijdagmarkt vanaf 3 juli op nieuwe locatie

Vanaf vrijdag 3 juli staat de volledige vrijdagmarkt weer elke week in het stadscentrum. Met ruim 130 vaste kramen, is en blijft de Herentalse markt een van de grootste markten van de Kempen.

De opstelling is iets anders dan vroeger. De kramen die op de zuidkant van de Grote Markt stonden, vindt u voortaan op de Augustijnenlaan. Op die manier heeft de vrijdagmarkt minder hinder van de vele activiteiten die op de Grote Markt plaatsvinden.

Zo kunnen de marktkramers steeds hun vaste stek behouden, wat natuurlijk voor de klanten heel wat eenvoudiger is. De nieuwe indeling van de vrijdagmarkt kwam tot stand na een intensief traject van participatie met de betrokken marktkramers en het marktcomité.

Zolang de coronamaatregelen van kracht zijn, volgt u op de markt de aangegeven richting via de Grote Markt (kant Delhaize), het Hofkwartier en de Augustijnenlaan. 'Wij vragen u ook om de voorschriften rond hygiëne (handen ontsmetten bij aankomst) en afstand houden na te leven.'

Geniet van de luisterverhalen van De Verhalenweverij

Zin in een mooi of grappig verhaal? Deze zomer fietsen de vertellers van De Verhalenweverij door Herentals, Noorderwijk en Morkhoven. Zij brengen prenten mee en vertellen verhalen op kindermaat.

Van maandag 6 juli tot zaterdag 29 augustus kunt u samen met uw kinderen op verschillende plaatsen komen luisteren. U vindt het overzicht op www.herentals.be/luisterverhalen. De toegang is gratis en reserveren is niet nodig. We zorgen ervoor dat u op een veilige afstand van elkaar kunt zitten. De vertellingen vinden plaats in openlucht, houd dus rekening met het weer en zorg voor bescherming tegen de zon.

Als het regent, wordt er niet verteld.

imageMeer nieuws

Op zoek naar namen voor Lilse trage wegen

Kempen regio | Lille | Neteland 11.06.2021 - 16.50u

Tijs Vanneste op Gladiolen Oogst

Tijs Vanneste op Gladiolen Oogst
Kempen regio | Neteland | Olen | Vlaanderen 11.06.2021 - 16.37u

BOIC breidt selectie voor Tokio uit: Wout van Aert en Evenepoel zijn erbij

Internationaal | Kempen regio | Vlaanderen 11.06.2021 - 16.27u

Herentalse Wetstraatjournalist Guy Tegenbos bij 'Het gesprek' op Vlaamsparlement.tv

Herentalse Wetstraatjournalist Guy Tegenbos bij 'Het gesprek' op Vlaamsparlement.tv
Herentals | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 11.06.2021 - 14.24u

Digitale cadeaubonnen met EK-spel

Digitale cadeaubonnen met EK-spel
Herentals 11.06.2021 - 14.04u

Herentalse start-up zoekt €125.000 via crowdlending

Herentalse start-up zoekt €125.000 via crowdlending
Herentals | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 11.06.2021 - 13.32u

Duivels geland in Rusland, zonder KDB en Witsel

Internationaal | Nationaal 11.06.2021 - 12.37u

Zonnige en zwoele dagen op komst: begin volgende week tot 30 graden

Zonnige en zwoele dagen op komst: begin volgende week tot 30 graden
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 11.06.2021 - 09.25u

Cursisten HIK plannen picknick en zwerfvuilactie

Cursisten HIK plannen picknick en zwerfvuilactie
Geel | Herentals | Kempen regio | Neteland 11.06.2021 - 08.18u

Exclusieve samenwerking Van Moer Logistics en Descroes in Brussel

Exclusieve samenwerking Van Moer Logistics en Descroes in Brussel
Internationaal | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 11.06.2021 - 07.58u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto