U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
09.07.2020 - 07.21u
Door: Mark Jaspers

Een evenement organiseren? Vergeet het COVID Event Risk Model niet

Wilt u dit jaar nog een evenement of een activiteit organiseren? Een buurtfeest, muziekevenement, markt, garageverkoop, wandeling of sportwedstrijd? Vergeet dan het COVID Event Risk Model niet in te vullen.
 
In Herentals moet u elke openbare activiteit aanvragen bij het stadsbestuur. Dat doet u via www.herentals.be/evenementenloket. Vanaf 1 juli bent u ook verplicht om de online evenementenmatrix (het zogenaamde COVID Event Risk Model) in te vullen.

Dat kan via www.covideventriskmodel.be. Uw activiteit krijgt dan een rood, oranje of groen label. Dat risico is afhankelijk van hygiënische maatregelen, sociale afstand en de doelgroep van uw activiteit.

Een rood label betekent dat uw activiteit een groot risico vormt voor de verspreiding van het virus. Bij een oranje label krijgt u het advies om extra maatregelen te nemen. Een groen label betekent dat uw activiteit voldoende COVID-veilig is.
 
U downloadt de resultaten in PDF en voegt deze toe aan het aanvraagformulier in het evenementenloket. Het stadsbestuur beslist op basis van de evenementenmatrix en uw aanvraag onder welke voorwaarden uw activiteit wel of niet mag doorgaan.

Verenigingen, scholen, horeca, ondernemers,... die een activiteit organiseren die niet tot hun dagelijkse behoort (quiz, eetdag, …), moeten deze procedure ook volgen.
 
Hebt u hier nog vragen over, het evenementenloket helpt u graag verder. U kunt ons bereiken via evenementen@herentals.be of tel. 014-21 21 86.

Mondmaskers vanaf 10 juli verplicht op vrijdag- en zondagmarkt

3.677 mensen bezochten de laatste Herentalse vrijdagmarkt – de eerste editie na de beperkte opstelling. Dat is 26 procent meer dan de week ervoor, toen de markt verplicht beperkt was tot 50 kramen. Op het piekmoment, om 10.45 uur, waren er 545 bezoekers tegelijk op de vrijdagmarkt aanwezig. Dat is nog niet de helft van het maximumpotentieel van 1.140 dat de federale overheid oplegt om voldoende afstand tussen bezoekers te kunnen bewaren.

Toch willen we ervoor zorgen dat zowel de marktkramers als de bezoekers, maximaal beschermd zijn. Daarom is het dragen van een mondmasker vanaf 10 juli voor iedereen verplicht op de vrijdag- en zondagmarkt.

Stad zoekt opdrachtnemer voor bouw en uitbating van nieuwe sporthal
 
Het stadsbestuur zoekt een opdrachtnemer voor de nieuwe sporthal in Noorderwijk en Morkhoven. Het project bestaat uit het oprichten van een klimaatneutrale basissporthal, zonder professionele cafetaria en met multifunctionele voorzieningen voor kleinschalige evenementen.

De opdrachtnemer staat in voor het ter beschikking stellen van een perceel, de bouw van de sporthal en het onderhoud ervan gedurende 35 jaar.
 
Ter voorbereiding van de opdracht stelde de stad een selectieleidraad op. Met de selectieleidraad nodigt het stadsbestuur geïnteresseerde partijen uit om een aanvraag tot deelneming voor deze opdracht in te dienen. De leidraad en verdere specifieke modaliteiten zijn terug te vinden via www.herentals.be/sporthal-noorderwijk-morkhoven.
 
U kunt uw kandidatuur indienen tot 18 september om 11 uur. Voor verdere vragen of inlichtingen kunt u terecht bij de projectverantwoordelijke van stad Herentals via het stadsloket (info@herentals.be, tel. 014-28 50 50).

Z(i)en in het Neteland

Van plan om deze zomer wat vaker op stap te gaan in eigen streek? Onze mooi groene regio Neteland heeft alle troeven om u een aangename vakantie dicht bij huis te bieden. De gemeenten Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen en Vorselaar bieden samen heel wat mogelijkheden voor ontspanning en vertier.

Alle informatie over wandel-, fiets- en kajakroutes, logies, horecagelegenheden en arrangementen staat gebundeld op www.toerismeneteland.be.
 
Op deze website vindt u ook alle informatie over de zomerwandelingen in juli en augustus. Een ervaren gids neemt u elke zondag mee langs de mooiste plekjes van het Neteland.

Er zijn telkens twee wandelingen: om 10 uur en om 14 uur. Deelnemen is gratis, maar u moet zich wel vooraf inschrijven bij de dienst toerisme (tel. 014-21 90 88, toerisme@herentals.be).
 
Met de online Netelandquiz kunt u het Neteland ook vanuit uw zetel ontdekken. Beantwoord de quizvragen voor 20 juli en maak kans op een arrangement in een van de deelnemende gemeenten.

Viering nationale feestdag
 
Op dinsdag 21 juli viert het stadsbestuur de nationale feestdag, in samenwerking met de Nationale Strijdersbond (NSB) Herentals. De plechtigheden beginnen om 11 uur met een misviering in de Sint-Waldetrudiskerk.

Om 11.15 uur vertrekt er een optocht van de kerk naar de Molenvest. Daar vindt om 11.20 uur een kransneerlegging plaats aan het monument van de Onbekende Soldaat.
 
Om de herdenking mooi in te kleden, organiseerde de stad een gedichtenwedstrijd over de nationale feestdag.

De winnende gedichten worden voorgedragen tijdens de misviering en de kransneerlegging. De winnaars ontvangen ook een cadeaucheque van Handelshart Herentals.

Vacature voor projectmedewerker Geïntegreerd Breed Onthaal
 
Neteland Welzijn & Zorg zoekt een projectmedewerker voor het Geïntegreerd Breed
Onthaal (GBO). Het Geïntegreerd Breed Onthaal (GBO) is een samenwerking tussen het OCMW, de diensten maatschappelijk werk van de mutualiteiten en het CAW.

Als projectmedewerker staat u in voor de ontwikkeling, opvolging en uitvoering van het samenwerkingsproject om een GBO voor mensen met een verslavingsproblematiek tot stand te brengen.
 
Solliciteren kan tot dinsdag 21 juli 2020. Voor meer informatie over deze vacature kunt u terecht op www.herentals.be/vacatures.

imageMeer nieuws

Covidbesmettingen in BS De Scharrel Minderhout

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 11.06.2021 - 16.56u

Op zoek naar namen voor Lilse trage wegen

Kempen regio | Lille | Neteland 11.06.2021 - 16.50u

Tijs Vanneste op Gladiolen Oogst

Tijs Vanneste op Gladiolen Oogst
Kempen regio | Neteland | Olen | Vlaanderen 11.06.2021 - 16.37u

BOIC breidt selectie voor Tokio uit: Wout van Aert en Evenepoel zijn erbij

Internationaal | Kempen regio | Vlaanderen 11.06.2021 - 16.27u

Herentalse Wetstraatjournalist Guy Tegenbos bij 'Het gesprek' op Vlaamsparlement.tv

Herentalse Wetstraatjournalist Guy Tegenbos bij 'Het gesprek' op Vlaamsparlement.tv
Herentals | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 11.06.2021 - 14.24u

Digitale cadeaubonnen met EK-spel

Digitale cadeaubonnen met EK-spel
Herentals 11.06.2021 - 14.04u

Herentalse start-up zoekt €125.000 via crowdlending

Herentalse start-up zoekt €125.000 via crowdlending
Herentals | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 11.06.2021 - 13.32u

Duivels geland in Rusland, zonder KDB en Witsel

Internationaal | Nationaal 11.06.2021 - 12.37u

Zonnige en zwoele dagen op komst: begin volgende week tot 30 graden

Zonnige en zwoele dagen op komst: begin volgende week tot 30 graden
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 11.06.2021 - 09.25u

Cursisten HIK plannen picknick en zwerfvuilactie

Cursisten HIK plannen picknick en zwerfvuilactie
Geel | Herentals | Kempen regio | Neteland 11.06.2021 - 08.18u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto