U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
14.07.2020 - 18.16u
Door: Lex Verellen

Tonnagebeperking +3,5 ton in Oud-Strijderslaan en aanpalende woonwijk

Vanaf deze week geldt er een parkeerverbod voor vrachtwagens in de Oud-Strijderslaan (tussen de Sint-Jobsstraat en de ovonde). Concreet betekent dit dat voertuigen die in beladen toestand meer wegen dan 3,5 ton, er niet meer mogen parkeren.

In de week van 17 augustus breidt de tonnagebeperking uit. Vanaf dan is er geen zwaar vrachtverkeer meer toegestaan in de Oud-Strijderslaan (tussen de Sint-Jobsstraat en de ovonde) én in de aanpalende woonwijk, uitgezonderd om te laden en lossen.

Het stadsbestuur nam deze beslissing om de buurt veiliger te maken voor fietsers en om het probleem van sluikstorten door chauffeurs langs de Oud-Strijderslaan op te lossen. Vrachtwagens en bussen kunnen nog wel langs de Ringlaan parkeren.

Herenthoutseweg in centrum afgesloten wegens rioleringswerken

Van 15 tot 17 juli voert de stad een rioolaansluiting uit op de Herenthoutseweg, ter hoogte van de Sint-Waldetrudiskerk. Daardoor is er tijdelijk geen doorgaand verkeer mogelijk in het deel van de straat tussen de Molenvest en Kerkplein.

Verkeer dat het centrum inrijdt, volgt een omleiding via de Molenvest en Gildelaan. Verkeer dat het centrum uitrijdt, volgt een omleiding via de Collegestraat en de Zandstraat of Nieuwstraat. Fietsers en voetgangers kunnen steeds doorrijden. Ook plaatselijk verkeer blijft mogelijk.

De werkzaamheden starten op woensdag 15 juli om 8 uur. Als alles vlot verloopt, is de straat tegen vrijdag 17 juli terug vrij. Bij slechte weersomstandigheden wordt er de week erop voortgewerkt.

FOD Sociale Zekerheid houdt opnieuw zitdagen in Convent2

Vanaf dinsdag 11 augustus houdt de Federale Overheidsdienst (FOD) Sociale Zekerheid opnieuw zitdagen in dienstencentrum Convent2. De zitdagen vinden steeds plaats op de tweede dinsdag van de maand van 10 tot 12 uur.

U moet wel vooraf een afspraak maken met maatschappelijk werkster Evi Breugelmans. Dat kan via evi.breugelmans@min.soc.fed.be of telefonisch op het nummer 02-528 60 09 (tussen 13.30 en 15.30 uur).

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto