Provincie organiseert samenaankoop groene energie
De provincie Antwerpen organiseert dit jaar opnieuw een groepsaankoop van 100 procent groene stroom. De inschrijvingsperiode voor de samenaankoop van 2012 start in de loop van juni. Wie op zijn energiefactuur wil besparen en bovendien zijn steentje wil bijdragen tot een beter milieu, kan zijn gegevens achterlaten op www.samengaanwegroener.be of bij de milieudienst in het administratief centrum.
De vorige jaren was de actie een succes. In 2011 schreven 40.000 mensen zich in en maar liefst 50 procent daarvan ging ook effectief in op het aanbod van de winnende energieleveranciers.

Pas op voor de dode hoek
Verkeersveiligheid is een belangrijk aandachtspunt. De klassen van de kleuter- en lagere school van het Kosh werken daarom elke week rond verkeer en mobiliteit. Op donderdag 8 maart bespreken de leerlingen van het zesde leerjaar de gevaren van de dode hoek bij vrachtwagens. Van 8 tot 16 uur stelt rijschool Fury op het helikopterpleintje een vrachtwagen met begeleider ter beschikking, zodat de leerlingen de problematiek in de praktijk kunnen bekijken.

Nieuwe speelterreinen aan Ekelenberg en Grebbenbos
Het stadsbestuur laat nog voor het bouwverlof twee nieuwe speelterreinen aanleggen. Aan Ekelenberg komt een speelterrein met een avonturenpark, voetbaldoelen en een wip. In Noorderwijk komt er aan Grebbenbos en Tonnebos een speelterrein met een combinatietoestel, een wip, een dubbele schommel en een duikelrek.

Politiezone Neteland viert tienjarig bestaan
Ter gelegenheid van haar tienjarig bestaan organiseert de politiezone Neteland op zondag 3 juni een activiteit aan het hoofdcommissariaat in de Molenvest. Tussen 10 en 17 uur maakt de politie gebruik van het basketbalterrein en het middenplein in de straat. De Molenvest is verkeersvrij langs de zijde van het hoofdcommissariaat tussen de Gildelaan en de Wasserijstraat.

Negatief advies voor windmolens op Hoevereveld
Het college geeft een ongunstig advies voor de milieuvergunningsaanvraag van Nimby-Projects bvba voor het plaatsen van drie windmolens op Hoevereveld. Bij de aanvraag ontbrak een risicoanalyse die nodig is omdat de windturbines te dicht bij ondergrondse leidingen van Fluxys staan. Bovendien dienden een tweehonderdtal omwonenden een officieel bezwaarschrift in bij het stadsbestuur. Het stadsbestuur bezorgt haar negatief advies aan het provinciebestuur dat de uiteindelijke beslissing neemt.

De volgende stap voor de firma is de aanvraag van een stedenbouwkundige vergunning. Tijdens het openbaar onderzoek van die aanvraag, zal de firma een uitgebreide informatievergadering houden voor de omwonenden.

Stad ondersteunt middenstand
In 2012 heeft de stad een budget van 50.000 euro voor de ondersteuning van de middenstandsvereniging vzw Thals. Het geld wordt verdeeld over verschillende activiteiten en evenementen die vzw Thals samen met de stad organiseert zoals Shop in Thals, de braderij, de zomerbrochure, de promotiecampagne voor de cadeaucheques, Christmas-shopping, …